Gość: Siudmak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:40 Co sądzicie o produktach firmy Nice? Czy opłaca się w nie inwestować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzechu20 Re: Nice czy nie-Nice 05.07.05, 14:20 Hmmm... Słyszałem swego czasu dobre opinie o produktach tej firmy. Na tyle dobrze, że sam zainstalowałem ich zestaw do drzwi garażowych - jak na razie (2 lata) bez jakichkolwiek problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siudmak Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:37 O! To dobrze słyszeć :) A może mógłbyś podać jaki konkretnie model zainstalowałeś? Bo ja podobne plany mam właśnie, i przydałaby mi się opinia o modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzechu20 Re: Nice czy nie-Nice 07.07.05, 18:12 Zestaw Spido SMILO. Bramę miałem ponad dwu-metrową, siłowniki lecą że aż miło, oba piloty działają. Nie sądzę, aby jakość wykonania miała zależeć od modelu, więc z góry zakładam, że NICE ma dobry, godnz polecenia sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siudmak Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:55 No proszę, jaki fart. Ja mam zamiar instalować SPIDO FLOR. Cieszę się, że dobrą masz opinię o tym modelu. Jeszcze się porozglądam, poczekam na inne komentarze, ale NICE brzmi dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:56 Tak, warto. Sam nie zakładałem sobei nic, bo nie mam do czego bram wstawiać ;) Ale z gadałem z niejednym majstrem o różnych sprzętach, materiałach, itp. No i wygląda na to, że cenią sobie NICE'a. Polecają go. To chyba dobrze świadczy o firmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Nice czy nie-Nice IP: *.acn.waw.pl 07.07.05, 22:34 ja wiem... ? u mnie na wjezdzie na teren osiedla sa wlasnie bramy Nice`a zeby otworzyc brame to trzeba niemal dotknac jej przednim zderzakiem Hormann ,ktorego sa bramy do garazy reaguje z duzo wiekszej odleglosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 20:49 Hmm... A moze je źle zamontowano? Za blisko...? Nie wiem, jaka jest fabryczna odległość dla NICE'owych fotokomórek, powiem szczerze, ale raczej trąci mi to amatorszczyzną monterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awi Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 01:27 Siłowniki to może i sa Nice, ale nie znaczy, że system sterujący jest tej firmy. Akurat Nice ma chyba najlepsze systemy kontroli na rynku, ale monterzy żeby zaoszczędzić kasę wkłądają jakieś tanie badziewie. Dlatego warto patrzeć monterom na ręce, bo zapłacisz za firmówki, a dostaniesz jakieś g***. Inna sprawa, że może nie podłączyli anteny – to się zdaża :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymitr Re: Nice czy nie-Nice IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 09.07.05, 12:25 U mnie NICE sie sprawuje dobrze. Nigdy nie musialem korzystac z serwisu ani wzywac monterow do naprawy. A kilka lat mi te silowniki juz sluza... Odpowiedz Link Zgłoś