Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nice czy nie-Nice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:40
    Co sądzicie o produktach firmy Nice? Czy opłaca się w nie inwestować?
    Obserwuj wątek
      • grzechu20 Re: Nice czy nie-Nice 05.07.05, 14:20
        Hmmm... Słyszałem swego czasu dobre opinie o produktach tej firmy. Na tyle
        dobrze, że sam zainstalowałem ich zestaw do drzwi garażowych - jak na razie (2
        lata) bez jakichkolwiek problemów.
        • Gość: Siudmak Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:37
          O! To dobrze słyszeć :) A może mógłbyś podać jaki konkretnie model
          zainstalowałeś? Bo ja podobne plany mam właśnie, i przydałaby mi się opinia o
          modelu.
          • grzechu20 Re: Nice czy nie-Nice 07.07.05, 18:12
            Zestaw Spido SMILO. Bramę miałem ponad dwu-metrową, siłowniki lecą że aż miło,
            oba piloty działają. Nie sądzę, aby jakość wykonania miała zależeć od modelu,
            więc z góry zakładam, że NICE ma dobry, godnz polecenia sprzęt.
            • Gość: Siudmak Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:55
              No proszę, jaki fart. Ja mam zamiar instalować SPIDO FLOR. Cieszę się, że dobrą
              masz opinię o tym modelu. Jeszcze się porozglądam, poczekam na inne komentarze,
              ale NICE brzmi dobrze ;)
      • Gość: olin Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:56
        Tak, warto. Sam nie zakładałem sobei nic, bo nie mam do czego bram wstawiać ;)
        Ale z gadałem z niejednym majstrem o różnych sprzętach, materiałach, itp. No i
        wygląda na to, że cenią sobie NICE'a. Polecają go. To chyba dobrze świadczy o
        firmie :)
        • Gość: kixx Re: Nice czy nie-Nice IP: *.acn.waw.pl 07.07.05, 22:34
          ja wiem...
          ?
          u mnie na wjezdzie na teren osiedla sa wlasnie bramy Nice`a
          zeby otworzyc brame to trzeba niemal dotknac jej przednim zderzakiem
          Hormann ,ktorego sa bramy do garazy reaguje z duzo wiekszej odleglosci
          • Gość: olin Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 20:49
            Hmm... A moze je źle zamontowano? Za blisko...? Nie wiem, jaka jest fabryczna
            odległość dla NICE'owych fotokomórek, powiem szczerze, ale raczej trąci mi to
            amatorszczyzną monterów.
          • Gość: Awi Re: Nice czy nie-Nice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 01:27
            Siłowniki to może i sa Nice, ale nie znaczy, że system sterujący jest tej firmy.
            Akurat Nice ma chyba najlepsze systemy kontroli na rynku, ale monterzy żeby
            zaoszczędzić kasę wkłądają jakieś tanie badziewie. Dlatego warto patrzeć
            monterom na ręce, bo zapłacisz za firmówki, a dostaniesz jakieś g***. Inna
            sprawa, że może nie podłączyli anteny – to się zdaża :)
      • Gość: Dymitr Re: Nice czy nie-Nice IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 09.07.05, 12:25
        U mnie NICE sie sprawuje dobrze. Nigdy nie musialem korzystac z serwisu ani
        wzywac monterow do naprawy. A kilka lat mi te silowniki juz sluza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka