Gość: Daga Re: mieszkanie bez balkonu - kupilibyscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:05 miałam mieszkanie z balkonem i następne już miałam bez balkonu. W zasadzie minusów nie zauważyłam, za to ubyła mi z zakresu obowiązków walka z gołębiami. I sąsiadami, którzy karmią ptaszki rzucając odpadki w dół. Budując dom obrąbałąm z projektu balkony i bardzo jestem zadowolona - nie zacieniają mi okien, sprzątania mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Lepiej mieszkać na balkonie ale z łazienką 14.10.05, 16:50 Dużo powietrza i hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: Lepiej mieszkać na balkonie ale z łazienką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:41 JA TEZ MAM NA OKU FAJNE MIESZKANKO NA PODDASZU ALE NIESTETY BEZ BALKONU, SCIANY SA SCIETE TYLKO W JEDNYM POKOJU, OKIEN JEST AZ OSIEM (VELUX) WIEC CHYBA NIE JEST AZ TAK ZLE? DRUGA SPRAWA TO, ZE NIE MAM ZAMIARU MIESZKAC TAM CALE ZYCIE WIEC MOZE BRAK BALKONU NIE BEDZIE AZ TAK WIELKIM PROBLEMEM.NAPISZCIE CO MYSLICIE PROSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezbalkonowiec Ja mam tak IP: 194.158.194.* 22.11.05, 12:06 Ja miałem takie cuś zamiast balkonu republika.pl/attache/images/mieszkanie/14.JPG o i tu widać republika.pl/attache/images/mieszkanie/s47.JPG a to jakiś porypany architekt projektował bo nade mną są balkony republika.pl/attache/images/mieszkanie/10.JPG. Teraz (od 2003 roku) mieszkam w mieszkaniu z dwoma balkonami, na jednym byłem raz (zamontować satelitę) a na drugim dwa razy (odpalić grilla i zgasić grilla). Jak dla mnie balkon jak jest to fajnie ale jak nie ma to też tragedii nie będzie. Natomiast gdybym miał z 80m2 tarasu na ostatnim piętrze - to by było miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robinhood57 Nie dla balkonu IP: *.aster.pl 23.11.05, 09:59 Zawsze miałem balkon w każdym mieszkaniu. Sluzył głownie do suszenia bielizny lub jako graciarnia. Posiedzieć na balkonie i tak nie można, bo albo za zimno, albo sąsiedzi się gapią. Ponadto inni sądsiedzi też mają balkony i urządzają grille. To tragedia na osiedlach mieszkaniowych. Mieszkanie sąsiada powyżej i z boku zapełnia się gryzącym dymem i nie ma jak go wywietrzyć. Balkon od strony ruchliwej ulicy w ogóle nie ma sensu. Nikt nie wysiedzi w spalinach. Ponadto niektóre spóldzilnie i deweloperzy każą sobie słono płacić za balkony i tarasy. Zaden taras i balkon w Polsce nie ma prawidłowo zrobionej izolacji. W efekcie po 5- 10 latach beton podłoża zaczyna się wykruszać o odsłania się zbrojenie. Pelargonie można hodować takze na parapecie. Jeśli tylko to będzie możliwe, moje nastepnemieszkanie będzie większe , z duzym schowkiem i łazienką, ale bez balkony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KINGA Re: Nie dla balkonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:39 A dla mnie balkon jest niezwykle ważny i było to jedno z istotnych kryteriów przy zakupi.e juz nie mogę się doczekac swoiich 15 m. Odpowiedz Link Zgłoś