pinik
06.08.13, 16:20
Dosc malo tu o tym wozku, wiec krotko napisze.
Mialam juz wiele zwyklych zappow, jeden tez z przerobionym do spania oparciem.
Najwieksze wady dla mnie: brak pozycji do spania (w tych nie przerobionych), tendencja do wywalania sie do tylu wozka, huk kolek, budka malo naciagana, a wlasciwie wcale.
Nowy zapp xtra jest duzo fajniejszy! To przekladanie siedzonka swietne (jedyny wozek, w ktorym potrafie to zrobic z dzieckiem w srodku!). Budka naprawde fajna, siedzonko calkiem obszerne. Zaluje, ze nie kupialm tego wozka wczesniej. W bagazniku malenki (to siedzonko fakt, ze jest druga czescia, ale jest zupelnie plaskie, wiec zawsze sie je latwo w bagazniku nawet wypelnionym prawie po dach upchnac da.
Szkoda, ze w wersji "do mamy" siedzonka nie mozna wyzej ustawic (pozycja najwyzej pollezaca).
Wozek terkocze rowniez w tej wersji, ale jezdzac po miescie, kiedy jest wiele innych dzwiekow, jakos bardzo mi to nie przeszkadza.
Raczki dosc nisko. Kiedys mi to nie przeszkadzalo, ale kiedys tez XT nie lubilam za wysokie raczki. Teraz je polubilam i mi w zappie nieco nisko, choc jeszcze znosnie (mam 165 cm).
Oczywiscie nie mozna tego wozka ani z joggerami, ani z GT porownywac, bo to zupelnie inna klasa, ale wg. mnie ma ten wozek naprawde kilka plusow w stosunku do innych parasolek (malenki po zlozeniu, przekladane siedzonko, niezla budka, folia w zestawie no i to, ze mozna stelaza juz od poczatku pod fotelik uzywac).