Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewelop...

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 19:47
    To jest naciaganie przez dewloperów uczciwych ludzi. Ale czy tak jak w moim
    przypadku gdzie zawarłem umowę z J.W. construction na kupno mieszkania i
    odbieram to mieszkanie w grudniu to mogę zmienic nie korzystna umowe
    zawierającą opisane wadliwe paragrafy? Mam iść do sądu ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Zenon Re: Eco-Classic to wzor lobuzerki IP: *.chello.pl 16.06.05, 20:04
        Eco-classic i jej spolki zalezne (Czerska 18, Bobrowiecka 3) maja w swych umowach wiekszosc wymienionych klauzul zabronionych. W niektorych punktach sa nawet "lepsze" - np. za odstapienie od umowy przez klienta zadaja 10% "odstepnego".
        • Gość: wykonawca1 Re: Eco-Classic to wzor lobuzerki IP: *.centertel.pl 10.02.09, 11:13
          uwazajcie wszyscy, którzy maja zamiar albo juz współpracuja z Eco
          Classic- nie sa wypłacalni za wykonane roboty!!!!!!!
      • Gość: mckwas Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.06.05, 11:49
        Pisanie o pułapkach jest głebokim nieporozumieniem , co stoi na przeszkodzie
        aby przed podpisaniem umowy z deweloperem najpierw ją przeczytać a potem
        odwiedzić prawnika , adwokata lub radcę prawnego który powie jakie zapisy są a
        jakie nie sa korzytne i czy podpisywać umowę czy też nie ? jeśli ktoś nie
        zachowuje elemtarnych zasad ostrożności i nie kalkuluje ryzyka to jrgo problem
        i nie widze powodu aby Państwo takiej osobie stwarzało szczególną ochronę.

POza tym autor artykułu chyba nigdy sam nie pisał umowy i nie ma o tym żadnego
        pojęcia , umowy nie pisze się bowiem w interesie obu jej stron , zawsze jest
        tak że jest strona silniejsza która ustala generalne warunki i strona słabsza ,
        a ktoś kto uznaje równości stron w obrocie cywilnoprawnym widac że nie wie że
        na grucie naszego prawa obowiązuje zasada swobody umów , która jest ograniczana
        w szczególnych przypadkach jak np w relacjach kosument przedsiębiorca , a
        wrazie jej naruszenia można się odwołać do sądu. Przede wszystkim jednak trzeba
        czytać tekst umowy przed jej podpisaniem a nie juz po.

• blackmolly Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel 17.06.05, 14:01
          Wszystkie porady z cyklu "co powinna zawierać umowa z deweloperem i co trzeba wynegocjować" można o kant stołu potłuc. Oferty developerów są sztywne i albo się kupuje na ich warunkach, albo nie kupuje się wcale. Developerzy mają na tyle dobry zbyt, że nie będą negocjować, działają na zasadzie "pan bierze? nie? a pan? to proszę o podpis, a panu dziękujemy".
          • Gość: ibad Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:40
            Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Umowy można /i powinno się/ negocjować i przez wiele szanujących się firm jest to nie tylko akceptowane, ale i standardowo praktykowane. Zawsze najlepszymi handlowcami developera są jego zadowoleni klienci. Kazda negatywna opinia jest siedmiokrotnie cięższa od pozytywnej. A to są bardzo wymierne straty finansowe. I tego nie zastąpi nawet najsprytniej skonstruowana umowa - poczytaj posty na forach dyskusyjnych klientów. Developerom nie zależy na tym żeby mieć sprawy w sądzie - a sędziowie z takiej umowy potrafią zrobić prawdziwy wiatrak i zwykle stają po stronie kupujących - developerom zależy na opinii i sprawnej sprzedaży. Bezproblemowej sprzedaży. Łatwiej z developerem wynegocjować zmiany w zapisach umowy niż obniżkę ceny lokalu. Jeżeli jest odwrotnie - trzeba uciekać - to świadczy o złej woli i chęci oszustwa. Developerzy nie lubią kłopotów z klientami /zwłaszcza jeżeli ci ostatni mają rację/. Pracuję w takiej firmie - i to w dziale sprzedaży. Podpisuję umowy i negocjuję je. I zawsze będę wolał dopracować jej zapisy tak, żeby były dla klientów niekontrowersyjne, a jeżeli mam transakcję, gdzie klienta reprezentuje prawnik - jestem zachwycony. To już nie jest walka - to jest współpraca.
            • blackmolly Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel 26.06.05, 16:30
              Jeżeli tak mówisz, to spróbuj wynegocjować coś u dowolnego dużego developera w Warszawie. Niemożliwe? No właśnie, problem w tym, że jest tylku chętnych na mieszkania, że developer nie martwi się brakiem zbytu i dlatego może sobie stosować wygodne dla siebie zapisy w umowie, a przykładem jest choćby JWC.
              • Gość: negocjatorka Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:13
                zgadzam się absolutnie z blackmolly. duzi (a i mniejsi) deweloperzy mają
                standardowe umowy. jak próbowałam wyprostować jednemu umowę, żeby równiej
                traktowała obie strony, to mnie wysłali na drzewo. więc jest po prostu tak, że
                rynek jest sprzedawcy, a jak się kupującemu coś nie podoba, to won.
                i ja właśnie tak zrobiłam - nie podpisze umowy niekorzystnej dla mnie, nie
                kupię dziury w ziemi, nie będę płacić forsy (na kredyt!!!) przed otrzymaniem
                aktu, nie będę czekać na budowę miesięcami, nie będę czekac na akt notarialny
                miesiącami itd. po prostu za dużo ryzyka, a przynajmniej niepewności - w każdym
                razie bezsennych nocy. więc zdecydowałam się na szukanie na wtórnym.
            • czuwaj5 Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel 29.01.06, 20:18
              chyba jestes wyjatkowym developerem
      • Gość: Mar 100% sposób na uniknięcie pułapek IP: *.skorosze.2a.pl 27.06.05, 19:23
        Nie kupować dziury w ziemi ani stanu surowego. Kupuje się towar, czyli GOTOWE
        MIESZKANIE, a nie obietnicę jego zbudowania. Kto to widział, żeby na przykład
        chcąc kupić pare butów płacić rolnikowi za wyhodowanie świni, z której dopiero
        będzie skóra na te buty?

ALe ludzie są głupi. Płacą na etapie fundamentów, a potem się dziwią, że ich
        ktoś wychrobotał w d.... Podobnie jest zresztą z samochodami. Płacą zaliczkę, a
        potem czekają dwa miesiące.... nie na maserati tylko na skodę fabię.
        • Gość: Trixi Re: 100% sposób na uniknięcie pułapek IP: *.rodamco.pl 24.10.05, 14:40
          Obrażasz ludzi nie mając pojęcia o rynku. Szukam mieszkania w Warszawie od pół
          roku i wiem, że jeżeli chcesz mieć ładne mieszkanie, w dobrej lokalizacji,
          właściwe piętro, strony świata itp to musisz to mieszkanie kupić w budowie albo
          nawet na etapie dziury w ziemi, bo wtedy właśnie rozchodzą się najfajniejsze
          mieszkania. Jak nie ty to jest 100 innych na Twoje miejsce.
          Dodam, że nie interesują mnie peryferia itp, bo tam rzeczywiście można coś
          znaleźć już zbudowanego, ale moim zdaniem najważniejsza jest lokalizacja.
          Tak więc niestety pewnie będę narażona na niedozwolone klauzule, kłamstwa
          sprzedawców (uwierzcie mi, że wszyscy developerzy coś kręcą - nawet ci o
          nieposzlakowanej opinii) i paromiesięczny stres.
        • Gość: jano Re: 100% sposób na uniknięcie pułapek IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 19:30
          masz racje po swoich doswiadczeniach tez twierdze ze nie mozna podpisywac
          zadnych umow z developerami ,umowy ktore przedstawiaja nie nadaja sie do
          podpisu (widzialem kilka) ,kupowac tylko gotowe wykonczone mieszkania a i tu
          trzeba uwazac
      • Gość: klient AGRO MAN-a Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: *.tele2.pl 13.01.06, 13:44
        AGRO MAN twierdzi , że to właśnie UOKiK narzucił mu możliwość opóżnienia ze
        względu na warunki pogodowe i za żadne skarby nie chce wykreślić tego zapisu,
        jak te z zwrot wpłat klientowi po wysokiej karze, po 40 dniach i bez
        rewaolryzacji. Dwukrotnie negocjował umowę w AGR MAN-ie i powiedzieli mu
        wyrażnie . Albo taką umowę podpisze jaką mają albo nie podpisze. Są
        nieprzyjemni wręcz aroganccy. Umow jest wyjątkowo niekorzystna dla klienta.
        • Gość: klientka Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 11:56
          mckwas i ibad madrza sie a widac ze nie kupowali mieszkania w ostatnich latach.
          Prawie nic nie udalo nam sie wyegzekwowac. Dokladnie jest tak: albo sie zgadzasz
          na niekorzystne umowy albo... w zyciu nie kupisz mieszkania na rynku pierwotnym.

to co trzeba zrobic to KONIECZNIE podpisac umowe w formie aktu notarialnego i
          raczej jej NIE negocjowac. Zawsze w przypadku problemow mozna pojsc wtedy do
          sadu i powalczyc... ciezkie zycie kupujacego
      • czuwaj5 Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel 29.01.06, 20:16
        Panie Piotrze, prosze rowniez poczytac umowy sprzedarzy z biur posednictwa
        sprzedarzy nierochomosci
      • maja50 Univers-Kraków 03.11.06, 09:15
        Czy ktoś z Forumowiczów może napisać mi opinie o tym developerze? Dzięki!
        • Gość: pawgut@op.pl Re: Univers-Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:47
          jak na razie jakoś im "zielony ruczaj" idzie do przodu, ale i tak jestem pełen
          obaw. a ty gdzie wzięłaś mieszkanko?? szwai czy na bartla?? jak znasz kogoś z
          przyszłych mieszkańców to daj znać. w kupie raźniej i łatwiej można coś
          zdziałać. pozdrawiam
        • cypisek771 Re: Univers-Kraków 03.01.07, 21:31
          Odnosnie Univers....Mam pytanie...Czy moglby sie ktos odezwac, kto podpisal z
          nimi umowe przedwstepna??
          Powiem szczerze ze umowa jest napisana w dosc chaotyczny i ciezki do
          zrozumienia sposob....Poza tym w umowie nie zostal ujety standard wykonczenia
          mieszkania :-/
          Bede wdzieczny za odpowiedzi :)
          Pozdrawiam
        • Gość: krakow-szwai Re: Univers-Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:14
          na 1 rzut oka wszystko wyglada ok, jednak juz widze ze sa problemy z tym developerem, 1 etap miał być skonczony juz w 10.2006 nastepnie okazało sie iz bedzie dopiero w 01.2007, w rzeczywistosci ( nie wiem czy tak będzie ) realizacja zaplanowana jest na 06.2007 ( zblizamy sie do roku opozniani), oczywiscie jakiekolwiek kary z tytułu spoznienia nie wchodza w gre, paranoja
          • Gość: eM Re: Univers-Kraków IP: 62.233.163.* 18.02.07, 22:09
            Nie polecam developera UNIVERS 2lata temu po targach mieszkaniowych wniebowzieta
            przyjechalam do biura aby podpisac umowe przedwstepna na lokal mieszkalny na
            ul.chelmonskiego. Wplata 5000zl jako rezerwacja (w razie rezygnacji mialo nie
            byc zadnych problemow ze zwrotem pieniedzy) mily pan przywiozl mnie na przyszle
            miejsce budowy wszystko elegancko opowiedzial. Bez wahania podpisalalabym dalsza
            umowe gdyby nie fakt i opatrznosc losu czyli sasiedzi pobliskiej nieruchomosci.
            Jak sie okazalo UNIVERS po raz pierwszy zrobil ludzi w balony 5lat temu
            rozpoczal budowe bez otrzymania pozwolenia. W pobliskich szeregowkach zaczely
            sie zapadac ogrodki i ludzie zalozyli sprawe w sadzie na co UNIVERS zmienil
            projekt budowlany na mniejszy blok i zbieral kolejnych naiwniakow na inwestycje
            ktora od 2 lat ( czyli w sumie 7lat) nie moze ruszyc bo developer przegrywa
            kolejne sprawy w sadzie. Oczywiscie jak sie o tym wszystkim dowiedzialam,
            sprawdzilam. Chcialam wycofac 5000zl ktore ponoc mieli oddac bez problemu.
            Sprawa odzyskania pieniedzy toczyla sie miesiacami w koncu zastraszylam sadem i
            oddali. Moje wrazenia sa nastepujace zakup mieszkania to spory wydatek i trzeba
            wszystko przemyslec i sprawdzic, a postawa wlasciciela UNIVERSU i klamanie w
            zywe oczy zrazilo mnie do tej firmy. Jezeli zamierzacie kupowac jakiekolwiek
            mieszkania prosze wspomniec o inwestycji na Chelmonskiego zobaczycie co wam
            odpowie, a jak ktos mi nie wierzy zapraszam do przejazdzki na plac budowy kazdy
            mieszkaniec potwierdzi moje slowa. Dodatkowo zgodze sie z przedmowca ze
            inwestycje sa opozniane (kilka miesiecy) pozdrawiam i zycze pomyslnych zakupow !
            • Gość: eM Re: Univers-Kraków IP: 62.233.163.* 18.02.07, 22:16
              www.wirtualny.sopot.pl/forum/showthread.html?p=234188 a tutaj kolejne
              opinie warte rozpatrzenia
          • Gość: gość Re: Univers-Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 14:14
            Z tym developerem są same problemy, to już nie chodzi o terminy opóźnień, nowy
            blok grzyb w klatkach, piwnicach i garażach, siadają balkony i odpada na nich
            tynk,rynny są nieszczelne, klatki nie są do tej pory pomalowane, a budynek nie
            jest odebrany przez nadzór budowlany.Zaznaczam,że to nie nie jest taka sobie
            wilgoć, śmierdzi w niektórych klatkach, a ściany się łuszczą.
            Chcę zwrócić uwagę, że ludzie mieszkają tam od roku, wszystkie interwencje są
            nastawione na upływ czasu i przejście okresu gwarancji.
            Nową inwestycję na Bartla obserwuję bo miała być oddana w 2007 roku a końca nie
            widać.
            Proponuję mocno się zastanowić nad tą firmą.
        • Gość: koko Re: Univers-Kraków IP: 80.51.224.* 25.01.08, 16:53
          Uwaga na UNIVERS!!!!!!!
          Ja mam wygraną sprawę w sądzie i nie mogę odzyskać pieniędzy.
          Komornik twierdzi że firma UNIVERS nie ma pieniędzy - że konta
          bankowe świecą pustkami. Zainteresowanych współpracą z tą firmą
          zapraszam na ul. Wybickiego/Styki- myślę że taka wizyta rozwieje
          wątpliwości. A miłych państwa w biurze zapewniających że wszystko
          jest ok. poprostu radzę nie słuchać - kłamią w żywe oczy.
          p.s. Pozdrowienia dla pani Beaty
          • Gość: zygmunt Re: Univers-Kraków IP: *.eranet.pl 27.01.08, 09:19
            gratuluję wygranej sprawy ale tak jak piszesz univers to pustostan
            bez żadnej gotówki i dlatego masz taki problem.univers to kilka
            spółek połączonych ze sobą na dziwnych zasadach.biura mają koło
            siebie ale mają rozdzielności finansowe i nie są pod tym względem od
            siebie zależne.komornik nie mam czego zajmować bo cały kapitał tego
            pseudo deavelopera to biurka,krzesła i kilka komputerów.jestem po
            podobnej akcji którą zakończyłem w listopadzie.najgorsze jest to że
            nadal ludzie nieświadomi z kim podpisują umowę pakują się w
            współpracę z nimi.słuszałem nie tylko o problemach nabywców mieszkań
            ale i firm budujących dla nich mieszkania.za chwilkę nie będzie miał
            kto dla nich budować bo ze wszystkimi wykonawcami bedą w
            sądzie.żenada.universem powinna zająć się policja gospodarcza lub co
            najlepsze - konstruktywny i zdecydowany dziennikarz.złej prasy każda
            podobna firma będzie bała się najbardziej.sądy,komornicy to ich
            chleb powszedni....ale dzinnikarskie śledztwo i mega art.w gazecie
            załatwił by wiele problemów,wielu strapionym klientom.powodzenia
            • Gość: Kasia123 Re: Univers-Kraków IP: *.centertel.pl 16.07.08, 17:18
              Jestem przerazona tym co tutaj przeczytalam o tej firmie.Bylam
              zaiteresowana kupnem mieszkania na ul.Bartla ale osoby
              mieszkajace w poblizu ..spacerujace obok same mnie zaczepily widzac
              mnie pod ow budowa i mowili zebym uciekala najdalej jak tylko
              moge od tego dewelopera....budowa tam trwa i trwa bez
              konca .Przyczyna ponoc takiego zastoju jest notoryczne nie
              wyplacanie pieniedzy budujacym ten blok.Panuje ogolne zaklamanie
              pracownikow tej firmy gdzie pieknie mydla oczy osoba
              zaiteresowanym...............pozostaje tylko apelowac do innych
              rownie zainteresowanych kupnem,,,UWAZAJCIE NA TE FIRME !!!!!!!!!!!
          • gazeta_5 Re: Univers-Kraków 27.01.08, 09:53
            mam podobny problem.wiem ze firma ma typowy pustostan na kontach.ale
            bardzo podoba mi się nowy samochodzik tego zenujacego
            prezesika.zapewne nie zarejestrowany na niego ale za to za nasze
            pieniadze.moim zdaniem tylko solidna praca dziennikarska jest w
            stanie pokazac wszystkim z czego oni są zbudowani.mam wrazenie że
            sadow,komornikow to oni sie wogole nie boja.ale przed solidnym art.w
            prasie ktory przeczytaja wszyscy ich potencialni klienci beda drzec
            w posadach.mam zamiar moim i nie tylko moim problemem zaiteresować
            lokalną prase.jesli bede mogl skozystac z histori innych klientow
            chetnie to wykorzystam.

Gość portalu: koko napisał(a):

> Uwaga na UNIVERS!!!!!!!
            > Ja mam wygraną sprawę w sądzie i nie mogę odzyskać pieniędzy.
            > Komornik twierdzi że firma UNIVERS nie ma pieniędzy - że konta
            > bankowe świecą pustkami. Zainteresowanych współpracą z tą firmą
            > zapraszam na ul. Wybickiego/Styki- myślę że taka wizyta rozwieje
            > wątpliwości. A miłych państwa w biurze zapewniających że wszystko
            > jest ok. poprostu radzę nie słuchać - kłamią w żywe oczy.
            > p.s. Pozdrowienia dla pani Beaty
          • Gość: Zamoyskiego Re: Univers-Kraków IP: *.ghnet.pl 06.10.08, 22:38
            Do sprzedaży mieszkań w poszczególnych inwestycjach Univers powołuje spółki - córki, które potem ogłaszają upadłość. Fakt jest już powszechnie znany prawie wszystkim osobom, które zakupiły u nich mieszkania. Mieszkania po 1-2 latach zaczynają się sypać, grzybieć, etc. A właściciele zostają bez gwarancji w okresie gwarancji:) Niedowiarków zapraszamy na ul. Zamoyskiego 53.
            P.S. Też pozdrawiam Panią Beatę.
          • marta-m4 Re: Univers-Kraków 21.10.08, 09:03
            koko,czy mogłabym prosić Cie o napisanie coś więcej na tematt twoich
            problemow z Univers
          • Gość: czea Re: Univers-Kraków IP: *.ghnet.pl 06.11.08, 09:46
            UNIVERS OSZUST!!!!!
            Witam, czy ktoś wpłacił pieniądze na mieszkanie na Klinach w bloku
            nr 7? Proszę o kontakt. Wiem, że firma nie płaci pracownikom,
            kierwonikowi i wykonawcy, w tym tępie blok zostanie oddany ( jeżeli
            w ogóle!!!) za jakieś dwa lata.
            • Gość: Aga Re: Univers-Kraków IP: *.chello.pl 29.11.08, 22:17
              Potwierdzam wszystkie negatywne informacje o tej "firmie".My się nacieliśmy 5 lat temu, do tej pory, nie możemy odzyskać pieniędzy.Aż dziw bierze,że nie ma ich na jakiejś liście firm ABSOLUTNIE zakazanych. Kto u nich jeszcze kupuje??!!
              • Gość: a univers-Kronika krakowska 2.12.2008 IP: *.bas503.dsl.esat.net 03.12.08, 19:54
                Czy ktos ogladal kronike krakowska poruszana sprawa Univers,
                ul.Chelmonskiego jesli komornik ma zajac mieszkania czy je sprzedac
                ponownie ,to co z trwajacymi inwestycjami jak Zielony Ruczaj i
                Kliny .
                Czy jest mozliwe ze jesli univers powoluje spolki corki ktore
                upadaja to jest to mozliwe ze kazda inwestycja jest zagrozona?
                • Gość: renia Re: univers-Kronika krakowska 2.12.2008 IP: *.ramtel.pl 05.01.09, 14:55
                  w odpowiedzi na post: chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej, bardzo prosze o
                  kontakt: oto moj tel: 880 710 516,... chetnie oddzwonie.
              • Gość: gosc Re: Univers-Kraków IP: *.187.231.4.ip.airbites.pl 26.02.09, 14:11
                Witam,

Jestem w podobnej sytuacji. Czy mozliwe jest skontaktowanie z Panem/pania na
                mail;a priv. tel??? Bardzo by mi na tym zalezalo!!!!!

Bede wdzieczna za odpowiedz,
                Pozdrawiam,
            • Gość: hms Re: Univers-Kraków IP: *.delphi.com 19.12.08, 14:54
              Czy, możesz wiecej napisać o sytuacji na Bloku nr7/Kliny poniewaz
              gdy ostatnio rozmawiałem z przedstawicielami firmy powiedzieli mi,
              ze zakończenie jest szacowane na luty - marzec 09.
              Jak naprawde wyglada ta sytuacja ?
              • Gość: 3 Re: Univers-Kraków IP: *.t-mont.net.pl 29.12.08, 12:56
                Od strony ulicy wygląda ładnie, od innych nie warto zaglądać. Cisza,
                spokój, biały puch...
              • Gość: renia Re: Univers-Kraków IP: *.ramtel.pl 05.01.09, 15:04
                Witam,

Chetnie nawiaze kontakt, osobisty telefoniczny.... ja rozmawialam przed samymi
                swietami z dyr. techncznym.... sytuacja jest b.zla: dach nie byl kompletnie
                zabezpieczony, budynek stoi opuszczony, a obok juz nastepny podwykonawca dla
                Univers stawia nastepny budynek nr 8. Zostalo mi powiedziane ze byc moze do
                marca oddadza budynek. BY MOZE... ale to nie jest pewne i nie oznacza jeszcze
                wprowadzania.... to moe nastapic w czerwcu, a moze i pozniej... tak naprawde kto
                to wie????..... ja mam sptkanie z vceprezeska jutro tzn. 06.01.2009 i na pewno
                nie dam sobie oczu mydlic.... uwazam za skandaliczna ich komunikacje z
                klientem...... stawiam srawe jasno: albo zwrot ieniedzy, albo inne mieszkanie,
                jesli nie zaakceptuja sprawa idzie do sadu, ale mam inny pomysl jeszcze na
                naglosnienie tej sprawy w mediach, bo odobno sadoe oni sie niezbyt boja.....
                Bede wdzieczna na nawiazanie kontaktu..... pozostawiam swoj tel: 880 710 516.
            • Gość: renia Re: Univers-Kraków IP: *.ramtel.pl 05.01.09, 14:51
              witam,

ja wplacilam, wlasnie na bartla blok 7. Chetnie nawiaze jak najszybciej kontakt:
              podaje moj tel: 880 710 516

• Gość: Kris Re: Univers-Kraków IP: *.t-mont.net.pl 27.09.09, 00:02
          Zapewne juz za pózno odpisuję, ale jesli jeszcze nie zdecydowaliscie sie to
          omijajcie cokolwiek co ma w nazwie univers, bo nazwe czesto zmieniają ale to Ci
          sami ludzie, firma niesolidna, nie dotrzymująca umów, poprostu złodzieje!!!!!!!!!!
      • Gość: gosc Mika Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: *.xs4all.nl 22.03.07, 14:46
        A co powiecie, jak deweloper pod podpisaniu umowy przedwstepnej cyw-pra./bez
        udzialu not./ zgarnal cala kwote za mieszkanie a teraz nie ma tzw.czasu aby
        przeksztalcic wlasnosc i pojsc do notariusza sporzadzic akt notarialny co robic
        z takim cwaniakiem?
      • appfunds Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewelop.. 16.07.08, 19:12
        A kiedy wkroczymy do cywilizowanego świata i mieszkanie od dewelopera będzie
        oddawane standardowo w takim stanie, żeby tylko wnieść meble i inne graty i od
        razu mieszkać, a nie zatrudniać ekipę budowlańców przed zamieszkaniem ?
      • Gość: gosc Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: 89.108.215.* 17.02.09, 10:56
        oto link do zakazanych do czesci zakazanych klauzul stosowanych
        przez firmy z branży nieruchomości:
        www.glupi-klient.com/cgi/gklient.cgi?module=clause&cmd=list&id_category=11&name=Nieruchomości

warto tez zajrzec do działu Deweloperzy:
        www.glupi-klient.com/cgi/gklient.cgi?module=page&cmd=abc
        proszę też zajrzec do pomocy prawnej, pozdrawiam
      • Gość: ratatuj Univers - by nigdy nie był waszym sąsiadem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.09, 10:56
        Firma UNIVERS która buduje osiedle Za Fortem to wzór niekompetencji
        arogancji i chamstwa wobec swoich sąsiadów. Ilość incydentów z
        mieszkańcami pobliskiego osiedla jest niezliczona. Ignorują wszelki
        prawa mieszkańców, zakazy poruszania się transportem ciężkim, z
        uliczek osiedlowych pomimo zakazów parkowania (prakować mogą tylko
        mieszkańcy) robią sobie parkingi budowlane, nieprawidłowe
        zabezpieczenia budowy, jeden wielki śmietnik wokół budowy, itd. Do
        codziennych sytuacji za zwrócenie uwagi o złym parkowaniu lub
        blokowaniu przejazdu należą: obrzucanie obelgami, epitetami,
        wyzwiskami a nawet doszło do incydentu straszenia gazem mieszkańca
        osiedla, itd. Pomimo licznych prób i interwencji, próśb Generalny
        Wykonawca Firma UNIVERS nic sobie z tego nie robi. Uważajcie, z kim
        podpisujecie umową, osoby z branży budowlanej przestrzegały, że
        będziemy mieć z UNIVERS same problemy i przykrości.
        • sniezka77 Re: Univers - by nigdy nie był waszym sąsiadem 04.03.09, 13:56
          witam,

.... widze, ze ta firma ucieka sie do wielu roznych grozb, szantazow.... czy
          mozliwe byloby sie skontaktowac z Panem/Pania na maila lub tel. priv??
          Bardzo bede wdzieczny za odpowiedz. moj mail: sniezka77@gazeta.pl
          • Gość: Andrzej Pomogę w odbiorze technicznym mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 12:57
            Pomogę w odbiorze technicznym mieszkania lub domu przed oficjalnym
            odbiorem od dewelopera. - wyszukiwanie usterek - sprawdzanie
            zgodności wymiarów i powierzchni mieszkania z projektem - kontrola
            m.in. tynków, stolarki, instalacji elektrycznej ... - zestawienie
            usterek Opinia techniczna jest przydatna m.in. do negocjacji
            cenowych w związku z usterkami, przed remontem lub modernizacją
            mieszkania, przed rozliczeniem z wykonawcami, w celu zlecenia
            usunięcia usterek.
            Andrzej 0-798-798-774
            www.odbiorymieszkan.waw.pl
      • Gość: krakus Univers IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.09, 17:26
        JA NA MIESZKANIE CZEKAM JUŻ 2 LATA I CIĄGLE NIE CHCĄ PODPISAĆ ZE MNA
        AKTU NOTARIALNEGO. Pracownicy ciągle mówią, że za miesiąc i tak jest
        od dwóch lat.......myślę, że szkoda zdrowia z nimi.SĄ NIESŁOWNI!!!
      • Gość: bydyń Univers jest niereminowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.09, 20:01
        UNIKAJCIE UNIVERS. SĄ NIESŁOWNI I NIETERMINOWI.
      • Gość: klepek Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewelop... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.09, 00:03
        unikajcie UNIVERS KRAKÓW. SĄ NIETERMINOWI
      • Gość: op Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: 89.72.7.* 21.08.09, 23:01
        polecam lekturę porady nieruchomości
        • Gość: zzz Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.09, 19:25
          univera sie wystrzegaj..bardzo.brak terminowości...
      • Gość: kris Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewelop... IP: *.t-mont.net.pl 27.09.09, 00:04
        Uwaga na tego dewelopera : Univers , to złodzieje, nie dotrzymują umów, z
        daleka od firmy mającej w nazwie Univers!!!! Uwazajcie!!!
        • Gość: Aga Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: 93.159.128.* 22.10.09, 22:32
          Podbijam... Unikać, wręcz uciekać od Universu!!! W sprawie
          szczegółów polecam lekturę powyższych postów.
          Ech i konia z rzędem temu, kto mi odpowie, nie ma bata na
          tę "firmę"???
      • Gość: Piotr Pomoc prawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 01:13
        Od kilku lat walczę w imieniu moich klientów ze spółką Univers (i jej klonami).
        Jeśli ktoś potrzebuje pomocy lub chce wymienić doświadczenia proszę o kontakt:
        lexinkaso@poczta.neostrada.pl
      • Gość: Zielone Klinki;) Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewelop... IP: *.multi-play.net.pl 07.02.11, 08:33

Firma Un...s A.. ręcami swojego naczelnego buldoga Z...ły Tomasza śle pisma w których domaga się natychmiastowego usunięcia wywieszonych na prywatnych balkonach prześcieradeł. Straszy też że jeśli nie zostaną usunięte natychmiast zostanie to zrobione siłą a właściciele mieszkań zostaną obciążeni kosztami.
        Wiszące prześcieradła stwarzają też nadzwyczajną groźbę dla pracowików i wszelkiej maści budowlańców groźbę utraty życia zdrowia a nawet rysy na psychice pod wpływem powiewających na wietrze majtek. Jak widać kask nie stanowi wystarczającej ochrony.

Drogi Developerze Firmo Un...rs A..,
        Zawilce, Kas...yki, Cz..czki i pozostałe Chmielki,

Właściciele mieszkań dokonują powszechnie akceptowanego w naszej kulturze zwyczaju suszenia na balkonach swojego prania. A że czasem ktoś ma prześcieradło w misie, penisy albo nazwy stron WWW to już taki fetysz.
        Jeśli ktoś od Was grozi że samodzielnie owe prześcieradła, skarpetki czy brudne majtki z prywatnych balkonów zdejmie, to fakt kradzieży cudzego mienia zostanie natychmiast zgłoszony na policję. Więc jeśli ktoś ma takie potrzeby posiadania czyjegoś osobistego intymnobieliźnianego przedmiotu posiadania (azaliż niezbyt czystego!) to takie natręctwo ma w medycynie swoją nazwę i swoją własną jednostkę chorobową. Sugeruję zatem udanie się więc do specjalisty seksuologa i odbycie rzeczowej rozmowy o swoich erotycznych fantazjach celem podjęcia skutecznej terapii.

Proszę nas jednak zrozumieć, robimy co możemy i staramy się publicznie nie pokazywać swoich brudnych prześcieradeł. Proszę mi wierzyć, w tej sprawie usunięcia tych nieszczęsnych prześcieradeł z balkonów trwają intensywne rozmowy z psem Azorem, bankiem PKO oraz Organizacją Obrońców Kanapowych Yorków Bojowych. Jesteśmy dobrej myśli i sądzimy że do końca listopada nie wiem którego roku wyżej wymienione fetysze zostaną usunięte i sprawa zostanie załatwiona. Są, to fakt, przyznaję, pewne problemy, No najpóźniej w ciągu 2 góra 3 tygodni powinno się coś wyklarować.
      • Gość: Zdzichu z Ukrainy Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewelop... IP: *.multi-play.net.pl 07.02.11, 08:39
        Firma Zielone Kliny Została utworzone przez zafrząd Univers Art na Słupa żeby zmienić nazwe bo na rynku w Krakowie są spalen .Firma jest zarejestrowana na Jedna osobe z kapitałem Zakładowym 100tyś i hipoteka 30 ml na inwestycj wiarygodność jak cholercia..Pan Kasprzyk często przebywa w Siedzibie Zielonych Klinów(prezes Univeru)Nawet byli prtacownicy Uniwersu pracuja w biurze Zielonych klinów żenada!!!!!Ludzie sprawdzcie Hipoteki inwestycji i KRS-y.Pozdro
        Nigdy więcej robienia z ludzi balona przez Universowców!!!!!
        • Gość: bowa Re: Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewel IP: *.multi-play.net.pl 26.02.11, 13:28
          Dzieki za ostrzeżenia!!! Niestety w czwartek podpisałam umowę rezerwacyjną ale z tego co czytam to będzie koniec mojej współpracy z Zielonymi Klinami. Zaczełam szukac info po tym jak nigdzie nie mogłam znaleźć ich wcześniejszych inwestycji, żadnych opinii o tej firmie i w końcu natknęłam się na to forum. Zastanawiająca jest też niska cena za m2 bo 4999zł, przy czym dwie ulice dalej sprzedaje inny deweloper mieszkania o 1000zł dorższe na m2. Będąc na budowie nie zastałam też żadnych pracujących robotników, tylko ochroniarza. Wszystko zaczyna układać się w całość!!!! Dzięki ludzie za przestrogę!!!!
      • Gość: Zosia Ochrona praw nabywców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 16:01
        www.facebook.com/pages/Zr%C3%B3wna%C4%87-prawa-dewelopera-i-nabywcy/231558646884128
      • Gość: K. Śnieżka Jak uniknąć pułapek, podpisując umowę z dewelop... IP: 83.238.102.* 22.07.11, 16:11
        Najłatwiejszy sposób na uniknięcie pułapki, jest zakup mieszkania wyszukanego na serwisach internetowych typu morizon.pl. Jak się kupi nieruchomość za ich pośrednictwem to można otrzymać bon pieniężny w wysokości nawet 4000 zł.
        www.morizon.pl/zamieszkaj/chce_kupic
        K.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka