Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pajo Poznań Plewiska

21.04.05, 15:14
    Jakieś opinie? Doświadczenia?
    Obserwuj wątek
      • Gość: dzidzia Re: Pajo Poznań Plewiska IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.04.05, 18:19
        niedawno wybieraliśmy mieszkanie dla siebie i Pajo też się interesowaliśmy.
        tragedia. już na tym forum była chyba mowa o tym jak oni budują. kumpela
        mieszka na Plewiskach(Pajo)ani ona ani sąsiedzi nie są zachwyceni. chaty sa
        nieocieplone, fatalnie zbudowane. kumpel kupił tam mieszkanie mimo ostrzeżeń,
        twierdzi że to tak jak z dżinsami, firmowymi i nie firmowymi. rzeczywiście w
        Pajo nie jest drogo jak na POznań. ale może czasem warto wziąć większy
        kredyt,jeśli ma się taką możliwość oczywiście.no i jeszcze te pogłoski o
        rozwodzie właścicieli firmy...budowy na jakiś czas stanęły...może trochę
        przesadzam ale ostrożności nigdy za wiele.
        • Gość: tomek Re: Pajo Poznań Plewiska IP: *.rekin.net 24.04.05, 11:52
          Mieszkania nie są ocieplane, ponieważ nie muszą być. Technologia ytong daje
          izolację zgodną z normami. Zimą wychodzi ok. 100 zł/m na gaz(co + cwu), a jak
          ktoś założy sobie piec z zamknięta komorą spalania to pewnie taniej będzie.
          Zbudowane jest wmiarę porządnie, ale już wykończenie częsci wpólnych to spory
          problem.
          • babd Re: Pajo Poznań Plewiska 18.05.05, 10:50
            Cześć,rozumiem, że jesteś mieszkańcem już od jakiegoś czasu, stąd moje pytanie:
            ile miesięcznie kosztuje Cię- średnio- utrzymanie tego mieszkania?
            • Gość: Tomek Re: Pajo Poznań Plewiska IP: *.rekin.net 04.06.05, 20:01
              c.o. + c.w.u. to 110 zł
              kredyt (zależy od kursu chf) 380-420 zł
              wspólnota mieszkaniowa to ok. 60 zł
              woda + ścieki 40 zł
              prąd ok. 45 zł

czyli razem max. 700 zł/mc razem z kredytem
          • kasiali2 Re: Pajo Poznań Plewiska 14.06.05, 14:43
            Zgadza się ocieplenia nie wymagają. Ja mieszkam na tym osiedlu od 5 lat, nasz
            domek powstał jako jeden pierwszych. Nie mogę narzekać, mieszka się świetnie. U
            nas nie było żadnych problemów. Fakt, należy zrezygnowac z pieca oferowanego
            przez pajo i kupić sobie piec z zamkniętą komora spalania. jest on droższy, ale
            póxniej oszczędza sie na ogrzewaniu. Teraz zmieniam mieszkanko i również kupiłam
            je w pajo na tym samym osiedlu :) Wiem, ze nie wszyscy pewnie będą mówić, że
            jest super, bo wiem o kilku wpadkach firmy pajo, ale który deweloper nie ma ich
            na swoim kącie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka