Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kolorystyka okien

IP: *.turboline.skynet.be 14.06.02, 11:50
    Niedlugo musimy podjac decyzje w sprawie koloru okien. Co prawda wybralismy juz
    grafitowe,aluminiowe okna bo taki kolor pasuje do naszej elewacji. Kwestia jest
    jeszcze kolor w srodku. Mamy do wyboru ten sam co na zewnatrz(grafitowy)lub
    np.bialy. I tu moje watpliwosci: bialy jest kolorem uniwersalnym i nie bedzie
    sie gryzl (tak mi sie wydaje) z kolorystyka wnetrz. Ale z drugiej strony,
    grafitowe okna wygladaja nowoczesniej i przy jasnym kolorze scian beda bardzej
    rzucac sie w oczy(czy to zaleta???). Co wybrac?
    Obserwuj wątek
      • Gość: a Re: Kolorystyka okien IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 14:19
        ja już remontuję drugi domek w swoim życiu i zawsze montuję okna z zewnątrz
        ciemny grafit (plastikowe) a w środku białe. Po pierwsze z zewnątrz ciemny
        kolor jest bardzo ciekawy do ciemnej dachówki i bramy, poza tym nie brudzi się,
        nie żółknie i wygląda bardzo interesująco. Ale w środku wg mnie wyglądałby
        bardzo przygnębaijąco. Przy takim kolorze wykończenie jest jakby z góry
        przesądzone i nie wyszystko będzie pasować. Białe wtapia się w ściany nawet
        pastelowe.... i daje jednolite duże powierzchnie, poza tym daje wrażenie
        większego okna. Poza tym łatwiej zmienić wystrój. Myślę że możesz po jakimś
        czasie znudzić się ciemnym kolorem, poza tym według mnie wyglądałoby to jak
        ramy na ścianach.
        • Gość: Ala Re: Kolorystyka okien IP: *.polkomtel.com.pl 17.06.02, 09:05
          Ja niedługo też się nad tym zastanawiałam ale nigdy nie brałam pod uwagę
          dwukolorowych okien. A to z tego względu, iż jak widziałam gdzieś takie okna
          (obojętnie jakiego koloru) to strasznie mi się to nie podobało - uważam, że nie
          wyglądają pożądnie i elegancko ! Ale wszystko to kwestia
          dalekopojętego "gustu". Nie każdy przecież ma "zmysł", który pozwala zarówno na
          dobre kolorystyczne ubranie się, jak i odpowiednie umeblowanie mieszkania.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Doki Re: Kolorystyka okien IP: 195.13.26.* 17.06.02, 09:18
            Znaczy co proponujesz: cale biale (wyglada zle z zewnatrz) czy cale ciemne
            (wyglada zle ze srodka)?
          • Gość: a Re: Kolorystyka okien IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 12:54
            .... nie wiem czy to kwestia gustu. Raczej wygody. Zresztą nie wiem dlaczego
            miałoby to razić. Nie widać że w środku okna są np. białe i nie widać w środku
            że na zewnątrz okna są ciemne. Ciemne okna ładnie wyglądają przy grafitowym
            dachu i podobnych dodatkach. Ale fakt.... pewnie nie mam dalekosiężnego
            gustu.......także w ubiorze.
            • Gość: TOYA Re: Kolorystyka okien IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 17.06.02, 22:11
              Zrób takie okna o jakich marzyłe� i jakie sobie wybrałe� to Ty będziesz mieszkać w
              tym domu i to Tobie one majš się podobać. Owszem dobrze jest skonfrontować swoje
              pomysły ale to jest tylko "badanie rynku". Mój sšsiad "walnšł" sobie �ciany na
              przebarwiony niebieski wchodzšcy w granat a sufit ma w ciemnym atramentowym
              granacie z kilkunastoma żółtymi gwazdkami. Usiadłem jak to zobaczyłem ale uważam
              że zrobił bardzo dobrze bo oryginalnie. Nikt nie ma takiego drugiego pokoju.
              I najważniejsze: to jest jego mieszkanie i jemu tak się podoba. A ja wierzę w poznański
              gust tak jak wierzę i widzę tę czysto�ć, schludno�ć i porzšdek - jak to u pyr było i
              będzie zawsze.Zrób tak jak uważasz a my możemy tylko wyrazić swoje opinie. Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka