Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TANI DOM!!!!

IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 13.07.05, 10:02
    Chce zbudowac dom na obrzezach Warszawy (ursus itp... wlochy...) . Kiedy
    sprzedam mieszkanie bede iala do dyspozyci ok 200 tys. podobno jesli nie
    wynajme jakiejs drogiej firmy budowlanej to zbuduje za to domek spokojnie i
    kupie ziemie i w ogole... Cos tez slyszalam, ze mozna wynajac gorali...
    Pomocy!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ala Re: TANI DOM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:53
        we wlochach na pewno trudno kupic ladna działke za nawet 230 tys, niestety.
        280-300 tys. już lepiej.

do 200 tys można kupić działkę ale przy torach.

wiem, bo też mam taki plan i orientuje sie co nie co.
        • Gość: dereide Re: TANI DOM!!!! IP: *.aster.pl 13.07.05, 13:57
          Moja siostra buduje dom o pow. ok. 150 m2 w tanim systemie kanadyjskim. Kupila
          dzialke we wsi ok. 10 km od Warszawy (od strony Babic). Razem z domkiem (bez
          wykonczenia) bedzie ja to kosztowalo min. 300.000.
      • al9 Re: TANI DOM!!!! 13.07.05, 15:03
        pomijam cene działki - może byc rózna. Ale za 200 tysięcy moim zdaniem (jestem
        pośrednikiem) nic nie mozna zbudować. 300 to minimum. A i wtedy dom bedzie mały
        i nie za piekny. Koszt "górali" oczywiści moze być niski - ale to obniży koszt
        budowy w małej części. Najdroższe sa instalacje, dach, okna, piec. Nie mówie o
        podłogach, łazienkach, schodach.....
        al
      • Gość: Maciek Re: TANI DOM!!!! IP: *.bas.roche.com 13.07.05, 18:10
        Ziemia w okolicach Włochów, Ursusa + dom i to wszystko za 200tys.? Ktoś Ci bajek
        naopowiadał, to jest niemożliwe. Ja bym oceniał taką inwestycję na 550tys. około
        (200tys. działka, 350tys. dom). Jeśli ktoś Ci takie rzeczy opowiada to niech Ci
        pokaże palcem działkę w takiej cenie i przedstawi kosztorys budowy domu, który
        możesz z kimś skonsultować. Bo się jeszcze okaże że zostaniesz z 200tys. w ręku
        i będziesz szukać kolejnego mieszkania.

Pytanie retoryczne: czy gdyby to było możliwe to ludzie kupowaliby mieszkania
        właśnie na Ursusie za tę samą cenę? Pomyśl chwilę...
      • Gość: mna Re: TANI DOM!!!! IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.07.05, 10:31
        W ostatnim mutratorze 07/05 jest projekt i kosztorys niewielkiego ok 100m ale
        ładnego domku (3sypialnie salon kuchnia bez garażu) za 200tys do sytanu got do
        wprowadzenia z bet. komórkowego bez działki i przyłączy, ogrodzenia.
      • Gość: karol Re: TANI DOM!!!! IP: *.aig.pl 26.07.05, 13:18
        chyba się naoglądałaś filmu - "nigdy w życiu" ze Stenką!:))
      • Gość: gość ślask Re: TANI DOM!!!! IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 26.07.05, 14:13
        Jesli bys chciała zmienic miejsce zamieszkania na ślask to mam do sprzedania
        dom do wykonczenia o pow.220m.kw.,w okolicy Będzina za 150 tysiecy,koszt jego
        wykonczenia bedzie sie miescił gdzies w okolicy 60 tysiecy ,takze z tymi 200
        tysiacami mialabys swój domek.Jak bedziesz zainteresowana to zadzwon
        695258716,fotki moge na emaila wysłać!Pozdrawiam
        • Gość: kiki Re: TANI DOM!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 15:10
          Ja UWAŻAM że można wybudować mały dom za 200000 ale działki w to nie wliczam.
        • Gość: dardaw Re: TANI DOM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:20
          Jesli możesz coś bliższego na temat tego domu do wykonczenia to napisz:
          dardaw@gambet.net - interesuje mnie dokładne położenie (jestem z sąsiedniej D.G.
          więc dobrze znam te okolice),wielkosc działki,z czego zrobiony,w jakim aktualnie
          jest stanie itd itd Fotki oczywiscie mile widziane.Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka