Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Po remoncie... RATUNKU!!!!!!

20.04.02, 19:11
    Dzisiaj weszłam do mieszkania mojego taty po remoncie i... załamałam się. Nawet
    nie wiem od czego zacząć sprzątanie. Wszędzie pełno pyłu. Jak doprowadzić
    podłogi a zwłaszcza parkiet do wyglądu sprzed remontu? Czy przed pastowaniem
    zetrzeć to wilgotną szmatką, czy też są do tego jakieś specjalne preparaty? I
    co zrobić, żeby to wszystko nie osiadało z powrotem na meblach? W jakiej
    kolejności sprzątać? Jestem zupełnym laikiem w tej kwestii :-(
    Obserwuj wątek
      • Gość: Slawek Re: Po remoncie... RATUNKU!!!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 22:50
        Jedyne wyjście to odkurzacz, zalecany wodny, i dużo pracy. Najgorszy jest pył
        ceglany, suchy gips (nie związany, znaczy z worka) to najgorsze z możliwych
        dzaidostwo, a pył z rozwalonego betonu jest właściwie niegroźny.
        Z parkietu to nie masz szans wielkich , myśmy chyba na starym mieszkaniu
        normalnie szorowali na mokro, woda chyba wypłukuje ten szajs, choć jak tam
        suchy gips będzie, to zwiąże .
        Nie zazdroszczę ci.
        • Gość: vitek Re: Po remoncie... RATUNKU!!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 21.04.02, 03:43
          Przede wszystkim nie uzywaj wody,tzn na samym koncu o.k.Odkurz kilka razy
          wszystko,i choc Ci sie to wyda dziwne sproboj po odkurzeniu zdmuchnac kurz ze
          scian i mebli jakas dmuchawa.Zostaw na kilka-kilkanascie godzin az kurz
          osiadzie i znow odkurz wszystko dokladnie.Zrob tak kilka razy,az stwierdzisz
          ze nie ma wiele kurzu,i dopiero wtedy mozesz umyc podlogi,meble itd..inaczej
          zarzniesz sie a tego nie posprzatasz...a tak z czystej ciekawosci.kogos Ty
          zatrudnil,ze zostawil taki burdel.....
      • Gość: Anka Re: Po remoncie... RATUNKU!!!!!! IP: *.waw.cdp.pl 23.04.02, 11:36
        spróbuj sprzątać na sucho w przeciągu, będzie fruwało ale jest szansa, że po
        kilku godzinach (jeżeli nie zdechnie odkurzacz) zadziała. Nie używaj wody, bo
        zrobisz błoto, którego już nigdy nie zbierzesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka