Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.04, 19:45
    jak rozwiazać sprawy formalne przy wynajęciu mieszkania?co radzicie
    podpisywać umowe czy nie?pobierac kaucje?pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: oj, oj Re: wynajem IP: *.icpnet.pl 16.09.04, 20:13
        lepiej nie wynajmuj, bezpieczniej gdy stoi puste: bez lokatora i bez umowy
        najmu. Obecnie każdy najem jest ryzykowny.
        • ewva-1 Re: wynajem 16.09.04, 20:25
          Gość portalu: oj, oj napisał(a):

> lepiej nie wynajmuj, bezpieczniej gdy stoi puste: bez lokatora i bez umowy
          > najmu. Obecnie każdy najem jest ryzykowny.
          oj,oj to umre z głodu
        • Gość: ja Re: wynajem IP: *.igik.edu.pl 17.09.04, 14:39
          Bez przesady - nie wszyscy ludzie to zaraz zlodzieje i wandale.
          Podpiszesz umowe, jasno okreslisz co jak i za ile, raz na jakis czas sprawdzisz
          czy nie zdewastowane.
          Przezyjesz.
          No chyba ze oczekujesz ze po wynajmie mieszkanko nadal bedzie czyste i
          nieuzywane jak przed - jak ktos ma tam mieszkac to musisz sie liczyc z tym, ze
          cos sie zuzyje.
          • Gość: E Re: wynajem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 15:09
            wiem.mieszkanie jest do mieszkania.raczej interesują mnie skutki prawne
            wynajmu.podobno nawet niepłacacego lokatora trudno sie pozbyć.jakie jest zdanie
            właścicieli mieszkań i jakie niespodzianki ich spotkały?
            • Gość: oj, oj Re: wynajem IP: *.icpnet.pl 17.09.04, 16:26
              a no takie, że zamiast przychodu z czynszu, to sama musisz płacić za lokatora
              prąd i gaz, który to prąd i gaz likator używa, tak samo płacić za wodę i
              ścieki zużyte przez lokatora. Ale może będziesz mieć szczęście i wszystko
              będzie ok. Pytasz, jakie są zagrożenia najmu, dlatego tak piszę, bo takie są
              zagrożenia. I wtedy musisz nie oddychać i nie jeść i nie pić, tylko płacić za
              lokatora. Jeżeli stoi puste, to płacisz tylko opłaty licznikowe, a nie za
              zużyte media.
              • Gość: pawelm Re: wynajem IP: 5.6.1D* / *.statoil.com 17.09.04, 16:37
                Dlatego troche bezpieczniej jest wynajac firmie ;-D Ale jak do tej pory nie
                mialem tez problemow z wynajmowaniem prywatnym ( umowa prywatnie byla raczej
                dla mnie) pozakladalem ograniczenia na telefon, energie i wode sam placilem
                zeby nie bylo sciemy, mialem tez zamek gdzie kluczy na miescie nie mozna
                podrobic i zamku latwo wymienic i tyle ;-)
              • Gość: E Re: wynajem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 16:41
                wynajać to ja poprostu musze,tylko nie wiem jaką wybrać forme wynajmu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka