Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NCC Relaksowa

IP: *.pl 29.07.02, 19:44
    Czy ktos cos wie o obecnej sytuacji w budowanym wlasnie bloku (osiedlu) NCC
    na Relaksowej na Kabatach ? Czy rzeczywiscie w pazdzierniku beda oddawac
    pierwszy budynek ? I wlasciwie jak to dalej bedzie wygladac ? Jak ktos ma
    jakies ciekawe informacje to poprosze.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 30.07.02, 10:41
        Ja kupilam tam mieszkanie i tydzien temu dzwonili do mnie w sprawie umowienia
        sie na odbior - moja klatke, mimo, ze w umowie termin oddania mam na 31
        pazdziernika, beda oddawac juz w sierpniu.
        Nie mialam z nimi zadnych problemow. Uwazam, ze niezle trafilismy zwazywszy na
        to, co sie dzieje na rynku. Mam nadzieje, ze odbior wypadnie ok.
        pozdrawiam
        • Gość: hania Re: NCC Relaksowa IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 30.07.02, 11:16
          Ja rowniez kupilam tam mieszkanie. Odbieram we wrzesniu. Jak na razie wszystko
          bylo OK, mam nadzieje ze tak bedzie juz do konca. pozdrawiam
          PS.Czesc Nina, u mnie rowniez zagosci Finished Parkiet i Dulux.
          • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 30.07.02, 12:08
            pozdrawiam, Haniu:)
            mam nadzieje, ze nam dobrze posluza (finish i dulux):)
            • Gość: KJ Re: NCC Relaksowa IP: *.pl 30.07.02, 22:08
              Dzieki za informacje. To mnie ucieszylyscie. A w ktorej klatce macie te
              mieszkania ? Ja mam w 4-tej i do mnie jeszcze nie dzwonili.
              • Gość: Hania Re: NCC Relaksowa IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 31.07.02, 09:18
                Moje mieszkanie jest w VII klatce.
              • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 31.07.02, 09:27
                ja mam w tej samen co Ty - pewnie na dniach do Ciebie zadzwonia, nie martw sie:)
          • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 01.08.02, 08:45
            Haniu, mam pytanie, czy mozesz mi powiedziec, na jaka kuchnie sie zdecydowalas?
            Ja, powiem szczerze, wiele obejrzalam, ale caly czas sie waham i jakos nie
            moghe podjac decyzji. Moze masz jakas dobra firme?
            • Gość: Hania Re: NCC Relaksowa IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 01.08.02, 09:05
              Nina, niestety mam taki sam problem, wiele kuchni obejrzalam, ale niestety nie
              moge sie zdecydowac. To co mi sie podoba, to cena mnie przeraza. Ogolnie im
              blizej odbioru mieszkania to mam coraz wiekszy metlik w glowie. Myslalam, ze
              wiem dokladnie co chce. A teraz ....
              A nawiasem mowiac mamy chyba to samo mieszkanko.
              Czy kupilas moze komorke? Jesli tak to ile placilas? Pozdrawiam, Hania
              • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 01.08.02, 09:13
                Widze, ze mam druha w cierpieniu:)
                Ja waham sie w zakresie od Alno do Ikei... Tak naprawde spodobalo mi sie kilka
                kuchni, a zwlaszcza jedna, ale oczywiscie kosztuje tyle co nowy dobry samochod:
                ( No, nic jeszcze troche czasu mamy.
                Moje mieszkanie ma 46 m.kw. (2 pokoje z aneksem). Komorki nie kupilam bo byla
                zbyt droga jak na walory uzytkowe, jakie ewentualnie moglaby dla mnie miec.
                Wtedy chyba "chodzily" za 7 tys, ale nie pamietam czy brutto, czy netto. Jestem
                ciekawa, czy ktos czytajacy to forum odbieral juz mieszkanie na Relaksowej i
                jak wypadl odbior. Czy Ty bierzesz jakiegos fachowca, czy zdajesz sie na
                siebie? (mam na mysli odbior)
                pozdrawiam
                • Gość: Hania Re: NCC Relaksowa IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 02.08.02, 11:52
                  Kuchnie w Ikea sa calkiem w porzadku, rowniez cenowo. Ale jak bylam tam miesiac
                  temu to wiekszosc modeli jest wycofywana z produkcji. Podobno ma byc cos
                  nowego we wrzesniu. Zobaczymy... Jakosciowo rowniez jest OK (przynajmniej tak
                  bylo) mimo tylu narzekan na forum. Moi rodzice maja kuchnie z Ikei juz 8 lat,
                  mocno ja eksploatuja i jest OK.
                  A mieszkanko rzeczywiscie mamy takie samo. Odbierac bede je sama, a dokladnie z
                  moim tata, ktory troszke sie na tym zna. Prawde mowiac to nie moge sie
                  doczekac. pozdrawiam
                  PS. czy podzielisz sie wrazeniami z odbioru?
                  • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 02.08.02, 13:32
                    o,cholerka. zmartwilas mnie tym wycofywanie modeli kuchni Ikea, bo juz sobie
                    upatrzylam dwie i wycenilam:( pewnie jakbym chciala kupic to starych JUZ nie
                    bedzie a nowych JESZCZE.
                    oczywiscie, ze podziele sie spostrzezeniami z odbioru, napisze o tym w 2
                    polowie wrzesnia. Mam nadzieje, ze nie bede miala do przekazania zadnych
                    sensacji i rewelacji:))
                    pozdrawiam
                    PS oczywiscie ja tez bardzo sie ciesze, najbardziej z tego, ze developer
                    wyglada na solidnego i nie ma z nim problemow - oby nic sie nie zmienilo,
                    odpukac puk-puk
                    • Gość: Hania Re: NCC Relaksowa IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 02.08.02, 13:39
                      Nie wszystkie modele kuchni Ikea wycofuja, tylko niektore modele. Z tego co
                      pamietam to sosna rustykalna, kremowa i cos jeszcze z bialych. Nina na ile
                      wycenili Tobie kuchnie. Ja mam wyceniona w Drewmebel na 15 tys. oczywiscie bez
                      sprzetu, chyba to cos duzo jak na nasz aneks kuchenny.
      • Gość: adam Re: NCC Relaksowa IP: 217.97.133.* 31.07.02, 18:02
        ile kosztuje m2? - nie podaja tej informacji na swojej stronie
        • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 01.08.02, 08:41
          Ja placilam 3650 (bez VAT), ale wiem, ze ceny byly rozne, kiedys mieli
          promocje, poza tym partery na pewno sa tansze,w ogole rozne mieszkania maja
          rozne ceny.
          • Gość: Ania Re: NCC Relaksowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 15:15
            Witajcie sasiedzi :-)
            Mam takie pytanko: co postawią na miejscu tego niebieskiego baraku (z biurem)?
            Najpierw byla mowa o jakims placu zabaw czy jakims mile urzadzonym zakatku,
            albo mniej milo - parkingu, a teraz wiesci chodza, ze bedzie tam bloczysko!
            Jak mi cos takiego wyrosnie kilka metrow przed oknem (ktore puki co ma bardzo
            dobre warunki oswietleniowe) to sie chyba powiesze...
            Czy ktos ma moze jakies wiesci (najlepiej dobre) na ten temat?
            Pozdrawiam
            Ania
          • Gość: adam Re: NCC Relaksowa IP: 217.97.133.* 02.08.02, 16:40
            dzieki, nie jest to chyba wygorowana cena jak na ta okolice. Pewnie ich
            odwiedze.
      • Gość: KJ Re: NCC Relaksowa IP: *.pl 02.08.02, 20:25
        Do mnie tez juz dzwonili w sprawie odbioru pod koniec sierpnia. Ale zdaje sie
        ze ten odbior to taki nie do konca. Podobno mamy podpisac papierek a tak
        naprawde klucze dostaniemy tak jak jest w umowie czyli w pazdzierniku. A
        zapewne ostatnia rate beda chcieli zebysmy zaplacili po odbiorze tzn. w
        sierpniu. Cos wiecie o tym ? Myslalam ze jak odbior w sierpniu to i klucze
        dostaje w sierpniu a nie dwa miesiace potem.
        • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 05.08.02, 11:14
          Tak, jest tak, ze klucze maja dawac od 1 pazdziernika, platnosc ma byc
          naliczana od daty odebrania kluczy, nie odbioru, i dopiero po wplaceniu
          ostatniej raty (te 5%). Czyli odbierasz, jak wszystko jest ok, wplacasz
          pieniadze i otrzymujesz (nie wczesniej niz 1.10) klucze.
          Z tego, co mi powiedziala jedna z handlowcow, czynsz bedzie ok 470 zl za
          mieszkanie 46 m.kw, czyli uwazam, ze dosc wysoki. Podam Wam dane, jakie
          otrzymalam od tej babki, do wyliczenia czynszu:
          6.95 czynsz (6.95xmetraz)
          105 miesieczna oplata stala za garaz
          ryczalt za c.w 3,00x6m.szesciennychxilosc osob
          ryczalt za z.w 3,00x6m.szesciennychxilosc osob
          Mnie osobiscie malo podoba sie fakt, ze nie dosc, ze zostalam zmuszona do
          kupienia miejsca parkingowego, to jeszcze nie majac samochodu i nie korzystajac
          z tego miejsca mam placic tyle samo, co ci, co samochod maja. Jesli faktycznie
          tak sie stanie, napisze do nich pismo z zadaniem obnizenia tej stawki
          przynajmniej o polowe. Jesli ktos jest w takiej samej sytuacji, tez powinien to
          zrobic, bo uwazam, ze to nieuczciwe. Przeceiz ja nie bede korzystac z tego
          miejsca, nie bedzie po mnie nic do sprzatania, czyszczenia etc.
          • Gość: wlodek Re: NCC Relaksowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 01:48
            6,95 zł/m2 miesięcznie to drogo. Czy w umowie notarialnej kupna lokalu jest
            wpisane komu powierzony został zarząd? Jeśli nie - trzeba wybrać zarząd i
            poszukać administratora, który potrafi taniej zarządzać budynkami.
            Realne koszty miesięczne to:
            2,00 - 2,20 zł/m2 (przy małych budynkach - nieco drożej) za administrację,
            konserwację, przeglądy, utrzymanie czystości, ubezpieczenie, energię
            elektryczną i inne drobiazgi;
            2,00 - 2,50 zł/m2 zaliczkowo na ogrzewanie (przy łagodnej zimie, będzie mniej)
            Jeżeli koszt wywozu śmieci przeliczany jest na powierzchnię i/lub przewidziana
            jest ochrona - trzeba doliczyć dodatkowe koszty. Ale nawet w takim przypadku
            wypadnie taniej.
            Zadzwoń pod nr 822.27.88 uzyskasz informacje n/t administrowania.

• Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 06.08.02, 08:45
              A co znajduje sie pod podanym numerem tel.?
              co powiesz na temat kosztow miesiecznego zarzadzania garazami? Uwazam, ze 105
              zl za 3 m.kw to lekka przesada. Jakie sa srednie koszty tego rodzaju? To jest
              garaz podziemny z miejscami parkingowymi.
              Czy ktos z sasiadow ma zdanie na ten temat, czy nie przywiazujecie wagi do
              wysokosci miesiecznych oplat?
        • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 05.08.02, 11:16
          Tak, jest tak, ze klucze maja dawac od 1 pazdziernika, platnosc ma byc
          naliczana od daty odebrania kluczy, nie odbioru, i dopiero po wplaceniu
          ostatniej raty (te 5%). Czyli odbierasz, jak wszystko jest ok, wplacasz
          pieniadze i otrzymujesz (nie wczesniej niz 1.10) klucze.
          Z tego, co mi powiedziala jedna z handlowcow, czynsz bedzie ok 470 zl za
          mieszkanie 46 m.kw, czyli uwazam, ze dosc wysoki. Podam Wam dane, jakie
          otrzymalam od tej babki, do wyliczenia czynszu:
          6.95 czynsz (6.95xmetraz)
          105 miesieczna oplata stala za garaz
          ryczalt za c.w 3,00x6m.szesciennychxilosc osob
          ryczalt za z.w 3,00x6m.szesciennychxilosc osob
          Mnie osobiscie malo podoba sie fakt, ze nie dosc, ze zostalam zmuszona do
          kupienia miejsca parkingowego, to jeszcze nie majac samochodu i nie korzystajac
          z tego miejsca mam placic tyle samo, co ci, co samochod maja. Jesli faktycznie
          tak sie stanie, napisze do nich pismo z zadaniem obnizenia tej stawki
          przynajmniej o polowe. Jesli ktos jest w takiej samej sytuacji, tez powinien to
          zrobic, bo uwazam, ze to nieuczciwe. Przeceiz ja nie bede korzystac z tego
          miejsca, nie bedzie po mnie nic do sprzatania, czyszczenia etc.
      • Gość: Nina Re: NCC Relaksowa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 05.08.02, 09:19
        Haniu
        Sama sobie zrobilam projekt i wycene kuchni z Ikea i wyszlo mi - w zaleznosci
        od modelu - 6 i 7k. Bez oswietlenia, z blatami, cokolami, uchwytami, polkami
        etc. 15 k to troche sporo. W Galerii Mokotow w salonie Swarzedza jest studio
        mebli kuchennych, gdzie maja 3 kuchnie Drewmebel i 3 kuchnie Ebke. Likwiduja
        ten salon i sa spore przeceny - za 15k jest sliczna kuchnia Ebke (swietna
        niemiecka firma), ze szczotkowanej sosny, piekne, inne modele tez ciekawe. W
        cenie masz wszystko tak jak stoi w modelu - relingi, wyposazenie szuflad,
        oswieltenie, blaty cokoly, wsio. Chyba juz zdecydowalam sie na kupno jednego
        modelu, dzisiaj tam pojade. Problem, ze trzeba ten model dostosowac do swojej
        kuchni (mnie sie udalo), no i nie dostaniesz na te meble gwarancji (tak czy
        siak, obowiazuje ich rekojmia). Jak wplacasz gotowe, jeszcze opuszczaja 500 zl.
        Zajrzyj tam, moze cos Ci sie spodoba.
        pozdrawiam
      • Gość: JK Re: NCC Relaksowa IP: *.pl 23.08.02, 19:56
        No i co ? Czy ktos przeszedl juz przez odbior ? Jak bylo ?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka