Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

działka w Izabelinie (?)

07.01.06, 21:33
    Hej, trochę zakochałam sie w Izabelinie, myślę o kupnie tam działki, choć nie
    mam jeszcze nic konkretnego na oku, czy ktoś z was mieszka w Izabelinie?
    Jak wygląda dojazd do Centrum i ile trwa(+ -)?
    W jaki sposób kupowaliście działkę? Przez agencję czy bezpośrednio? Jakiś
    namiar?
    Pozdrawiam,
    somsom
    Obserwuj wątek
      • Gość: kamil Re: działka w Izabelinie (?) IP: *.orange.pl 08.01.06, 12:09
        Pamietam, jak nascie lat temu wszyscy wzdychali za Izabelinem.
        Po poznaniu samej miejscowosci nadziwic sie nie moglem dlaczego mialo by byc
        tam 'tak fajnie'.
        Dojazd kiepski, zadnego zaplanowania ukladu, gargamele nie domy (tania
        architektura)...
        Okolica ladna bo puszcza (choc kazdy kto poznal te puszcze wie ze ze tam sa nie
        tylko lasy) ale nie wystarczajacy powod by sie tam osiedlac...
        • Gość: Andrzej74 Re: działka w Izabelinie (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 14:45
          Poza tym działki są mało nasłonecznione i jak to w lesie - podwyższone ryzyko
          pożaru. Podobno moda na Izabelin już minęła z tych właśnie powodów. Ale nie
          każdy sie kieruje modą.
          • somsom a jak nie Izabelin to co? 08.01.06, 18:07
            Dzięki za odpowiedzi, są cenne,
            a jeśli nie Izabelin to jakie jest fajne miejsce na działkę? Zależy mi na
            dzrzewach bo je lubię, może więc Magdalenka? Piaseczno? Co sądzicie o tych
            lokalizacjach? Może jeszcze gdzieś jest fajnie?
            somsom
            • pyszka15 Re: Dalej od Warszawy, 30-40km 30.01.06, 13:56
              oglądałem z agencją BB-nieruchomości z W-wy, działki na skarpie wiślanej (
              trasa gdańska ) k/ Zakroczymia. Jakie widoki bajka a cena 30 tys. Zł za działkę
              siedliskową z pozwoleniem na budowę . bardzo sia mojej rodzinie podobała .
              Oglądaliśmy także ładne działki za Piasecznem k/łosia , zadrzewione po 50 tys.
              zł, budowlane -800 m2, wejdz i obejrzyj sobie ich propozycję ,
              www.bbnieruchomosci.pl , tel. 0-22-679-42-17,
          • Gość: Vera Re: działka w Izabelinie (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:14
            My ogladaliśmy późną wiosną ub. roku działki w okolicy Izabelin - Hornówek.
            Komary nas tak pogryzły przez 2 godziny, że musieliśmy robić okłady ze
            zsiadłego mleka. Więcej nie wróciliśmy w tamte strony. Fajnie jest mieć działkę
            z drzewami ale pod warunkiem, że to nie jest las.
        • somsom kamilu, co jest w Puszczy poza lasem? 08.01.06, 18:09
          Kamilu, co jest w Puszczy Kampinoskiej poza lasem, twoja odpowiedź mnie
          zaintrygowała...?
          • ciarna izabelin 09.01.06, 14:08
            ja osobiście nie mieszkam w izabelinie ale mam kilku znajomych ktorzy tam
            mieszkaja. tak jak i ty jestem zafascynoiwana tym miejscem i bywam tam co
            najmniej 1 raz na 2 tyg a w lato kilka razy w tygodniu.
            dojazd samochodem do izabeloina trwa ok 20 min natomias autobusem np do
            zachodniego ok 30-40 krocej do placu wilsona czy na bielany wtedy nawet 25 min.
            Piekna okolica dookola lasy UWIELBIAM TO MIEJSCE
            POZDRAWIAM
            • somsom Re: izabelin 09.01.06, 14:33
              Dzięki ciarna,
              a może wiesz od swoich znajomych, jak dojeżdżają do centrum samochodami?
              Czy jadą ulicami :3 maja,potem Wólczyńską/Żeromskiego?
              Czy raczej zjeżdżają Lipkowską do Warszawskiej/Górczewskiej? Ciekawe czy bardzo
              się korkują?
              A co z komarami?
              • ciarna Re: izabelin 09.01.06, 17:05
                cześciej jezdza 3 maja jesli chodzi o samochody w górczewska dopiero skręcaja na
                wysokości ksiecia janusza bo wtedy do centrum to juz rzut beretem. jesli chodzi
                o komary to owszem jest ich sporo ale bez przesady ( uroki lasu ) czesto w lato
                organizujemy imprezy na dworzu i jeszcze nigdy nie zostalam az tak bardzo
                pogryziona komary przeciez sa wszedzie :-((( nawet w miescie. ja jestem
                zauroczona tym miejscem.
                • pyszka15 Re: Komary nie gryzą kobiet------/ 30.01.06, 14:01
                  tylko mężczyzn. Wesoło . My jesteśmy zawsze pogryzieni na Młocinach za Mac
                  Donaldem, ul. Papirusów. W dzien ok. ale póżniej jest grożnie, krwiście w
                  rodzinie.Nasi znajomi jeżdzą pod samą Wisłę ale za Czosnowem pod Zakroczym .
                  • pyszka15 Re: Komary nie gryzą kobiet------/ 30.01.06, 14:04
                    ale inni nasi znajomi namawiają nas na działkę na skarpach wiślanych w
                    Czerwińsku n/Wisłą, za Zakroczymiem . Jest już strona reg. forum miast woj.
                    mazowieckiego. Czewińsk, Kroczewo.Smoszewo n/Wisłą.pozdrawiam
          • Gość: kamil Re: kamilu, co jest w Puszczy poza lasem? IP: 62.29.248.* 30.01.06, 16:32
            Poza lasem jest cala masa chat ktore psuja dziewiczy las i drogi ktore zupelnie
            niepotrzebnie przecinaja puszcze. Porozrzucane sa wszedzie (te chaty i drogi).
            Podobno jednak obszar pusczy powieksza sie z powodow wyludnien - to bylby dobry
            znak.

Ze wzgledu na dojazd i sposob bycia tamtejszych mieszkancow, polecam okolice
            Falenicy, Wawra, Radosci - tam jest zdecydowanie lepiej mieszkac (i dojezdzac)
            niz z Izabelina.
            Piekne okolice to Choszczowka (choc dojazd bardzo kiepski i ta 'kultura'
            mieszkancow Tarchomina i okolic..)
            Pozdrawiam.

• somsom Re: kamilu, co jest w Puszczy poza lasem? 30.01.06, 22:17
              Gość portalu: kamil napisał(a):
              > Piekne okolice to Choszczowka (choc dojazd bardzo kiepski i ta 'kultura'
              > mieszkancow Tarchomina i okolic..)
              > Pozdrawiam.

...he,he,he właśnie zamierzam sie wynieść z Tarchomina, dzięki kamil, że sie
              odezwałeś. Choszczówka choć piękna cuchnie fetorem z oczyszczalni "Czajka" a te
              nasze zakorkowane mosty...brrr..., mam ich serdecznie dosyć dlatego uciekam na
              lewobrzeżną stronę Wawy,
              pozdrawiam i nadal śledzę wątek.
              • Gość: weronika Chrzanów, Blizne, Babice IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 00:36
                A co powiecie na Chrzanów, Blizne, Babice Str. , mogę "dorzucić' jeszcze
                Łomianki?
                Zna ktoś ceny tamtejszych gruntów (również Izabelina)??? Napiszcie proszę.
                Chodzi mi o działki budowlane. Nie wiem czy w cenie podaje się 'uzbrojenie'
                działki.
                Pozdrawiam
                • somsom Re: Chrzanów, Blizne, Babice 01.02.06, 11:11
                  Ja znam ceny w samym Izabelinie i Hornówku(południowa część Izabelina), tj od
                  220 do 400 zł/m2, bez kanalizacji (ale w niedalekiej perspektywie, bo ruszyła
                  już pobliska oczyszczalnia), najczęściej gaz, prąd, woda są "w ulicy" i do
                  samej działeczki trzeba ciągnąć samemu. Są to działki budowlane (bez drzew) i
                  leśne (najczęściej z pięknym sosnowym starodrzewem) z prawem do zabudowy w
                  granicach 20% działki.
                  Łomianki są nieco tańsze i cała okolica też.
                  Pozdrawiam
                  somsom
                  • Gość: weronika Re: Chrzanów, Blizne, Babice IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.06, 01:27
                    Dzieki za odpowiedź.
                    może jednak ktoś zna cenę m2 gruntu w ww miejscach.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Kangurek Re: Chrzanów, Blizne, Babice IP: *.k.mcnet.pl 17.02.06, 21:39
                      Blizne Jasińskiego oglądałam po 250 zł, Babice oglądałam po 100 zł - druga
                      linia zabudowy od drogi na Leszno. Oglądałam też w Babicach inną po 200 zł
                      która nie była w żaden sposób atrakcyjn iejsza od tej poprzedniej.
                      • Gość: r. Re: Chrzanów, Blizne, Babice - do Kangurka IP: 62.50.194.* 20.02.06, 19:58
                        Szukam właśnie działki w tamtej okolicy, możesz podać jakieś namiary na priva
                        na tę działkę w Babicach. roman-b@gazeta.pl dziękuję
      • coooool Re: działka w Izabelinie (?) 06.02.18, 08:15
        Mam tak samo, Izabelin to moje miejsce na ziemi. Dojazd możliwy jest na kilka sposobów jeśli samochodem to znajdziesz tutaj kilka opcji. Generalnie do centrum w najlepszym przypadku 35 minut: www.kampinos.com.pl/gmina-Izabelin/samochodem-do-izabelina.html
        Jeśli autobusem, Izabelin dobrze komunikowany jest z Metrem Młociny do którego dojedziesz w około 30 minut w zależności gdzie wystartujesz Truskaw/Izabelin/Hornówek/Laski. Tutaj masz trasę: www.kampinos.com.pl/gmina-Izabelin/autobusem-do-izabelina.html. Jeśli zaś chodzi o zakup to skorzystaj z usług doświadczonego na tym terenie pośrednika, który zna od podszewki całą gminę. Jest to zakup na większa cześć życia i za oszczędności całego życia nie można ryzykować. Specjalista zapozna Cię z charakterystyką każdej miejscowości w gminie, jej wady zalety, plany zagospodarowania, plany rozwoju, ośrodki edukacyjne. Będziesz miała możliwość zapoznać się z cenami oraz z czego one wynikają.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka