Forum   pizza

pizza

(358 wyników)
  • no wlasnie, jak? nie wazne jakiego przepisu uzyje, uda sie tylko i wylacznie gdy najpierw podpieke spod, potem dodam sos, potem dodatki i na koncu ser. jesli chce upiec NORMALNA pizze, czyli wszystko na raz, ser i cebula i inne sie spieka, a spod tylko przemoczy sosem i w srodku bedzie surowy. pomocy! najlepiej tak lopatologicznie, krok po kroku mi wyjasnijcie :)
  • Czy ktos z Was robil dietetyczna pizze z maki pelnoziarnistej i moglby podzielic sie przepisem ? Tak w ogole nie pieklam jeszcze zadnej pizzy, a obecnie jestem na diecie odchudzajacej. Z gory dziekuje.
  • podaj wage tycg skladnikow pizza wyglada znakomicie.
  • czy zwykła szymanowska nie wystarczy? pytam, bo nawet nie wiedziałam,że jest specjalna mąka do pizzy, ale własnie ostanio stojąc przed regałem z mąkami dojrzałam takie cudo, tylko cena taka dość wysoka:(
  • Zastanawiam się nad kupnem tego: www.allegro.pl/item966351282.html albo taki kolor www.allegro.pl/item962538939_kamien_do_pizzy_chleba_prostokatny_galaxy_star.html . Miał ktoś może do czynienia z takim kamieniem? Jak to się sprawdza w praktyce? Doradźcie bo nie wiem czy warto to zakupić.
  • moje wszystkowiedzące dziecko dzisiaj zapytało czy uczcimy... chyba trzeba będzie tym bardziej, że wszystkie dzieci kochają pizze. na ogół robię pizzę z szynką, kukurydzą, pieczarkami i mozarrelą. ale może podzielicie sie swoimi przepisami na "pizzę doskonałą"?
  • pizza (6)

    a upiec nie trzeba?
  • Wlasnie nabylam i wyprobowalam. Rzeczywiscie duzo daje, zwlaszcza przy siermieznym elektrycznym piekarniku bez termoobiegu i z temp maxi 230° :) Jest jedno ALE : kaza myc ustrojstwo w goracej wodzie, li i jedynie, bez uzycia plynu do naczyn - domyslam sie, ze z powodu porowatosci materialu pizze zaczelyby woniec i smakowac Ludwikiem - a on po pierwszym uzyciu juz jest zaplamiony sosem pom. Oczywiscie, nie kupilam, zeby postawic na serwantce w salonie, ale wizualnie jakos ta...
  • BARDZO PROSZE o przepis, jak robicie( wiem dowolnosc składników w zależności od gustu/smaku),czas pieczenia etc.. Z góry DZIEKUJĘ:)
  • kochani proszę o pomoc zgubiłam przepis, który znalazłam kiedyś na forum kuchnia dotyczył on cista na pizzę, ale takiego co rośnie w lodówce proszę o pomoc
  • Witam. Podczytuję to forum już jakiś czas. Pytałam nawet kiedyś o ten nieszczęsny wypiek, jednak odpowiedzi nie doczekałam się. Po kilkunastu miesiącach próbuję ponownie. Właściwie jest to pytanie do ludzi, którzy przebywali, -ą w Rzymie. Pizza bianca!!!Nie wchodzi w grę żadna focaccia. Pizza, o której mowa, jest tłusta, słona, o fakturze fal. Przecież musi byż ktoś, kto wie, o czym mówię! A jeśli wiedziałby jak sie to robi, niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba!
  • Wytłumaczcie mi to, proszę, bo z taką opinią się spotkałam w jednym z wątków. Nie da się jej przewieźć do Polski? Wybudować piec się da, czego dowodem są działające restauracje. Mąka - przywieźć się da. Podobnie jak drożdże. To samo z serem i wędlinami. Pomidory - w całych Włoszech leje się na pizzę pomidorową bebeluchę z puszki, przewieźć świeże - też nie problem, choć koszty skaczą. Reszta warzyw w dwudziestoczterogodzinnym raptem transporcie też nie ucierpi za bardzo. Że ...
  • Witam! Ciasto do pizzy próbowałam parę razy zrobić i mi nie wyszło, zniechęciłam się. Kupne twarde, grubaśne na 2 cm mrożone podeszwy też mi nie odpowiadają. Ale widziałam w supermarkecie w lodówce (nie zamrażarce) cienko rozwałkowane ciasto drożdżowe w rulonie (jest też takie francuskie, ale mi chodzi akurat o drożdżowe). Czy ktoś wie, czy to się nada do pizzy?
  • hej hej hej wlasnie jutro oragnizuje male party dla znajomych (Warszawa Mokotów) i potrzebuje czegos ciekawego do jedzenia na ta okazje (w sensie pizzy).A ze od niedawna jestem w stolycy, tak szukam i szukam.Ale ze wzgledu ze jestem(stesmy) smakoszami ambitniejszej pizzy, wszelkie tele-, -hut i inne odpadaja. Macie cos moze ciekawego do polecenia. pzdr
  • Macie? Używacie? Warto? Zastanawiam się, czy kupić, ale chciałabym poznać opinie innych. Czy są jakieś specjalne "marki" tych kamieni?
  • Ciekawe o ile spada sprzedaż tych produktów w dni związane z Wielkanocą. Bo chyba trochę spada... Wczoraj w radio była wzmianka, że coraz mniej studentów wraca na święta do domu. Pytani o to co będą robić mówili: zamówię sobie pizzę, pouczę się. Mam wrażenie, że coraz mniej w nas tradycji. Szkoda. Sama pamiętam swój bunt przeciwko tradycji i świętom. Ale chyba część z nas do niej wraca wraz z założeniem rodziny, narodzinami dzieci... Więc jest nadzieja. :) Nawet dla tych co spędz...
  • Mam zamiar zrobić jutro pizzę. Przepis na spód już mam, dodatki też: szynka, pieczarki, cebula i mozzarella. I w związku z tym mam parę pytań: 1. Czy pieczarki należy przed położeniem na ciasto obsmażyć na oleju? Czy po prostu wystarczy pokroić w plasterki i położyć? Słyszałam także, że jest jakaś odpowiednia kolejność układania dodatków (w tym wypadku pieczarek) tak, aby ich naturalny 'sok' nie wsiąkł w spód czy coś podobnego. Prawda to? 2. Cebula - smażymy czy na surowo kładziemy na c...
  • Taka domowa, czasem robię, z razowej mąki i świeżych warzyw, chudego mięsa, mozarelli. No i teraz - powinnam mieć wyrzut sumienia, że jem śmieci? Czym taka pizza różni się od domowej kanapki?
  • mam takie (zapewne głupie) pytanie o kamień do pizzy. zamierzam zamówić taki właśnie kamień, na wymiar (bo okrągły wszedłby bardzo mały). i pytanie brzmi: czy taki kamień kładzie się na samym spodzie piekarnika? czy jeszcze na blaszce? ps. jeśli polecicie jakieś miejsce, gdzie można zamówić na wymiar kamień, to byłbym dodatkowo wdzięczny.
  • Witam, Problem polega na tym, że kupując mrożoną pizzę po rozgrzaniu piekarnika (gazowego) i jej włożeniu po podanym przez producenta czasie jest na tej pizzy dużo wody. Czy macie na to jakiś sposób? Czy trzeba najpierw definitywnie produkt rozmrozić przed włożeniem do piekarnika? Zaznaczam że celowo kupuję pizzę bez pieczarek, które są "wodotwórcze" :P. Wiem, że z pizzą "nie mrożoną" nie będzie takich cyrków i jest smaczniejsza, ale w grę wchodzi aspekt ekonomiczny :-]. Pozdrawiam i...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się