Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odbiór mieszkania

IP: 195.94.206.* 19.04.02, 10:49
    W jakim terminie musze odebrać mieszkanie, w umowie wstępnej nie ma żadnej
    info. na ten temat. czy jest jakiś przepis to regulujący? dodam że zapłaciłam
    juz za mieszkanie i jest już gotowe mam klucze i sobie powoli wykańczam, czy
    musze dokonać już odbioru skoro jeszcze wykańczam a zaraz po odbiorze developer
    nalicza czynsz i to po zawyżonych kosztch ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: odbiór mieszkania IP: 195.94.206.* 19.04.02, 13:54
        proszę moze ktoś wie coś na ten temat??
        • Gość: Luiza Re: odbiór mieszkania IP: 158.66.113.* 19.04.02, 14:22
          Nie powinnas robic w mieszkaniu NIC przed jego technicznym odbiorem. W obecnej
          sytuacji, jak w koncu zrobicie odbior, i jak sie okaze, ze sa krzywe sciany i
          inne kwiatki, bedziesz miec bardzo utrudniona droge do wyegzekwowania od
          developera naprawy usterek. Wiekszosc z nich wrecz wprost w umie zapisuje, ze w
          przypadku dokonania jakichkolwiek zmian wmieskzaniu przed jego odbiorem, klient
          traci prawo do zadania usuniecia usterek przez developera.
          • Gość: ja Re: odbiór mieszkania IP: 195.94.206.* 23.04.02, 13:02
            to chyba nie jest do końca tak. Czytałam ,że developer odpowiada w ciągu 3 lat
            od chwili odbioru za wady techniczne z tyt. rękojmi. Na urządzenia obowiązuje
            gwarancja.
          • Gość: stewald Re: odbiór mieszkania IP: *.mis 24.04.02, 19:24
            Zgadza się, zresztą zazwyczaj deweloper daje klucze do mieszkania dopiero po
            odbiorze, tak że nie masz mozliwości cokolwiek w nim zrobić przed jego odbiorem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka