Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Łączenie parkietu z gresem

IP: *.plusnet / 10.11.6.* 27.08.02, 09:55
    Wykonawca remontu w moim mieszkaniu zaproponował mi połączenie parkietu z
    gresem za pomocą materiału z korka. Czy słyszeliście o czymś takim ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Virgin Re: Łączenie parkietu z gresem IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 20:32

Ja wlasnie zrobilem tak u siebie. Na razie parkiet jest przed cyklinowaniem
        wiec nie widze jeszcze efektu koncowego. Widzialem natomiast u mojej kolezanki.
        Korek ma sens tylko wtedy gdy powierzchnia kafli jest gladka lub prawie gladka.
        Efekt jest ZAJEBISTY. Najwazniejsze jest aby wylewki mialy odpowiednia grubosc
        tak aby plytki i parkiet byly idealnie na tym samym poziomie. Super jest to, ze
        pod nogami nie czujesz zadnych nierownosci.

Virgin
        • Gość: adamp54 Re: Łączenie parkietu z gresem IP: *.plusnet / 10.11.6.* 28.08.02, 11:16
          Dziękuje nieco mnie uspokoiłeś bo myślałem że jest to jakieś dziwactwo ...
          • silie Re: Łączenie parkietu z gresem 28.08.02, 13:13
            Chciałam zapytać, czy ten korek jest jakby materiałem podkładowym POD gresem i
            parkietem? Po prostu są one ułożone na nim?
            s.
      • Gość: Virgin Re: Łączenie parkietu z gresem IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 23:11

korek ma zadanie czysto dekoracyjne. Chociaz ze wzgledu na swoja elastycznosc
        umozliwia prace parkietowi. Korek po prostu jest upychany w szczeline miedzy
        kaflami i plytkami - okolo 0,5cm. Nastepnie jest wykanczany razem z parkietem,
        tzn cyklinowany i lakierowany

V
        • silie Re: Łączenie parkietu z gresem 29.08.02, 10:06
          Acha, czyli korek po prostu łączy parkiet i gres, zamiast np. jakies ohydnej
          metalowej listwy.
          Dzięki,s.
          • Gość: Vir Re: Łączenie parkietu z gresem IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 21:18
            silie napisała:

> Acha, czyli korek po prostu łączy parkiet i gres, zamiast np. jakies ohydnej
            > metalowej listwy.
            > Dzięki,s.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka