Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"wędrująca" pralka

IP: proxy / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 14:50
    Czy ktoś zna jakiś sposób by zapobiec "spacerkom" pralki? Wydawało mi się ze
    wypoziomowanie to gwarantuje. pomóżcie bo przy każdym praniu muszę biec do
    łazienki i pilnować każdego wirowania. Aha, podłoga jest z terakoty.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
    Obserwuj wątek
      • Gość: bankroot Re: 'wędrująca' pralka IP: YAMAHA:* / *.iie.org.mx 29.10.02, 15:08
        To chyba nowa pralka :))

wyjmij spomiędzy obudowy pralki a zbiornika elementy (najczęściej
        styropianowe), które służą temu, aby na czas transportu to wszystko trzymało
        się kupy.

Gwarantuję efekt.

bankroot
        • Gość: guska Re: 'wędrująca' pralka IP: proxy.MacroSoft.pl:* / 194.92.38.* 29.10.02, 15:19
          Ja też mam ten sam problem. Podłoga terakota, pralka ma już ponad rok czasu,
          jest dobrze wypoziomowana a jednak przy prawie każdym wirowaniu ten sam
          problem. A wszystkie elementy zabezpieczające są wyciągnięte.
          • Gość: bankroot Re: 'wędrująca' pralka IP: YAMAHA:* / *.iie.org.mx 29.10.02, 15:28
            więc po prostu trzeba ją umocować do podłogi lub ściany.
            Nadal będzie drżała więc zamiast "chodzić" będzie niestety powodować drgania
            ściany i/lub podłogi

bankroot

PS. Próbowałbym wyeliminować przyczynę drgań w czasie wirowania
            • aankaa Re: 'wędrująca' pralka 29.10.02, 18:14
              a ja pod nogi pralki dałabym gumowe/neoprenowe podkładki zamiast mocować ją do
              ściany
      • Gość: Nina Re: 'wędrująca' pralka IP: *.toya.net.pl 29.10.02, 19:07
        Mialam taki problem z nowa pralka-rzecz byla nie w zlym wypoziomowaniu a w zlym
        (fabrycznie) wywazeniu jakiegos elementu wewnatrz machiny.Nie pamietam juz,czy
        serwis zrobil to na miejscu,ale chyba tak,bo do warsztatu pojechala z innego
        powodu.Musisz chyba wezwac serwis...
        Pozdrawiam.
      • Gość: Doti Re: 'wędrująca' pralka IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 19:11
        Sprawdź, czy zostały usunięte blokady unieruchamiające bęben na czas
        transportu - na zmianę z bratem przez blisko rok pełniliśmy dyżury przy
        wirującej pralce, aż przyszedł magik (wezwany zresztą do innej usterki), i
        zdjął owe blokady.
        • Gość: AniaK Re: 'wędrująca' pralka IP: proxy / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 07:38
          Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Pralka jest nowa, ale wszystkie blokady
          zostały usunięte. Chyba spróbuję z tymi gumowymi podkładkami a jak to nie
          poskutkuje to zgłoszę do serwisu.Pozdrawiam
          • Gość: bankroot Re: 'wędrująca' pralka IP: YAMAHA:* / *.iie.org.mx 30.10.02, 08:46
            mimo wszystko stawiam na pozostawioną blokadę

bankroot
      • Gość: pepo Re: a która to taka niespokojna? (n/t) IP: 212.160.153.* 31.10.02, 20:09
      • Gość: kunsek Re: 'wędrująca' pralka IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 11:38
        Jeśli pralka jest na kółkach, można je zdjąć a podłożyć podkładki z np. gumy ze
        staren detki samochodowej. Tak zrobiłem i mam spokój - już mi nie jeździ
        cwaniaczka ;)
        • archol Re: 'wędrująca' pralka 05.11.02, 20:08
          Gość portalu: kunsek napisał(a):

> Jeśli pralka jest na kółkach, można je zdjąć a podłożyć podkładki z np. gumy ze
          >
          > staren detki samochodowej. Tak zrobiłem i mam spokój - już mi nie jeździ
          > cwaniaczka ;)

Pralki na kolkach bardzo czesto maja blokade tychze...
      • Gość: Wowa Re: 'wędrująca' pralka IP: 213.17.170.* 04.11.02, 23:16
        Ja mam mala pralke, glebokosc bodajze 33 czy 34 cm. Tez
        mi spacerowala, szczegolnie kiedy prala ciezkie rzeczy,
        np posciel. Ale teraz mam sposob: wkladam pranie
        "wahadlowo" (posciel jest poskladana nie w kostke, ale
        podluznie, wtedy ja rownomiernie wkladam). Od jakiegos
        czasu pralka nie lazi W.
      • Gość: Pinio Re: 'wędrująca' pralka IP: *.radiozet.com.pl 05.11.02, 14:15
        Idż do egzorcysty.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka