Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kredyt w PTF'ie

IP: *.acn.waw.pl 24.09.02, 12:56
    czy warto zaciągnąć kredyt w PTFie? BaRDZO PROSZĘ o komentarze.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tk001 Re: kredyt w PTF'ie IP: *.crt.tpsa.pl 24.09.02, 14:28
        zapomnij szybko o tych zlodziejach - system argentynski, chyba ze masz czas
        czekac na wyplate pieniedzy pare lat
      • Gość: M Re: kredyt w PTF'ie IP: *.lot.pl 25.09.02, 07:26
        Aniu,NIE WCHODŹ W ŻADEN UKŁAD Z NIMI! Na dzień dobry biorą 4% kwoty o jaką się
        starasz a później "zrzekasz się" części kwoty jaką chciałaś pożyczyć, żeby
        przebić kogoś w licytacji i móc ew. szybciej dostać pieniądze.Tak naprawdę
        spłącasz całość kwoty, natomiast do ręki dostajesz tylko część.Nieźle
        pokręcone, prawda? Moi przyjaciele wpakowali się w ten sposób.Pochodź po
        bankach, w tej chwili aż proszą żeby brać kredyt.Oprocentowanie możesz sobie
        wybrać, walutę też. Jasne zasady i bez przekrętów.Pozdrawiam
        • mcmacpl Re: kredyt w PTF'ie 26.09.02, 18:30
          > Aniu,NIE WCHODŹ W ŻADEN UKŁAD Z NIMI! Na dzień dobry biorą 4% kwoty o jaką
          się
          > starasz a później "zrzekasz się" części kwoty jaką chciałaś pożyczyć, żeby
          > przebić kogoś w licytacji i móc ew. szybciej dostać pieniądze.Tak naprawdę
          > spłącasz całość kwoty, natomiast do ręki dostajesz tylko część.Nieźle
          > pokręcone, prawda? Moi przyjaciele wpakowali się w ten sposób.Pochodź po
          > bankach, w tej chwili aż proszą żeby brać kredyt.Oprocentowanie możesz sobie
          > wybrać, walutę też. Jasne zasady i bez przekrętów.Pozdrawiam

Ludzie! Co wy bredzicie?! Jak sie czegos nie wie, to najlepiej sie nie odzywac.

PTF to zwykly posrednik kredytowy. Ma tyle wspolnego z systemem argentynskim co
          koń z koniakiem.
          A czy sie oplaca, to inna sprawa. Teoretycznie powinni byc troszke drożsi niz
          bezposrednio w banku, za to z mniejszymi wymaganiami. W praktyce trzeba
          porownac dokladnie ich oferte na konkretnym przypadku z innym konkretnym
          bankiem.
      • Gość: magda Re: kredyt w PTF'ie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.09.02, 18:07
        nie jestem zwolenniczką zaciągania kredytu w PTF, rozumiem że chodzi o Polskie
        Towarzystwo Finansowe, lecz chcę sprostować to co przeczytałam. Sprzedałam
        mieszkanie osobie która brała kredyt w PTF-ie. PTF jest posrednikiem, natomiast
        kredyt udziela BIG Bank Gdański, obsługa jest sprawna i kompetentna, oczywiście
        klient płaci za to, lecz w niektórych przypadkach może warto skorzystać. Więcej
        informacji www.ptf.pl. Nie będę pisała wiecej ponieważ nie chcę byc postrzegana
        jako osoba związana z PTF, lecz nie podoba mi się gdy osoby proszące o radę są
        wprowadzane w błąd. (nie jest to system argentyński) Ponieważ sama czasami
        zadaję pytanie na forum nie chciałabym aby osoby niedoinformowane udzielały mi
        bładnych informacji.
        Pozdrawiam

• remo29 Re: kredyt w PTF'ie 27.09.02, 08:33
          Potwierdzam. PTF nie ma nic wspólnego z wszelkiej maści piramidkami.
      • Gość: Dorota Re: kredyt w PTF'ie IP: 168.224.1.* 27.09.02, 09:08
        Mam kredyt na samochód w CHF (PTF jest pośrednikiem Big Banku). Obsługa
        faktycznie dość szybka i kompetentna. Jednak ich oferta jest bardzo droga.
        Oprócz prowizji banku (0,5 % albo 1 % nie pamiętam dokładnie) doliczają swoją
        prowizję 6 %. To bardzo dużo.
        Pozdrawiam,
        Dorota
      • Gość: Anka Re: kredyt w PTF'ie IP: *.waw.cdp.pl 27.09.02, 10:00
        po kredyt lepiej wybrać się do banku a nie pośrednika (za darmo tego nie zrobi)
      • Gość: zx Re: kredyt w PTF'ie IP: *.waw.cdp.pl 27.09.02, 10:24
        Kolega ma tam kredyt mieszkaniowy i z tego co rozmawiam z nim widzę następujące
        wady jego umowy kredytowej :
        1. Spłata rat wg kursu sprzedaży danej waluty.
        2. W wypadku szybszej spłaty (czyli wpłacania więcej niż rata) konieczność
        każdorazowego przeliczania kredytu i podpisywania aneksu (opłata 50 PLN).

Niewątpliwą zaletą było natomiast w miarę sprawne i szybkie przyznanie kredytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka