Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

panele podłogowe

IP: 217.8.161.* 29.03.01, 09:36
    Chciałabym położyć panele podłogowe na starą podłogę z desek. Jest jeden
    problem: podłoga jest nierówna, zwłaszcza pry ścianie jest duża różnica
    poziomów. Czy w takiej sytuacji położenie paneli jest w ogóle możliwe?
    Obserwuj wątek
      • Gość: koka Re: panele podłogowe IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 21:02
        położyłam panele na beton - też trochę nierówny - i teraz szczerze tego żałuję.
        W ogóle nie polecam paneli tylko cykliniarza. PoZdrawiam
      • Gość: GARFIELD Re: panele podłogowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 13:42
        To zalezy jak duża jest ta różnica! Jeżeli naprawdę duża to poleciłbym najpierw
        cyklinować , a dopiero potem położyć panele (jeżeli cyklinowanie nie wystarczy
        do renowacji podłogi). Jeżeli różnica jest zbyt duża to należy zerwać starą
        podłogę (dechy, klepkę) wylać posadzkę samopoziomującą i dopiero wtedy kłaść
        panele. Każda nierówność później może objawiać się koszmarnym skrzypieniem.
        I jeszcze ważne jest jedno: panele musi kłaść na prawdę dobry fachowiec a
        nie "fachowiec".
        Jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to się polecam.
        Pozdrawiam

• Gość: Artur Re: panele podłogowe IP: *.sasknet.sk.ca 09.04.01, 17:34
        Ja mialem podobny problem. Niestety powierzchnia musi byc zupelnie rowna na
        panele. Kupilem zpecjalny podlogowy cement- to nie beton tylko substancja ktora
        zachowuje troche elastycznosci po zakrzepnieciu. Uzywajac idealnie prostej
        listewki i poziomicy musisz wyrownac podloge wszedzie. Obok cementu uzywalem
        tez stare deski ktore nabijalem w nizszych miejscach i potem wygladzalem
        cementem. Dzieki temu wychodzi mniej drogiego cementu. Na to wszystko muszisz
        ciagle polozyc plyty sklejki (plyta spilsniona sie nie nadaje bo jest za
        miekka, nawet o tym nie mysl, choc jest tansza). Przybijasz je i na to mozesz
        juz klasc jaka chesz podloge. Jezeli myslisz ze to za duzo roboty to kogos
        wynajmij.
      • Gość: krzys Re: panele podłogowe IP: 213.76.50.* 13.04.01, 21:58
        miałem identyczny problem (wszystko robił fachowiec):
        w jednym pokoju miałem nierówny beton w drugim starą podłogę drewnianą;20m
        każdy pokój
        w tym pierwszym wylałem posadzkę samopoziomującą i położyłem panele - jest
        bardzo dobrze; koszt ok. 2.500 PLN
        w drugim pokoju też chciałem zerwać deski i położyć panele; ojciec zrobił mi
        niespodziankę i przecyklinował kawałek starej podłogi; tak mi się spodobało, że
        zdecydowaliśmy nie zrywać desek i przecyklinować je; po cyklinowaniu
        zabezpieczyłem podłogę odpowiednimi środkami (drewnochrony, podłady i 2
        lakiery) - efekt jest oszałamiający (panele się nie chowają) i dodatkowo było
        to dużo tańsze ok. 600-700 PLN.

Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka