Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

War Inwest - Beli Bartoka

IP: *.rcss.gov.pl 08.10.01, 10:40
    Raz tylko widzialem wypowiedz kogos, kto w ta inwestycje wpakowal pieniadze. Dlatego pytam - sa tu jacys
    ludzie, ktorzy jak ja dali sie nabrac na inwestycje przy tej ulicy?

Skoro inni jakos sie organizuja (i slusznie, choc nie wiem czy to cos pomoze), to wypadaloby, zeby Beli Bartoka
    tez sie razem dogadali,i moze urzadzili wspolne spotkanie i wogole trzymali razem?

Roboczo moznaby korzystac z tego forum, a jezeli bylby jakis wiekszy odzew, to moglibysmy wymienic
    sie kontaktami.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Anka Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: 212.33.91.* 08.10.01, 11:29
        Tak , jestem z Beli Bartoka i chetnie nawiaze kontakt. Prawde mowiac nie wiem
        co robic.
      • Gość: JaceK Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: 10.10.15.* / 195.164.254.* 08.10.01, 11:39
        Witam !
        Niestety, tak jak Ty, ja również zaliczam się do osób, które zainwestowały
        pieniądze w budowę budynku przy Bartoka. Myślę, że na razie obowiązuje nas
        orzeczenie Sądu i w sytuacji ogłoszonej upadłości nie mamy nic do zrobienia.
        Rzeczywiście jest nas mało - również popieram Twój apel o zjednoczenie się w
        grupę - stowarzyszenie ( na wszelki wypadek, gdyby sytuacja sie zmieniła).
        Pozdrawiam.
      • Gość: Monika Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.man.polbox.pl 08.10.01, 14:10
        Witajcie, niestety rowniez zainwestowalam pieniadze w mieszkanie na Beli
        Bartoka. W tej chwili sytuacja wyglada nieciekawie, mimo tego, ze jak wiem
        postanowienie o ogloszeniu upadlosci nie uprawomocni sie. Choc nie wierze, ze
        mieszkanie w obiecanym terminie wybuduja, to mam nadzieje, ze uda mi sie
        odzyskac pieniadze. Bylam na spotkaniu stowarzyszenia dot. inwestycji przy
        Rembielinskiej i faktycznie bardzo mnie zdziwilo to, ze przybylo tak niewiele
        osob z Bartoka, popieram inicjatywe naszego wspolnego dzialania, szczegolnie ze
        jak uslyszalam na spotkaniu, stowarzyszenie ma zamiar walczyc o Rembelinska,
        nawet kosztem lasku brodnowskiego i ursynowa, co pozostawiam bez komentarza.
        • Gość: JaceK Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: 10.10.15.* / 195.164.254.* 08.10.01, 14:54
          Witam !
          Całość sprawy jest na szczęście w rękach Syndyka, który reprezentuje prawo i
          indywidualne interesy kosztem innych nie wchodzę tu w rachubę.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Anka Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: 212.33.91.* 08.10.01, 14:57
            Czy ktos wie ile osob wplacilo przy Beli Bartoka?? musimy tez spotkac sie i
            walczyc, dac do zrozumienia e jestesmy.
            • Gość: JaceK Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: 10.10.15.* / 195.164.254.* 08.10.01, 15:11
              Z danych umieszczonych w GW (artykuł o Warinwest) wynika, że sprzedano około 60
              mieszkań. Poza tym jest pewna grupa ludzi, którzy rozwiązali umowę, a nie
              otrzymali pieniędzy. W tej chwili pozostaje tylko złożenie papierów u Syndyka,
              na razie chyba nic się więcej nie wymyśli.
              Pozdrawiam.
        • Gość: Willow Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.rcss.gov.pl 08.10.01, 15:53
          Coz, to smutne, ze najpierw jedni wolaja o solidarnosc i wspolne dzialanie na rzecz odzyskania
          pieniedzy od War Inwestu, nawet konto zakladaja reklamujac je tutaj na forum jako miejsce, gdzie
          mozna razem cos zdzialac, a jak przychodzi co do czego juz tacy solidarni nie sa - jak w piosence: "Bo
          nie wazne czyje co je, wazne to je co je moje".

A sytuacje mamy, mili Panstwo, nie do pozazdroszczenia - tam przynajmniej cos betonowego stoi, a u
          nas jedynie tablica. Poza tym pieniedzy szybko nikt nie dostanie, nawet jesli wyrok sadu sie nie
          uprawomocni (bo jak syndycy pracuja, to lepiej wole Panstwa nie straszyc); jakies 2 lub 3 tyg. temu
          znajomy chcial wyplacic pieniadze i uslyszal, ze owszem, moze - jak tylko ktos inny sie znajdzie, ktory
          jego mieszkanie kupi, bo pan Radziszewski teraz pieniedzy nie ma, wiec mu oddac nie moze.

Tak wiec obecnie nalezy zlozyc dokumenty u syndyka i grzecznie czekac. Jak ktos ma dodatkowe
          pomysly to smialo prosze.
          • Gość: Monika Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.man.polbox.pl 08.10.01, 16:42
            Faktycznie, w tej chwili do momentu rozpatrzenia przez sad odwolania War
            Inwestu od postanowienia o upadlosci, nic zrobic nie mozna. 12.10.2001 r. w
            Rzeczpospolitej ma ukazac się ogloszenie syndyka. Bedziemy mogli probowac
            sprobowac dzialac, jezeli sad uchyli zaskarżone postanowienie, co jest
            prawdopodobne. Mysle, ze moze dobrze byloby, zebysmy sie spotkali w tej
            sprawie, jak sadzicie?
            • Gość: kasia Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.121.153.12.host.de.colt.net 11.10.01, 11:27
              Chetnie nawiaze kontakt w tej sprawie. Mój telefon: 607 221 809
        • Gość: ada Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.cu.com.pl 08.10.01, 17:50
          Też chciałam mieszkać przy Beli Bartoka. Niestety. Myśle że o tyle każda
          inwestycja powinna się spotykać osobno, o ile Sąd nie uprawomocni decyzji o
          upadłości. Inaczej wszyscy jesteśmy wobec siebie równi. Tu wyjątkiem może byc
          ewentualnie Rembielińska, bo ich Umowy podpisane są z War Inwest PIB
          jednososbowa dziłalność gospodarcza pana Radziszewskiego, a z nie War Inwest
          SA, przynajmniej te początkowe, bo jak je podpisywali to War Inwest SA jeszcze
          nie było. Zatem ich firma nie upadła, nochyba że była w jakiś sposób powiązana
          kapitałowo z War Inwest SA. To prawda że oni mają chociaż kawałek budynków i
          fundamenty ale za to działka przy Beli Bartoka jest jedyną z nieobciążona
          hipoteką i nie stanowi zasatwu pod inną. Co nam z tego , na razie nie wiem.
          Myślę że powinniśmy być w kontakcie przynajmniej tu na tej liście i dzileić sie
          informacjami. Jeśli firma nie upadnie wtedy faktycznie należy jak najszybciej
          zebrać się jako jedno "ciało z Beli Bartoka".
          Zatem mam pytanie czy ktoś ma sprawdzone informacje dot unieważnienia decyzji
          Sądu w sparwie upadłości???
          • Gość: Marzena Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 16:59
            Nie wiem, czy masz rację. Byłam w poniedziałek w siedzibie WAR INWEST i
            przeczytałam oświadczenie WAR INWESTU skierowane do nas /klientów/.
            Było tam napisane, że TECHNOINSTAL złożył wniosek w sądzie o wycofanie
            zarzutów, ponieważ dzień przed rosprawą dostał kasę. Ale czy na pewno kasę???
            Z niepewnych źródeł wiem, że działka przy Beli Bartoka przeszła w ręce
            TECHNOINSTALU, ponieważ WAR INWEST nie miał kasy.
            Pozdrawiam
            • Gość: ada Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.cu.com.pl 09.10.01, 17:12
              no to już chyba nie ma działki która byłaby 100% własnością War Inwestu nawet
              na dzień upadłości , bo jak dzień przed sprzedali to dla nas nie najlepiej ,
              mniej kasy do podziału
            • Gość: JaceK Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 18:25
              Działka przy Bartoka była warta ok. 1 mln $. Tak dużego długu w Technoinstalu
              nie było, ale wszystko jest możliwe.
              Pozdrawiam.
              • Gość: JaceK Re: War Inwest - Beli Bartoka - aktualności prasowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 18:43
                Dalszy ciąg informacji prasowych, adres : https://www.gazeta.pl/alfa/artykul.jsp?
                xx=468279&dzial=020487
              • Gość: ada Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 22:45
                Gość portalu: JaceK napisał(a):

> Działka przy Bartoka była warta ok. 1 mln $. Tak dużego długu w Technoinstalu
                > nie było, ale wszystko jest możliwe.
                > Pozdrawiam.

Nie wiem ile warta jest ta dzialka ale WI zaplaciła za jeśli dobrze pamiętam
                ponad 2 mln dol, sama widziałam jedem akt kupna sprzedazy na ok 1 mln ale to nie
                byla cała działka, poźniej widziałam druga umowe na resztę na ok 1 mln. Ja myśle
                ze to jets bardzo interseujący teren do sprzedazy i pewnie sprzedadza to w miarę
                szybko, chociazby SM Stoklosy albo SM Ursynów , które panują na tym terenie.
                Tylko czy sprzedaż będzie po cenie wartości dzialki czy dużo niższa ? Tego nikt
                nie wie, bo tu zadecyduje rynek . Syndyk moze to sprzedac chyba nawet za 30%
                wartości

• Gość: ada War Inwest - Beli Bartoka informacje o upadłości IP: *.cu.com.pl 08.10.01, 18:13
        gdyby jeszce ktos nie wiedział
        [1] WAR INWEST S.A. (105-22-10)
        00-640 WARSZAWA ul.MOKOTOWSKA 5
        tel. (0 22) 835 66 33 fax (0 22) 835 66 33
        Sędzia Komisarz MONIKA DANYLUK http://
        Sąd SĄD REJONOWY DLA M.ST. WARSZAW Wydział: XVII WYDZ. GOSPODAR.
        00-916 WARSZAWA ul.ŚWIĘTOKRZYSKA 12
        tel. (0 22) 694 42 61 fax (0 22) 694 42 61
        Sygnatura akt XVII-U-569/01
        Data ogłoszenia upadłości 2001-10-05
        Syndyk Buczyńska Irena buczynskai@portal-bankrut.pl http://www.portal-bankrut.pl
        • Gość: Willow Re: War Inwest IP: *.rcss.gov.pl 09.10.01, 08:39
          Dzieki Ada za info o sędzinie, bo nie bardzo mogłem je znaleźć.

I dla tych, którzy jeszcze się nie orientują co i jak ze zgłoszeniem praw upadłoci:

1. Zgłoszenie należy wysłać do syndyka i sędziego (każdemu po jednym egzemplarzu) w terminie
          maksymalnie do 3 tygodni od daty wyroku sądowego, czyli od ubiegłego piątku.

2. Formularz zgłoasznia jest na stronie tej samej co info o syndyczce, czli www.portal-bankrut.pl, pod
          ikonką dyskietki na stronie głównej (o góry na lewo obok pytajnika i zielonego kubka).

3. Telefon i fax do syndyczki można zlaleźć w wyszukiwarce na tej samej stronie - należy znaleźć na
          stronie głównej odnosnik "Syndycy" (ten pasek niebieski, drugi od góry), wejsć tam, wpisac jej
          nazwisko (Buczyńska) i Warszawa. Pamiętajcie jednak, że telefon tam podany aktualny jest tylko do
          czasu, bo jeżeli wyrok się uprawomocni, wtedy syndyczka wprowadzi się do siedziby War Inwestu
          i własnie tam będzie można się z nią kontaktować.
          • Gość: JaceK Re: War Inwest IP: 10.10.15.* / 195.164.254.* 09.10.01, 09:43
            W uzupełnieniu : informacja o upadłości zostanie ogłoszona w "Rzeczpospolitej"
            12.10.2001 r.
            Pozdrawiam.
          • Gość: ada Re: War Inwest IP: *.cu.com.pl 09.10.01, 17:14
            Gość portalu: Willow napisał(a):

> Dzieki Ada za info o sędzinie, bo nie bardzo mogłem je znaleźć.
            >
            > I dla tych, którzy jeszcze się nie orientują co i jak ze zgłoszeniem praw upadł
            > oci:
            >
            > 1. Zgłoszenie należy wysłać do syndyka i sędziego (każdemu po jednym egzemplar
            > zu) w terminie
            > maksymalnie do 3 tygodni od daty wyroku sądowego, czyli od ubiegłego piątku.
            >
            > 2. Formularz zgłoasznia jest na stronie tej samej co info o syndyczce, czli www
            > .portal-bankrut.pl, pod
            > ikonką dyskietki na stronie głównej (o góry na lewo obok pytajnika i zielonego
            > kubka).
            >
            > 3. Telefon i fax do syndyczki można zlaleźć w wyszukiwarce na tej samej stronie
            > - należy znaleźć na
            > stronie głównej odnosnik "Syndycy" (ten pasek niebieski, drugi od góry), wejsć
            > tam, wpisac jej
            > nazwisko (Buczyńska) i Warszawa. Pamiętajcie jednak, że telefon tam podany aktu
            > alny jest tylko do
            > czasu, bo jeżeli wyrok się uprawomocni, wtedy syndyczka wprowadzi się do siedzi
            > by War Inwestu
            > i własnie tam będzie można się z nią kontaktować.

cześć
            czy pewny jesteś że cyt " maksymalnie do 3 tygodni od daty wyroku sądowego, czyli
            od ubiegłego piątku" a nie od daty obwieszczenia w Rzeczpospolitej faktu
            upadłości firmy ?

ada
            • Gość: grzegorz Re: War Inwest - wniosek IP: *.natned.com.pl 10.10.01, 13:13
              Czy ktos z Was moze dokladnie podpowiedziec jakie pola nalezy wypelnic w tym
              wniosku.
              Zupelnie sie w tym nie orientuje.

Dziekuje
              Grzegorz.
              • Gość: Monika Re: War Inwest - wniosek IP: *.man.polbox.pl 10.10.01, 14:40
                Ada,
                termin dla zgloszenia wierzytelnosci to 3 tygodnie od daty publikacji
                orzeczenia o ogłoszeniu upadłości, a więc od piątku 12.10.2001 r. W sprawie
                formularzy, dla tych, ktorzy nie wiedza jak je wypelnic, proponuje pobrac
                formularz z biura Syndyka, w którym jak deklarowala Syndyk będą odpowiednie
                dane sadu, upadlego etc. i trzeba bedzie tylko wpisac swoje dane i swoja
                wierzytelnosc. Zgłoszenie wierzytelnosci sklada sie w sadzie a Syndyk dopiero
                stamtad to odbiera, zgloszenie wierzytelnosci bezposrednio do Syndyka z
                pominieciem Sadu nie bedzie rodzilo zadnych skutkow prawnych.
                • Gość: kasia Re: War Inwest - wniosek IP: *.121.153.12.host.de.colt.net 11.10.01, 11:19
                  Prosze o informacje skad mam wziac wniosek, który jest skladany do Syndyka
        • Gość: JERHMA Re: War Inwest - Beli Bartoka informacje o upadłości IP: *.acn.waw.pl 10.10.01, 17:46
          Bardzo dziekuje za konkretne wiadomosci na temat tego ,gdzie i do kogo skladac
          wnioski o wierzytelnosci.Ja niestety tez tkwie w tej smutnej historii-i
          pomyslec,ze za miesiac mialambym klucze do mieszkania na Beli Bartoka,gdyby
          wszystko potoczylo sie zgodnie z planem.
      • Gość: magda Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.elektrimonline.pl 10.10.01, 14:45
        Sytuację mamy niestety kiepską. Musimy czekać aż wyrok się uprawomocni.
        Proponuję żeby kążdy wystąpił o utanowienie Rady Wierzycieli (dopuszczają to
        przepisy o upadłości)to może będziemy mieli jakąś minimalną kontrolę nad tym
        wszystkim. Proponuję tę znaleźć wspólnego adwokata, zawsze to taniej niż
        wyjdzie, a bez adwokata raczej się nie obejdzie. Tel. do mnie 600 370 810
      • Gość: magda Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.elektrimonline.pl 10.10.01, 16:14
        Myślę, że w piątek, jak sytuacja się wyjaśni powinniśmy się spotkać i pogadać
        (rozmawiałam z kilkoma osobami i padały różne pomysły - realne lub nie). Może
        coś mądrego ustalimy. W naszej sytuacji pewnie wiele nie zdziałamy, ale tak
        siedzieć i czekać to też bez sensu. Co wy na to?
        • Gość: JaceK Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 19:26
          Witam !
          Na pewno warto działać w Grupie (Rada Wierzycieli), bo prawdopodobnie pozwoli
          to na wnikliwszą obserwację działań Syndyka i ewentualnego reagowania. Myślę,
          że powinniśmy zbierać informacje co robić dalej, u prawników - okazją będzie
          potwierdzanie dowodów wpłat, a następnie spotkać się.
          Pozdrawiam.
        • Gość: ada Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 22:53
          Witaj Magdo!
          też uważam że powinniśmy sie spotkac- ci z Beli Bartoka. Sama mam kilka numrów
          telefonu do osób które wymieniły je między sobą w Sądzie . Numer kontktowy ze
          mną to 833 19 97.

Rada wierzycieli z pewnością powstanie, więc każda z Inwestycji powinna mieć
          swojego przedstawiciela. Zagdką dla mnie jest cała Inwestycja przy
          Rembielińskiej, ludzie stamtąd mają umowy de facto z inmą firma , która nie
          upadła

ada
          • Gość: ada trzymać rękę na pulsie - było odwołanie od decyzji o upadlaości IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 23:13
            Moi drodzy,
            z watku dot Lasku Bródnowskiego (dziękuje) dowiedziałam się ze do Sądu wpłynęlo
            odwołanie od decyzji o upadlości. Sąd ma na jego rozpatrzenie 7 dni. Decyzji
            jeszcze nie podjął. Telefon do sądu to 694 50 23 .
          • Gość: magda Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.elektrimonline.pl 11.10.01, 09:39
            Wydaje mi się, że Rembielińska jest własnością Warinwest SA, a była sprzedawana
            przez kilka spółek z grupy kapitałowej, poza tym jst obciązona hipoteką więc i
            tak przejmie ją Mostostal. Jeżeli Rembielińska jest własnością innej spólki to
            Warinwest może przecież robić zabezpieczenia na aktywach spólek zależnych.
            • Gość: ada grupa Beli Bartoka - ustalanie spotkania na weekend 20,21.10 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 21:16
              poniewaz WI powstał z martwych musimy sie spotkać. ja nietstey nie dam rady w
              niedzele przyjść na Rembielinską w niedzielę i uważam że w obecnej sytuacji
              powinnismy sie spotkac tylko w grupie z Beli Bartoka, porównac nasze umowy itp
              i walczyc o nasza inwestycje. wszystkie inwestycje tak robia więc my tez
              powinniśmy. Proponuję ustalic termin spotkania na przyszły weekend, tak aby
              przyszlo jak najwiecej ludzi. W sądzie było tylko bodajże 5 osób to za malo
              jesli jest nas ok 60.
              proszę o rozwiniecie tego wątku osoby które sa zainteresowane i te którym
              udalo się już spotkac w większej grupie Beli Bartoka
              ada
      • Gość: kasia Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.121.153.12.host.de.colt.net 11.10.01, 11:16
        Potrzebuje pomocy. Kompletnie nie wiem co robic. Tez jestem w Beli Bartoka.
        Gdzie mam szukac kontaktu do Syndyka??
        • Gość: Willow Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.rcss.gov.pl 11.10.01, 15:30
          re kasia

Przeczytaj wszystkie notki z tego wątku, tzn. War Inwest - Beli Bartoka; do powinno odpowiedzieć na
          wszystkie (mam nadzieję) podstawowe pytania.

A co do spotkania - może sobota lub niedziela, popołudnie, koło tablicy na Beli Bartoka? Przynajmniej
          sobie popatrzymy gdzie nasz wieżowiec miał stać :-(
          • Gość: kasia Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 22:03
            Dzieki wielkie. Jak sie troche wziełam w garść i przeczytałam wszystkie kawałki
            z tej strony, oczywiście znalazłam wszystkie informacje o które mi chodziło.
            Wybieram się jutro do siedziby spółdzielni, bo już pani Syndyk sę wyniosła i
            ponoć urzędują tam teraz pracownicy WI. Niestety dodzwonienie się tam dzisiaj
            popołudniu okazało się niemożliwe, gdyż linie były non stop zajęte. Ciekawa
            jestem co jutro będą mówić.
            • Gość: :-) Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 00:52
              Kasiu odpuść sobie jutro, to tak jak byś wybrała się teraz do World Trade
              Center zapytać co tam mają do powiedzenia.
              Poczekaj parę dni
              pozdr
        • Gość: Mariusz Re: War Inwest - Beli Bartoka-upadlosc odwolana IP: 195.134.192.* 11.10.01, 15:35
          Tez jestem z Beli Bartoka. Ktos do mnie dzwonil i proponowal mi pomysl, ktory
          mnie rowniez przyszedl do glowy: moze przejmiemy grunt na Beli i sami
          znajdziemy wykonawce budynku? Wtedy moze nic nie stracimy.
          Moj namiar: mag@h-s.com
          • Gość: :-) Re: War Inwest - Beli Bartoka-upadlosc odwolana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 00:54
            Doskonały pomysł !
            Chybas za chwilę staniesz się rasowym deweloperem. Nawet lepiej, bo masz już
            klientów.
            Powodzenia
            • Gość: Mariusz Re: War Inwest - Beli Bartoka-upadlosc odwolana IP: 195.134.192.* 12.10.01, 13:51
              zaczne oczywiscie od sciagniecia kasy od klientow i kupienia merola 600SEL
          • Gość: MM Re: War Inwest - Beli Bartoka-spotkanie? IP: 62.233.138.* 12.10.01, 14:42
            Tez jestem niedoszla mieszkanka wiezowca przy Beli Bartoka. Chyba dobrze byloby
            sie spotkac i przedyskutowac nasza sytuacje. Prawdopodobnie wiekszosc albo i
            wszyscy podpisalismy gangsterskie umowy, ktore nie daja nam zadnych praw.
            Prawnikowi, ktoremu to pokazalam wyraznie cisnelo sie na usta slowo "frajerka".
            Hmm... no coz. Teraz to juz kazdy pokazal te umowe jakiemus prawnikowi. Moze
            wiec skonsultowalibysmy nasze informacje i sposoby odzyskania pieniedzy.
            Czy najblizsza niedziela 14 pazdziernika godz np 16.00 przy pieknej tablicy
            informacyjnej Wam odpowiada?
            Prosze o jakies odpowiedzi albo kontakt: mmorawska@hoga.pl
      • Gość: Janek Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 14:34
        Powinnismy zlozyc wniosek do prokuratury o popelnieniu przestepstwa,wyludzenie
        itp. Oni powinni siedziec. Mercedesem niech sobie jezdza po celi!
        Ta cala rodzina R. to niezli zlodzieje.Trzymajmy sie razem to ich pokonamy!
      • Gość: MM Re: War Inwest - Beli Bartoka-spotkajmy sie!!!!! IP: 62.233.138.* 12.10.01, 16:04
        Spotkanie: niedziela 14 pazdziernika godz 16.00???????
        • Gość: magda Re: War Inwest - Beli Bartoka-spotkajmy sie!!!!! IP: *.elektrim.pl 12.10.01, 16:31
          jest też spotkanie w niedzielę o 16 tej na Rembielińskiej. Już nie wiem gdzie
          mam jechać. Może umówmy się w jednym miejscu. Myślę, że nie ma wielkiego
          znaczenia z której kto jest budowy.
          • Gość: MM Re: War Inwest - Beli Bartoka-spotkajmy sie!!!!! IP: 62.233.138.* 12.10.01, 17:22
            W takim razie lepiej spotkajmy sie na Rembielinskiej, a tam sie i tak
            odnajdziemy (My powstańcy z Beli Bartoka). Do zobaczenia!
            • Gość: Jerhma Re: War Inwest - Beli Bartoka-spotkajmy sie!!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.10.01, 22:15
              Rembielinska niedziela godz.16-ta????W takim razie do zobaczenia!
              • Gość: kasia Re: War Inwest - Beli Bartoka-spotkajmy sie!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 15:37
                OK. Ja tez bede.
      • Gość: Gerwaz Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: 195.164.212.* 13.10.01, 19:23
        I ja bylem naiwny - prosze o kontakt (041) 303 17 48
        • Gość: ada SPOTKANIE GRUPY Z BELI BARTOKA W PIATEK 19/10/2001 IP: *.cu.com.pl 16.10.01, 17:31
          Informuję, że w piątek 19.10 o gdzinie 18.00 przy ulicy Wołoskiej 131 - aula
          na Wydziale Inzynierii Materialowej częśc osób z Beli Bartoka postanowiła się
          spotkać razem.
          Liczymy na zebranie się jak największej grupy. Prosze poinformujcie też osoby,
          które rzadziej korzystją z Forum a macie ich adresy lub telefony.

ada
          • Gość: zz Re: SPOTKANIE GRUPY Z BELI BARTOKA W PIATEK 19/10/2001 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 19:16
            A ja mam taki pomysł: Jeżeli naprawde zalezy nam na sformułowaniu grupy
            wszystkich osób wplątanych w tę historię, to myślę ze mamy prawo pójść do
            siedziby WarInvestu i spisac nazwiska i adresy wszystkich osób z tej
            inwestycji, i nawiązać z nimi kontakt. Słyszałam,że grupa osób z inwestycji na
            Rembielińskiej wyrała swojego przedstawiciela, który rozmawiał bezpośrednio z
            Radziszewskim. Jako pojedyncze osoby będziemy zbywani i ignorowani.

Byłam ostatnio w siedzibie spółdzielni i jest tam cała szuflada teczek pod
            hasłem Beli Bartoka.
          • Gość: karol Re: SPOTKANIE GRUPY Z BELI BARTOKA W PIATEK 19/10/2001 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 20:27
            WIM PW, ul.Wołoska 141 !!! (a nie 131)
          • Gość: JaceK Re: SPOTKANIE GRUPY Z BELI BARTOKA W PIATEK 19/10/2001 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 20:55
            Gratuluję organizacji spotkania - będę.
            Pozdrawiam.
          • Gość: SC Re: SPOTKANIE GRUPY Z BELI BARTOKA W PIATEK 19/10/2001 IP: *.dostep.pl 16.10.01, 21:54
            Przy Wołowskiej 141 będzie spotkanie "Stowarzyszenia ...", które generalnie
            jest ukierunkowane na inwestycję przy Rembielińskiej.
            Nie przeszkadza to spotkaniu osób z wszystkich inwestycji,
            ale jak usłyszałem na spotkaniu w niedzielę przed wejściem ma być sprawdzane
            czy osoby należą do Stowarzyszenia (istnieje możliwość zapisania się).
            • Gość: MagdaM Re: SPOTKANIE GRUPY Z BELI BARTOKA W PIATEK 19/10/2001 IP: 62.233.138.* 17.10.01, 10:38
              Owszem, spotkanie Stowarzyszenia odbedzie sie w auli, natomiast grupa Beli
              Bartoka spotka sie przed aula. Do stowarzyszenia zapisalo sie bowiem kilka osob
              z naszej inwestycji, natomiast szef tego stowarzyszenia wyraznie zaznaczyl (na
              spotkaniu w zeszla niedziele), ze o nasze sprawy walczyc raczej nie beda (mamy
              zupelnie inna sytuacje). Zostal poproszony o ogloszenie na spotkaniu, ze my
              (Beli Bartoka)spotykamy sie oddzielnie. W ten sposob bedzie nas wiecej (moze
              nawet wszyscy?)
              Do zobaczenia.
          • Gość: Frajer Re: SPOTKANIE GRUPY Z BELI BARTOKA W PIATEK 19/10/2001 IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 20:27
            Mam nadzieję, że to spotkanie odbędzie się napewno, bo przyjeżdżamy na nie
            specjalnie spoza Warszawy.
      • Gość: Willow Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.rcss.gov.pl 16.10.01, 12:41
        A ja mam inne pytanie - czy potwierdzily sie plotki o tym, ze War Inwest udobruchal wierzycieli oddajac
        im dzialke przy Beli Bartoka?

Jesli to nieprawda, to czym ich splacili?
        Zas jesli prawda - czy taki uklad jest zgodny z prawem, skoro mamy podpisane umowy na
        mieszkania budowane na tej dzialce? W jaki sposob War Inwest chcialby sie wywiazac z
        zobowiazan?
      • Gość: MagdaM War Inwest - Beli Bartoka - gdzie spotkanie IP: 62.233.138.* 17.10.01, 14:58
        Wydział Inżynierii Materiałowej ul.Wołoska 141 (wedlug ksiazki tel)
        Moze zrobie jakas plansze z napisem Beli Bartoka, zebysmy sie w tym tlumie
        znalezli!!!
        A propos rozmawialam z prawnikiem - im nas bedzie wiecej tym lepiej dla naszej
        sprawy!
        Pozdrawiam.
      • Gość: Paweł War Inwest - SPOTKANIE !!!!!!!!! IP: *.natned.com.pl 18.10.01, 12:33
        Informujemy, że najbliższe spotkanie grupy inwestycji Rembielińska odbędzie się
        w dniu: 19.10.2001(piątek), godz. 18-ta Aula Główna , Wydział Inżynierii
        Materiałowej Politechniki Warszawskiej , ul. Wołoska 141

Stowarzyszenie na Rzecz Ochrony Praw Inwestorów Grupy Kapitałowej War Inwest
        email: rembielinska@poczta.onet.pl
        • Gość: PePe Re: War Inwest - SPOTKANIE !!!!!!!!! IP: 212.191.166.* 22.10.01, 14:44
          Osoby które w piątek z ramienia inwestycji Beli Bartoka maja kontaktowac sie z
          prawnikami dajcie na siebie jakies namiary (e-mail). Dobrze by bylo zalozyc
          skrzynke kontaktowa tylko dla naszej inwestycji aby informacje splywaly do
          jednego miejsca.

Czekamy na namiary.
      • Gość: MagdaM Re: BELI BARTOKA - Propozycja spotkania 31.10 IP: 62.233.138.* 26.10.01, 14:01
        Szanowni Panstwo (grupa Beli Bartoka)
        Poniewaz wszyscy Panstwo chca byc na biezaca z poczynaniami naszego prawnika i
        sytuacja War Inwestu proponuje spotkanie w srode 31.10 o godz 18 w tym samym
        miejscu co poprzednio. We wtorek kilka osob spotka sie z prawnikiem i przekaze
        otrzymane informacje na srodowym spotkaniu.
        Jesli termin ten nie pasuje ze wzgledu na 1 listopada prosze o informacje na
        forum - ustalimy inny termin.
        • Gość: bb Re: BELI BARTOKA - Propozycja spotkania 31.10 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 15:55
          Moze by zrobic spotkanie dla wszystkich bezposrednio po spotkaniu z
          prawnikiem,tj. we wtorek wieczorem. Z pewnoscia sporo osob wyjezdza na 1-go (ja
          równiez), a chcialoby sie jednak byc na biezaco.
        • Gość: MagdaM Re: BELI BARTOKA - SPOTKANIE 30.10!!!!!!! IP: 62.233.138.* 29.10.01, 12:37
          Szanowni Państwo,
          Nasze spotkanie odbedzie sie jednak we wtorek, 30 pazdziernika o godz.19.00 w
          tym samym miejscu co poprzednio (Domu Studenta).Przesuwamy spotkanie ze srody
          na wtorek ze wzgledu na 1-go listopada.
          Prosze w miare mozliwosci powiadomic innych.
          Do zobaczenia
          • Gość: Ada Re: BELI BARTOKA - SPOTKANIE 30.10!!!!!!! IP: *.handlowy.com.pl 30.10.01, 10:28
            Jaki jest dokladny adres miejsca naszego spotkania?
          • Gość: kk Re: BELI BARTOKA - SPOTKANIE 30.10!!!!!!! IP: 195.205.152.* 31.10.01, 14:47
            Chciałbym dołączyć do grup osób z Bartoka.Podajćie jakieś konkretne namiary
            kontaktowe.Telefony lub adres i godzinę następnego spodkania Grupy.Krzysztof
            mój e-maile :krzyztof_k@hector.com.pl
        • Gość: Maciek Re: BELI BARTOKA - Propozycja spotkania 31.10 IP: *.*.*.* 08.11.01, 17:15
          Witam,
          jestem nieszczesliwym klientem firmy WAR inwest, o tragicznej sytuacji
          dowiedzialem sie kilka dni temu.Prosze o telefon do Pani w celu zdobycia
          informacji o zaistnialej sytuacji.
          Maciej Gotkiewicz(501216761) gotek@interia.pl
          Pozostaje z wyrazami szacunku.
      • Gość: artee Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.sobieski.com.pl 31.10.01, 10:18
        W dzisiejszej wyborczej - 31 X napisano ze grupa osb poszkodowanych przez War
        Invest ma swoja strone w internecie, czy ktos zna adres ????
        Napiszcie na forum lub na priva: artee@wp.pl
        pozdrawiam,
        • Gość: karol Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.*.*.* 31.10.01, 10:58
          Stowarzyszenie na rzecz ochrony praw klientów ma stronę:
          www.rembielinska.republika.pl
          • Gość: Bartok Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.scientific.com.pl 02.11.01, 18:59
            Szanowni Państwo inwestorzy budynku przy ulicy Bartoka.

Reprezentuję Spółkę Akcyjną Scientific, która również podpisała
            umowę z War-Inwestem na lokal w budynku przy ul. Bartoka.
            W celu ułatwienia "odnalezienia się" wszystkich zainteresowanych
            otworzylismy specjalne konto bartok@modem2002.pl; wkrótce
            powstanie strona internetowa o nazwie www.bartok.modem2002.pl

W tej chwili prosimy o zgłoszenie się wszystkich inwestorów
            z ulicy Bartoka i podanie swoich danych kontaktowych, jak również
            opinii na temat ewentualnego założenia oddzielnego stowarzyszenia
            (analogicznie do Stowarzyszenia reprezentujacego inwestorów z ulicy
            Rembielińskiej, patrz www.rembielinska.republika.pl).

Z poważaniem
            Bartok
          • Gość: Willow Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.rcss.gov.pl 06.11.01, 09:54
            re Karol

Jasne , to jest adres obroncow poszkodowanych przez WI - ale obroncow inwestorow z
            REMBIELINSKIEJ, choc nie wiem w jaki sposob wpadli oni na pomysl, ze reprezentuja wszystkich
            poszkodowanych. Co do ludzi tam dzialajacych, to podobno jakos sobie radza, ale juz zapowiedzieli,
            ze chodzi im tylko o ich inwestycje i jesli sprawy sie tak uloza, ze beda mogli cos uzyskac naszym
            kosztem (np. ludzi z Beli Bartoka) to sentymentow nie bedzie. Sa to oczywiscie jedynie stwierdzienia, a
            nie oficjalne deklaracje, ale warte powazniejszego potraktowania. I jednoczesnie rodzace pytanie: czy
            z tymi ludzmi zawsze byloby nam po drodze?
      • Gość: artee Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.sobieski.com.pl 07.11.01, 18:15
        W piątek będzie ( prawdopodobnie ) w jedynce w programie "Na żywo" o godz.
        21.35 sprawa War Inwestu. Jak coś będę wiedział więcej to dam znać.
        PS
        - tę wypowiedź znalazłem na forum "nie daj się deweloperowi", myślę że
        zainteresuje ona także uczestników naszego forum. Czy macie jakieś informacje
        na temat wyników rozmowy naszego prawnika z adwokatem War Inwestu - ich
        spotkanie miało być w poniedziałek lub wtorek??
        pozdrawiam
        • zelaziak Re: War Inwest - Beli Bartoka 08.11.01, 21:07

Dzien dobry,

niestety jestem jednym z poszkodowanych przez War Inwest. Rozmawialem ze
          znajomym prawnikiem, ktory doradzil mi abym dolaczyl do grupy klientow War
          Inwestu z Beli Bartoka. Ponoc im bedzie nas wiecej, tym mamy wieksze szanse na
          odzyskanie choc czesci wkladow.

Wiem, ze klienci z Rembielinskiej stworzyli wlasna grupe, wynajeli prawnika i
          organizuja spotkania. Czy istnieje analogiczna grupa dla klietow z Beli
          Bartoka ? Czy planujecie jakies spotkania/dzialania ? Bardzo chcialbym sie
          dolaczyc, partycypowac w kosztach prawnika, czy też pomóc, jesli bedzie to
          mozliwe...

Pozdrawiam,
          Robert

• Gość: MagdaM War Inwest - Beli Bartoka - SPOTKANIE IP: *.devs.futuro.pl 04.12.01, 17:05
        Szanowni Państwo,
        Spotkanie grupy Beli Bartoka odbędzie się w czwartek 6 grudnia o godz.18.00
        tak, gdzie zwykle.
        Pozdrawiam
      • Gość: Mariusz Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 10.09.02, 12:40
        czy tu sie coskolwiek dzieje? 12-tego ma byc podobno wystawiona lista
        wierzytelnosci w Sadzie Gospodarczym. I to tylko na 4 dni (a w tym weekend?!)
      • Gość: M Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 10.09.02, 12:43
        i co?
      • Gość: Mariusz Re: War Inwest - Beli Bartoka IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 12.09.02, 10:47
        Czy ktos juz widzial liste wierzytelnosci wywieszona w Sadzie Gospodarczym?
      • Gość: Mariusz Re: War Inwest - Beli Bartoka-biznes rodzinny IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 12.09.02, 10:50
        Czy ktos widzial juz liste wierzytelnosci wywieszona w Sadzie Gospodarczym?
        • Gość: Mariusz Lista wierzytelnosci w Sadzie Gospodarczym IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 12.09.02, 11:11
          Przepraszam za robienie wody z mozgu-listy teraz nie ma. Dzwonilem do Sadu
          Gospodarczego, gdzie powiedziano mi, ze mam sie pytac w przyszlym tygodniu.
          • alicja76 Re: Lista wierzytelnosci w Sadzie Gospodarczym 20.09.02, 15:26
            Czy można teraz zmienić grupę? Wpisałam się do grupy VI a teraz okazuje się, że
            niektórzy są w II.
            • Gość: Mariusz Re: Lista wierzytelnosci w Sadzie Gospodarczym IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 20.09.02, 16:47
              Chyba musisz napisac odwolanie w ciagu 14 dni od ukazania sie listy.
              • Gość: cru Re: Lista wierzytelnosci w Sadzie Gospodarczym IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 09:07
                niestety, ale jak wpisałas we wniosku 6 gr. to juz wyzej nie bedzie, od tego
                nie ma odwołania. no chyba, ze wpisałas 2 gr. a jestes w 6, to wtedy sie
                odwołuj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka