Dodaj do ulubionych

Quinny Zapp Xtra

06.08.13, 16:20
Dosc malo tu o tym wozku, wiec krotko napisze.

Mialam juz wiele zwyklych zappow, jeden tez z przerobionym do spania oparciem.

Najwieksze wady dla mnie: brak pozycji do spania (w tych nie przerobionych), tendencja do wywalania sie do tylu wozka, huk kolek, budka malo naciagana, a wlasciwie wcale.

Nowy zapp xtra jest duzo fajniejszy! To przekladanie siedzonka swietne (jedyny wozek, w ktorym potrafie to zrobic z dzieckiem w srodku!). Budka naprawde fajna, siedzonko calkiem obszerne. Zaluje, ze nie kupialm tego wozka wczesniej. W bagazniku malenki (to siedzonko fakt, ze jest druga czescia, ale jest zupelnie plaskie, wiec zawsze sie je latwo w bagazniku nawet wypelnionym prawie po dach upchnac da.

Szkoda, ze w wersji "do mamy" siedzonka nie mozna wyzej ustawic (pozycja najwyzej pollezaca).

Wozek terkocze rowniez w tej wersji, ale jezdzac po miescie, kiedy jest wiele innych dzwiekow, jakos bardzo mi to nie przeszkadza.

Raczki dosc nisko. Kiedys mi to nie przeszkadzalo, ale kiedys tez XT nie lubilam za wysokie raczki. Teraz je polubilam i mi w zappie nieco nisko, choc jeszcze znosnie (mam 165 cm).

Oczywiscie nie mozna tego wozka ani z joggerami, ani z GT porownywac, bo to zupelnie inna klasa, ale wg. mnie ma ten wozek naprawde kilka plusow w stosunku do innych parasolek (malenki po zlozeniu, przekladane siedzonko, niezla budka, folia w zestawie no i to, ze mozna stelaza juz od poczatku pod fotelik uzywac).
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Quinny Zapp Xtra 06.08.13, 16:43
      Co do przewracania to właśnie w sklepie mój 4latek wywalił mi 2latka, raczej nic mu się nie stało, trochę się przestraszył, ale fakt, że się nie spodziewałam, z innymi wózkami nie zdarzyło mi się coś takiego uncertain
      Samo siedzisko bardzo fajne się wydaje i spore, nawet mój 4latek się mieści. Wózek kupiłam jako stelaż pod fotelik, siedziska xtra nie planowałam, ale może się przyda jako wózek samochodowy, kiedy mała będzie mała i CM jeszcze nie za bardzo będzie dla niej dobre, a tu można twarzą do mamy. Generalnie jak pisałam już na forum spacer z 2latkiem tym zappem to dla mnie katorga była, ale ja z tych co lubią duże i komfortowe wózki, a nie podwieźdupki wink
    • partyplanner Re: Quinny Zapp Xtra 09.08.13, 11:14
      To ja się zgodzę smile

Kupiłam Xtra jako wózek miejsko-marketowy i w tej roli sprawdza się znakomicie! A wybrałam go właściwie dlatego, że przymierzając małą do różnych parasolek, ze wszystkich się wyrywała i nie chciała siedzieć, a jak ją posadziliśmy do Xtra to się uspokoiła i wręcz nie chciała wysiąść.

I na plus jest właśnie bardzo wygodne dla niej siedzisko, do jazdy i do spania, bajecznie łatwe przekładanie siedziska, maleńkie wymiary, duża budka z przedłużką, zwrotność, podbijanie (aczkolwiek cięższe w pozycji śpiącej przodem do rodzica). Poza tym jest po prostu śliczny (kolor Red crackle, taki niebiesko-koralowy).

Na minus - terkotanie (na zwykłej kostce jeszcze ujdzie, ale na osiedlu mam taką hmm okrągłą i doprowadzało mnie do szału), brak amortyzacji (aczkolwiek luzy na montowaniu siedziska trochę łagodzą wstrząsy), składanie - potrzebne obie ręce.

Także mając go jako drugi wózek - jestem bardzo zadowolona.
    • linkap_wawa Re: Quinny Zapp Xtra 09.08.13, 11:32
      dla mnie zapp niestety nie do przejscia walsnie ze wzgledu na niskie raczki - szkoda, bo on mi sie nawet podoba - szczegolnie w tej nowych, kolorowych wersjach i ceny przystepne
    • mmu jaki kolor? 15.08.13, 13:42
      ja właśnie przymierzam się do zakupu - cena tego wózka nie jest teraz jakaś powalająca (można nawet kupić za 545 zł). Posiadam emmalijungę z 2004 roku na normalne spacery (córa jeszcze w brzuchu), ale chciałabym używać quinny na razie jako stelaż pod fotelik, to chyba fajna opcja

zastanawiam się tylko nad kolorem, czy lepiej wziąć niebieski czy czerwony? bo czytałam, że kolory na stronce są trochę przekłamane
      • magda79pn Re: jaki kolor? 15.08.13, 23:28
        Dajcie fotke tego siedziska przodem do mamy, czy dobrze zrozumialam, ze nie ma pozycji zupelnie siedzacej?
        • ola.otiska Re: foto i film 16.08.13, 10:36
          Nie jestem znawcą ale z ta pozycją to chodzi o to, że jak dziecko jedzie przodem do kierunku jazdy to są 3 stopnie: siedząca, półleżąca i leżąca a jak tyłem do kierunku czyli przodem do ciebie to jest tylko pozycja leżąca i półleżąca bez pozycji siedzącej. Tak też pisze producent, chociaż niedokładnie: "•3 stopniowa regulacja pochylenia przy siedzisku skierowanym zgodnie z kierunkiem jazdy i 2 stopniowa regulacja, kiedy siedzisko jest odwrotnie do kierunku jazdy"

a tu foto przodem do mamy: xtra
          z resztą chyba na tym filmiku wszystko widać smile xtra
          • magda79pn Re: foto i film 16.08.13, 12:20
            Szkoda, moj syn by sie wsciekl gdyby mial jezdzic pollezaco, a mi z kolei zalezy na tym aby byl zima przodem do mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka