Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dom Development - miejsca parkingowe - SKANDAL !!!!

IP: *.*.*.* 02.05.01, 11:22
    Od niedawna jestem mieszkańcem nowego osiedla Akacje IV na warszawskim
    Tarchominie. W dokumentacji nie było żadnej wzmianki o dodatkowej opłacie jaka
    czeka mnie z tytułu wykupu miejsca parkingowego. Dowiedziałem się o tym dopiero
    w momencie odbioru. Jak każdy/a z was się zapewne orientuje człowiek w momencie
    przeprowadzki do nowego mieszkania raczej nie dyponuje wolnymi środkami i
    raczej trudno wytrząsnąć z rękawa 7000 PLN na miejsce parkingowe.Gdybym
    wiedział o tym wcześniej to nie byłoby problemu. DD mogło przecież pobrać tą
    opłatę w ratach, które spłacałem co miesiąc do odbioru mieszkania i wtedy nie
    odzczułbym tego. Polityka DD w tym momencie jest bardzo krzywdząca. Co więcej
    ponieważ DD nie ma w obecnej chwili podstaw prawnych do wyegzekwowania od nas
    tych pieniędzy stosuje politykę zastraszania - samochody nie będą wpuszczane na
    teren osiedla jeżeli nie będzie wykupione miejsce itp. ..Trudno jest im to
    wygzekwować od nas lokatorów, bo nie ma takiej możliwości żebym nie mógł
    wjechać na teren mojego własnego osiedla i uważam to za kompletną bzdurę i
    zastraszanie ... ochrona też się do tego nie wtrąca. Ale DD posunęło się dalej.
    Ponieważ miejsca wykupiło może 5% lokatorów toteż DD zadecydowało o ogrodzeniu
    wszystkich chodników na osiedlu paskudnymi słupkami z łańcuchami utrudniając w
    ten sposób parkowanie mieszkańcom. Oczywiście wszystkie miejsca parkingowe są
    pozamykane kolejnymi paskudnymi słupkami. Obraz jest żałosny bo każdy parkuje
    gdzie może i zaczyna się robić tłoczno jak w Paryżu. Chyba nikt z was nie
    chciałby mieszkać w Alcatraz, a tak zaczyna wyglądać moje osiedle. Jestem tym
    oburzony, ale mam nadzieje że problem rozwiązany zostanie w ten sam sposób jak
    na osiedlu Akacje III gdzie sądownie nakazano DD położenie wszystkich słupków
    na miejscach parkingowych. Oczywiście ci, którzy wpłacili pieniądze zapewne
    nigdy ich nie odzyskają ... ale to już inna bajka ...
    Obserwuj wątek
      • Gość: PPP Re: Dom Development - miejsca parkingowe - SKANDAL !!!! IP: 195.116.107.* 02.05.01, 12:52
        rozumiem cie, ze jestes oburzony, ale proponuje
        spojrzec na osiedle obok ciebie - WROBLEWO I. Tam po
        prostu nie ma juz miejsc parkingowych, nawet jak bym
        chciala kupic, i w zwiazku z tym, jesli nie mam grazu
        albo wykupionego miejsca (ktorego juz nie moge kupic)
        to nie moge wjechac na SWOJE osiedle SWOIM samochodem;
        na poczatku bylo luzno, ale z czasem ludzie uporali
        sie z wydatkami mieszkaniowymi i zaczely pojawiac
        sie "drugie" samochody w rodzinie, a wtedy zrobil sie
        koszmar, ktory wyglada tak jak opisalam wyzej; dlatego
        osobiscie radzilabym ci wysuplac w jakis sposob te 7
        tys. (moze w ratach) na swoje miejsce, bo pozniej moze
        byc za pozno (chociaz patrzac na wasze osiedle tych
        miejsc troch jest, ale ...). Pozdrwaim - prawie
        sasiadka.
      • Gość: Misiek Re: Dom Development - miejsca parkingowe - SKANDAL !!!! IP: *.*.*.* 02.05.01, 13:34
        Dzieki .. ale nieskorzystam ... poczekam na rozwoj sytuacji ... Akacje 3 nie
        zaplacily i miejsca sa ... trudno ... nie mam drukarni pieniedzy i dosc juz
        kredytow ... :(
        • Gość: Grzegorz Re: Dom Development - miejsca parkingowe - SKANDAL !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 22:02
          Omijajcie Dom Development wielkim łukiem!Coś w tej firmie śmierdzi - wiele
          hałasu i reklamy w prasie, a jakość mieszkań fatalna, urzędnicy aroganccy, i
          tylko patrzeć jak wybuchnie kolejny po parkingach skandal.
          • Gość: Marysia Re: Dom Development - miejsca parkingowe - SKANDAL !!!! IP: 217.99.4.* 11.05.01, 21:57
            Mam podobne doświadczenia z parkingiem (Akacje VI). A znajomi mnie
            przestrzegali przed tą firmą! Nie posłuchałam głupia i teraz mam za swoje.
            Kto chce niech wyciągnie z tego wnioski, ja już niestety, nie moge sie wycofać.
            Marysia
      • Gość: Kasia Re: Dom Development - miejsca parkingowe - SKANDAL !!!! IP: 10.1.2.* / *.interia.pl 28.05.01, 17:36
        niestety jestem w podobnej sytuacji. Firma Agmen z Krakowa identycznie
        postapila z nami - mieskzancami bloku na ul. Wybickiego 30. Tez trzeba zaplacic
        7 tys + Vat. Swoja droga, po wielu perypetiach uwazam ze to zlodziejska firma i
        nigdy nikomu jej nie polece!!! Ale musze tu jeszcze pomieszkac, dlatego tez mam
        pytanie do Miska. Piszesz, ze obok Ciebie na osiedlu Akacje III sadownie
        nakazano polozenie blokad. Nie wiem, jak sie zabrac za te sprawe, ale tez
        chetnie podalabym ich do sadu za to co zrobili... Jesli mozesz odpisz na priva.
        Bede ogromnie wdzieczna...niedzialek@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka