Dodaj do ulubionych

Łóżeczko

12.06.12, 12:47
Mam prośbę o poradę. Które z łóżeczek możecie polecić czy drewniane czy turystyczne? Łóżeczko będzie służyć w domu,w rozjazdach jeszcze nie wiemy,ale zawsze mamy dylemat. Dlatego też mamy doświadczone proszę o radę. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Łóżeczko 12.06.12, 12:57
      Nie wiem co ci doradzic za bardzo. Drewniane to normalne łóżeczko, do postawienia i spania w domu. Turystyczne jak sama nazwa mówi to łóżeczko dobre na wyjazdy, a nie do domu.
      Nie wyobrażam sobie, by dziecko spało na codzień w turystycznym, choc wiem że są takie co śpia.
    • dare-czka Re: Łóżeczko 12.06.12, 12:58
      oczywiscie ze drewniane. Takie turystyczne mamy tylko na wyjazdy- trzesie sie i szumi przy kazdej zmianie pozycjji maluszka wiec na codzien niezbyt polecam. Tylko teraz uwazaj- bo pewnie niektore zaraz napisza- zadne- tylko lozko matki- zadne lozeczko- tylko dziecko spi na piersi, na klatce rodzica... itpwink
      • muza24 Re: Łóżeczko 12.06.12, 14:34

T
        > ylko teraz uwazaj- bo pewnie niektore zaraz napisza- zadne- tylko lozko matki-
        > zadne lozeczko- tylko dziecko spi na piersi, na klatce rodzica... itpwink

hahahahaha

Twoja uwaga jest moją uwagą!

P.
    • justyna9926 Re: Łóżeczko 12.06.12, 13:13
      Do domu zdecydowanie zwykłe drewniane. Jest o wiele wygodniejsze dla malucha i dla mamy również bo znacznie łatwiej wyjąć dziecko z łóżeczka drewnianego niż z turystycznego. Turystyczne łóżeczko szeleści, słychać każdy ruch dziecka więc turystyczne jak najbardziej ale tylko na wyjazdach.
    • m7-7 Re: Łóżeczko 12.06.12, 13:56
      My mamy drewniane, ale wiem ze turystyczne też są używane i chwalone, oczywiscie do takiego turystycznego trzeba koniecznie kupic dobry materac do codziennego spania.
      Jeśli chodzi o wyjazdy to zwykłe turystyczne też nie jest aż tak poręczne (ciężkie mimo wszystko) i nie zawsze się chce ciagać ze sobą, tym bardziej że w większości hotelach itp często jest łóżeczko do wypożyczenia (trzeba przed wyjazdem sprawdzić bądż wyvbierać miejsca przyjazne rodzicom), a poza tym dopiero po czasie się okaże czy przypadkiem Twoje dziecko nie będzie z tych co chce spać z rodzicami a nie w swoim lóżeczku.
      Za drewnianym przemawia że nie szeleści, pasuje do niego każda karuzelka (do turystycznych nie każdą da się zamontować).
      Jeśli zdecydujesz się na turystyczne to wybierz takie 3 poziomowe (1 poziom jest niewygodny dla mamy - szczególnie na początku), a jeśli na drewniane to dobrze zakupić ochraniacz smile
    • kkasia.c Re: Łóżeczko 12.06.12, 15:08
      Ja mam turystyczne (+ oczywiście zwykły materac). Moje nie trzeszczy, nie szeleści itp. (nie wiem jak będzie jak dziecko będzie większe tzn. będzie samo wstawało). Materiał łóżeczka jest dobrze naciągnięty więc nie bardzo wiem co miałoby szeleścić.
      Łóżeczko ma 2 poziomy, funkcję kołyski, pałąk z zabawkami, wibracje, melodyjki (3 poziomy regulacji), światełka, kółka z hamulcem, otwierany bok, przewijak (ale nie montowałam go). Stoi stabilnie i solidnie.
      Mam ten model ale inny kolor:
      https://image.ceneo.pl/data/products/6526305/f-baby-maxi-lozeczko-kojec-model-1.jpg

Nie bardzo wiem czym różni się wyciąganie dziecka z łózka z drewna a z materiału - przecież nic przy tym nie hałasuje - to tak jakby pisać nie bierz drewnianego bo szczeble trzeszczą przy wyciąganiu dziecka ...
    • kondolyza Re: Łóżeczko 12.06.12, 15:14
      turystyczne różni się od drewnianego tym, że zazwyczaj nie ma regulacji wysokości podłogi, więc na początku z nowordkiem będzie Ci ciężko i kręgosłup odczuje to że musisz się schylać do samego dołu. na rynku są co prawda dostępne łóżeczka turystyczne z regulacją, ale jak raz widziałam takie na żywo w uzyiu przez znajomych to nie wyglądało to stabilnie. poza tym poliester i szelest no i może być mniej przewiewne przez ten poliester, materac też się nie będzie wentylował, bo podłoga polister, gruba folia, pancerz.
      co do komfortu dziecka-myslę że jeśli położysz normalny piankowy materacyk, np. z ikei taki za 70 czy 100 pln to dziecko nie poczuje różnicy.
      co do wygody dla was-dobry pomysł mieć tylko jedno, zawsze można je zabrać, nie ma problemu gdzie trzymać turystyczne jak nie wyjeżdzacie.
      jeszcze jedno-na turystycznym bywa trudno zaczepić karuzelkę itp. przewijak wg mnie - przynajmniej w naszym - też mniej stabilnie leży, kiedyś wpadł mi niechcący do środka do łóżeczka jak schylałam się po dziecko, na szczęście siedziała z drugiej story więc nie na nią, ale stabilne to to nie jest.
      • kkasia.c Re: Łóżeczko 12.06.12, 18:44
        kondolyza napisała:

> turystyczne różni się od drewnianego tym, że zazwyczaj nie ma regulacji wysokoś
        > ci podłogi, więc na początku z nowordkiem będzie Ci ciężko i kręgosłup odczuje
        > to że musisz się schylać do samego dołu. na rynku są co prawda dostępne łóżeczk
        > a turystyczne z regulacją, ale jak raz widziałam takie na żywo w uzyiu przez zn
        > ajomych to nie wyglądało to stabilnie. poza tym poliester i szelest no i może b
        > yć mniej przewiewne przez ten poliester, materac też się nie będzie wentylował,
        > bo podłoga polister, gruba folia, pancerz.
        > co do komfortu dziecka-myslę że jeśli położysz normalny piankowy materacyk, np.
        > z ikei taki za 70 czy 100 pln to dziecko nie poczuje różnicy.
        > co do wygody dla was-dobry pomysł mieć tylko jedno, zawsze można je zabrać, nie
        > ma problemu gdzie trzymać turystyczne jak nie wyjeżdzacie.
        > jeszcze jedno-na turystycznym bywa trudno zaczepić karuzelkę itp. przewijak wg
        > mnie - przynajmniej w naszym - też mniej stabilnie leży, kiedyś wpadł mi niechc
        > ący do środka do łóżeczka jak schylałam się po dziecko, na szczęście siedziała
        > z drugiej story więc nie na nią, ale stabilne to to nie jest.

Chyba masz kojec a nie łóżeczko turystyczne. Teraz 2 poziomy (a nawet 3) to standard. U mnie przewijak, karuzelę da się spokojnie zamontować - stelaż łóżka jest solidny a samo łóżko stabilne.
        • kondolyza Re: Łóżeczko 12.06.12, 19:06
          mam łóżeczko turystyczne, nie kojec i napisałam przecież że są teraz z regulacją ale to i tak jest bardzo niestabilne w porównaniu z drewnianym.
          zależy kto ma jaką percepję i jakie wymagania.
          • magdalenas9 Re: Łóżeczko 12.06.12, 20:33
            zgadzam się, łóżeczko turystyczne w domu zdecydowanie mniej praktyczne niż łóżko drewniane. Plusem może być to, że gdy starsze niemowlę przyzwyczai się spać w turystycznym, łatwiej będzie mu zasnąć poza domem (w tym samym łóżku) - co jest ważne w przypadku bardzo wrażliwych maluszków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka