Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Liście sąsiada

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:08
    Powiedzcie - co zrobić z liśćmi z sąsiedniej posesji.
    Na sąsiedniej posesji,rosną wysokie drzewa liściaste[orzech].Część tyh drzew
    przechodzi na moją stronę,a jesienią przy odpowiednich wiatrach,liście są u
    mnie,chociaż nie mam drzew liściastych.Sąsiedzi nie poczuwają się do
    obowiązku sprzątania tych liści,a ja niestety jestem coraz starszy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Józef Re: Liście sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:15
        Pisałem "tych",a jest "tyh".
      • Gość: mif Re: Liście sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 13:56
        Liście, niestety,kiedy opadną, są Twoją własnością. Podobnie byłoby z owocami,
        gdyby leżały na Twojej działce :((
        Zbieraj i kompostuj. Świetny dodatek do kompostowania skoszonej trawy.
        • Gość: Ola Re: Liście sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:22
          A gdyby sąsiadowi wiatr porwał pieniądze i z tymi liśćmi znalazłyby się na
          sąsiedniej działce.Czyje byłyby te pieniądze?
          • Gość: mif Re: Liście sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:08
            Liście i owoce są produktem naturalnym. Odnośnie pieniędzy, to wielu ludzi ma
            naturalny do nich pociąg.
      • Gość: :-( Re: Liście sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 12:44
        > Sąsiedzi nie poczuwają się do
        > obowiązku sprzątania tych liści,a ja niestety jestem coraz starszy
        Liscie to jeszcze nic. Mnie ostatnio napadało z 5cm śniegu do ogródka. A
        żadnych chmur nie posiadam. To wszystki z chmur sąsiadów:-(
        • Gość: jaga Re: Liście sąsiada IP: *.matrixx.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:54
          Jeżeli gałęzie przechodzą na twoją posesję masz prawo je wyciąć.Zawsze trochę
          mniej liści będzie.
          • Gość: józef Re: Liście sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:32
            Obciąć gałęzie - to nie takie proste.
            To jest ściana gałęzi wysokości ok.9-10 m.która skutecznie zacienia ogród.
            • Gość: mif Re: Liście sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:12
              A może polubić naturę :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka