Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

War Inwest S.A.

IP: 195.136.252.* 16.05.01, 09:25

Chce kupić mieszkanie które ma zamiar wybudować w/w firma przy ul. Kondratowicza
    "Osiedle przy lasku Bródnowskim". Niestety mam mieszne uczucia, z jednej strony
    ciekawa cenowo oferta, a z drugiej brak zgody na budowę.

Jeśli mieliście jakieś doświadczenia w "obcowaniu" z War Inwest S.A.
    i chcecie się nimi podzielić napiszcie czego się można spodziewać.

Przemek

Mój adres: przemko@iname.com
    Obserwuj wątek
      • Gość: krzyś Re: War Inwest S.A. IP: 192.168.101.* / *.protest.com.pl 16.05.01, 13:58
        Na temat War Inwest są już dwie listy dyskusyjne:
        /forum/dom/jakie były twoje doświadczenia z War Inwest
        /forum/dom/nie daj się developerowi/WarInwest
        proponuję tam zajżeć.
        Podobno pozwolenie na budowę osiedla "przy lasku
        bródnowskim" ma być we wrześniu, ale z tą firmą nic do
        końca nie wiadomo. Ja niestety podpisałem umowę już w
        grudniu i wówczas obiecywano mi, że pozwolenie będzie
        najpóźniej w lutym. Półroczne obsuwy w terminie
        realizacji inwestycji to u nich standard. Musisz się z
        tym liczyć, że jesli w umowie masz termin realizacji
        IV kwartał 2002 to lokal zostanie oddany do użytku
        najwcześniej pod koniec II kwartału 2003. Takie
        opóźnienia były przy inwestycjach które firma już
        zrealizowała (tak mi powiedzieli mieszkańcy domków
        przy Bolesławickiej). Jako rekompensatę za
        opóźnienie "zafundowali" klientom zwolnienie z opłat
        za notariusza. Wiadomo mama ma kancelarię to i tak
        kaska została w rodzinie.
        Jak możesz to napisz jaki termin realizacji wpisują
        obecnie w umowach.
        Pozdrawiam
        • Gość: Magda Re: War Inwest S.A. IP: *.netia.pl 03.08.01, 16:10
          Co do terminu realizacji - to zależy który budynek - na budynek "A" -IV kwartał
          2002, a na budynek "G'' -II kwartał 2003
          Ja podpisywałam umowę wiosną 2001, a ostatni zmieniłam z budynku A na G.
          Proponuję, wymieniać się ciągle informacjami, bo cała sytuacja jest conajmniej
          niepokojąca
      • Gość: Sędzia Re: War Inwest S.A. IP: 10.0.0.* / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 16:11
        Omijać, omijać. Prezes firmy nie ma pojęcia o robieniu interesów. To skończony
        idiota i bankrut. Nabija ludzi w butelkę, obiecuje pozwolenia na budowę a
        wiadomo że jeżeli nie złoży się wniosku do gminy o wydanie takiego zezwolenia
        to gmina sama zezwolenia nie wyda, chyba że mają na etacie jasnowidza?
        Odwlekają terminy ponieważ wydają pieniądze klientów na lewo i prawo. Założę
        się że kupno ziemi pod laskiem bródnowskim z finansowali z pieniędzy nie
        wybudowanych jeszcze budynków przy Rembielińskiej i Beli Bartoka. Taka metoda
        prowadzenia interesów była dopuszczalna parę lat temu gdzie ludzie bili się o
        nowe mieszkania a nie teraz gdy można kupić gotowe. Niska cena to nie wszystko.
        Radzę trzymać się z daleka od firmy tego konowała i rodzinych ineresów czyli
        firmy Interarti S.A. która też zajmuje się budową mieszkań.
        • Gość: Anka Re: War Inwest S.A. IP: *.acn.waw.pl 31.08.01, 15:17
          Gość portalu: Sędzia napisał(a):

&#62 Omijać, omijać. Prezes firmy nie ma pojęcia o robieniu interesów. To skończony
          &#62 idiota i bankrut. Nabija ludzi w butelkę, obiecuje pozwolenia na budowę a
          &#62 wiadomo że jeżeli nie złoży się wniosku do gminy o wydanie takiego zezwolenia
          &#62 to gmina sama zezwolenia nie wyda, chyba że mają na etacie jasnowidza?
          &#62 Odwlekają terminy ponieważ wydają pieniądze klientów na lewo i prawo. Założę
          &#62 się że kupno ziemi pod laskiem bródnowskim z finansowali z pieniędzy nie
          &#62 wybudowanych jeszcze budynków przy Rembielińskiej i Beli Bartoka. Taka metoda
          &#62 prowadzenia interesów była dopuszczalna parę lat temu gdzie ludzie bili się o
          &#62 nowe mieszkania a nie teraz gdy można kupić gotowe. Niska cena to nie wszystko.
          &#62
          &#62 Radzę trzymać się z daleka od firmy tego konowała i rodzinych ineresów czyli
          &#62 firmy Interarti S.A. która też zajmuje się budową mieszkań.

Popieram!!!!!!!!!!!!!! Trzymać się jak najdalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka