-
no wlasnie, jak? nie wazne jakiego przepisu uzyje, uda sie tylko i wylacznie gdy najpierw podpieke spod, potem dodam sos, potem dodatki i na koncu ser.
jesli chce upiec NORMALNA pizze, czyli wszystko na raz, ser i cebula i inne sie spieka, a spod tylko przemoczy sosem i w srodku bedzie surowy. pomocy!
najlepiej tak lopatologicznie, krok po kroku mi wyjasnijcie :)
-
Czy ktos z Was robil dietetyczna pizze z maki pelnoziarnistej i moglby podzielic sie przepisem ? Tak w ogole nie pieklam jeszcze zadnej pizzy, a obecnie jestem na diecie odchudzajacej. Z gory dziekuje.
-
podaj wage tycg skladnikow pizza wyglada znakomicie.
-
Zastanawiam się nad kupnem tego: www.allegro.pl/item966351282.html albo
taki kolor
www.allegro.pl/item962538939_kamien_do_pizzy_chleba_prostokatny_galaxy_star.html
.
Miał ktoś może do czynienia z takim kamieniem? Jak to się sprawdza w praktyce?
Doradźcie bo nie wiem czy warto to zakupić.
-
czy zwykła szymanowska nie wystarczy?
pytam, bo nawet nie wiedziałam,że jest specjalna mąka do pizzy, ale własnie ostanio stojąc przed regałem z mąkami dojrzałam takie cudo, tylko cena taka dość wysoka:(
-
moje wszystkowiedzące dziecko dzisiaj zapytało czy uczcimy... chyba trzeba
będzie tym bardziej, że wszystkie dzieci kochają pizze. na ogół robię pizzę z
szynką, kukurydzą, pieczarkami i mozarrelą. ale może podzielicie sie swoimi
przepisami na "pizzę doskonałą"?
-
a upiec nie trzeba?
-
Wlasnie nabylam i wyprobowalam. Rzeczywiscie duzo daje, zwlaszcza
przy siermieznym elektrycznym piekarniku bez termoobiegu i z temp
maxi 230° :)
Jest jedno ALE : kaza myc ustrojstwo w goracej wodzie, li i jedynie,
bez uzycia plynu do naczyn - domyslam sie, ze z powodu porowatosci
materialu pizze zaczelyby woniec i smakowac Ludwikiem - a on po
pierwszym uzyciu juz jest zaplamiony sosem pom. Oczywiscie, nie
kupilam, zeby postawic na serwantce w salonie, ale wizualnie jakos
ta...
-
BARDZO PROSZE o przepis, jak robicie( wiem dowolnosc składników w
zależności od gustu/smaku),czas pieczenia etc..
Z góry DZIEKUJĘ:)
-
Witam.
Podczytuję to forum już jakiś czas. Pytałam nawet kiedyś o ten
nieszczęsny wypiek, jednak odpowiedzi nie doczekałam się. Po
kilkunastu miesiącach próbuję ponownie.
Właściwie jest to pytanie do ludzi, którzy przebywali, -ą w Rzymie.
Pizza bianca!!!Nie wchodzi w grę żadna focaccia.
Pizza, o której mowa, jest tłusta, słona, o fakturze fal. Przecież
musi byż ktoś, kto wie, o czym mówię! A jeśli wiedziałby jak sie to
robi, niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba!
-
kochani proszę o pomoc
zgubiłam przepis, który znalazłam kiedyś na forum kuchnia
dotyczył on cista na pizzę, ale takiego co rośnie w lodówce
proszę o pomoc
-
Wytłumaczcie mi to, proszę, bo z taką opinią się spotkałam w jednym
z wątków.
Nie da się jej przewieźć do Polski?
Wybudować piec się da, czego dowodem są działające restauracje.
Mąka - przywieźć się da. Podobnie jak drożdże.
To samo z serem i wędlinami.
Pomidory - w całych Włoszech leje się na pizzę pomidorową bebeluchę
z puszki, przewieźć świeże - też nie problem, choć koszty skaczą.
Reszta warzyw w dwudziestoczterogodzinnym raptem transporcie też
nie ucierpi za bardzo.
Że ...
-
hej hej hej
wlasnie jutro oragnizuje male party dla znajomych (Warszawa Mokotów)
i potrzebuje czegos ciekawego do jedzenia na ta okazje (w sensie pizzy).A ze
od niedawna jestem w stolycy, tak szukam i szukam.Ale ze wzgledu ze
jestem(stesmy) smakoszami ambitniejszej pizzy, wszelkie tele-, -hut i inne
odpadaja. Macie cos moze ciekawego do polecenia.
pzdr
-
Witam! Ciasto do pizzy próbowałam parę razy zrobić i mi nie wyszło,
zniechęciłam się. Kupne twarde, grubaśne na 2 cm mrożone podeszwy
też mi nie odpowiadają. Ale widziałam w supermarkecie w lodówce (nie
zamrażarce) cienko rozwałkowane ciasto drożdżowe w rulonie (jest też
takie francuskie, ale mi chodzi akurat o drożdżowe). Czy ktoś wie,
czy to się nada do pizzy?
-
Mam zamiar zrobić jutro pizzę. Przepis na spód już mam, dodatki też: szynka,
pieczarki, cebula i mozzarella. I w związku z tym mam parę pytań:
1. Czy pieczarki należy przed położeniem na ciasto obsmażyć na oleju? Czy po
prostu wystarczy pokroić w plasterki i położyć? Słyszałam także, że jest jakaś
odpowiednia kolejność układania dodatków (w tym wypadku pieczarek) tak, aby
ich naturalny 'sok' nie wsiąkł w spód czy coś podobnego. Prawda to?
2. Cebula - smażymy czy na surowo kładziemy na c...
-
Macie? Używacie? Warto?
Zastanawiam się, czy kupić, ale chciałabym poznać opinie innych. Czy są
jakieś specjalne "marki" tych kamieni?
-
mam takie (zapewne głupie) pytanie o kamień do pizzy. zamierzam zamówić taki
właśnie kamień, na wymiar (bo okrągły wszedłby bardzo mały). i pytanie brzmi:
czy taki kamień kładzie się na samym spodzie piekarnika? czy jeszcze na blaszce?
ps. jeśli polecicie jakieś miejsce, gdzie można zamówić na wymiar kamień, to
byłbym dodatkowo wdzięczny.
-
Witam,
Problem polega na tym, że kupując mrożoną pizzę po rozgrzaniu piekarnika
(gazowego) i jej włożeniu po podanym przez producenta czasie jest na tej pizzy
dużo wody. Czy macie na to jakiś sposób? Czy trzeba najpierw definitywnie
produkt rozmrozić przed włożeniem do piekarnika? Zaznaczam że celowo kupuję
pizzę bez pieczarek, które są "wodotwórcze" :P. Wiem, że z pizzą "nie mrożoną"
nie będzie takich cyrków i jest smaczniejsza, ale w grę wchodzi aspekt
ekonomiczny :-]. Pozdrawiam i...
-
postanowilam zrobic pizze, leniwy dzien, lekka chandra, nic sie nie chce, a
skladniki w domu wskazuja, ze mozna sobie choc w ten sposob uprzyjemnic zycie.
na oko maki krupczatki mialam pol opakowania, ale kiedy po zwazeniu okazalo
sie ze tylko 300g, niewiele myslac chwycilam kupiona kiedys makae zytnia
razowa (typ 2000) i dosypalam 200g. do teog paczka suchych drodzy oetkera,
okolo 250ml wody, lyzka oliwy, sol. ciasto wyszlo okropnie ciemne, mimo, ze
sucha maka byla prawie biala, do teg...
-
Dzięki waszym poradom cisto wychodzi mi super!!! bardzo dziękuję za pomoc!!! A
teraz kilka pytań o dodatki. co kładziecie, ewntualnie jakich firm.
Podpowiedzcie!!!! Ciągle pracuję nad smakiem mojej pizzy.