Gość: Marek IP: *.wetzel.pl / *.wetzel.pl 15.12.05, 10:16 Witam Czy ktos moze ma doswiadczenie z farbami Benjamin Moore? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Re: farby Benjamin Moore? IP: 217.153.97.* 15.12.05, 14:35 rewelacyjne. naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: farby Benjamin Moore? IP: 193.227.131.* 15.12.05, 15:26 bardzo dobre i bardzo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: farby Benjamin Moore? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.12.05, 04:37 Mieszkam w Kanadzie i używam farb Benjamin Moore od ponad 15-tu lat. Są doskonałe. Ostatnio musiałem pomalować kawałek ściany, która originalnie była malowana cztery lata temu. Originalna puszka z farbą przeleżała w garażu przez cztery lata. Po otworzeniu puszki i dobrym wymieszaniu pomalowałem ściane i pomimo tego, że pokój jest od strony południowej nie ma aboslutnie żadnej różnicy w kolorze. Benjamin Moore (podobnie jak i inni producenci farb w Ameryce) oferuje specjalne dodatki do farb aby stworzyć ciekawe techniki. Ostatnio malowałem pokój techniką "ragging" i wyszło doskonale. Jak masz czas to poszukaj więcej informacji na stronie Internetowej Benjamin Moore. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: farby Benjamin Moore? IP: *.wetzel.pl / *.wetzel.pl 16.12.05, 10:57 dziekuje bardzo za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: farby Benjamin Moore? 16.12.05, 13:27 Ja mam. Jedyne farby, ktorych kolor na scianie wychodzi taki, jaki jest w rpobniku. Chyba najbogatsza gama kolorow i odcieni dostepna na rynku. Jakosc rewelacyjna. Wydajnosc w normie: 10-12m2/l ( jednokrotne malowanie). Bardzo dobrze kryje. Mam cale mieszkanie pomalowane tymi farbami, jedynie w salonie wzielam tikkurile, biala i wyszlo jej nadspodziewanie duzo.... Mialam pomalowac ze 40m2, wyszlo juz 6 litrow i wciaz brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: farby Benjamin Moore? 16.12.05, 13:28 PS. I wbrew pozorom, wcale nie ejst taka droga. Litr kosztuje okolo 50-60PLn, co z porownaniu z nnymi farbami na rynku jest nieco drozej, ale bez przesady, biorac pod uwage jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś