Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Deska barlinecka w OBI? Co wy na to?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:53
    Witam, zamierzam położyć w mieszkaniu deskę barlinecką i już miałem się
    zdecydować na zakup u przedstawiciela barlinka ale ostatnio gdy byłem w OBI
    zobaczyłem, że tam także sprzedają deskę barlinecką dokładnie taką samą jak
    chcę kupić i do tego po niższej cenie i teraz pytanie: czy te deski będą
    takiej samej jakości jakbym kupował w innym sklepie typowo z podłogami? Czy
    może do takich hipermarketów dają jakiś chłam? Gwarancja jest taka sama czyli
    25lat. Bardzo proszę o odpowiedź i dzięki.
    Obserwuj wątek
      • artuela Re: Deska barlinecka w OBI? Co wy na to? 20.02.06, 23:15
        Generalnie gwarancję daje Ci producent, a nie pośrednik
        więc czemu przepłacać? Pośrednik ma to do siebie, że umie
        "nawinąć makaron na uszy" w sklepie masz czas i możliwość
        przeczytać sobie (zapoznać się) warunki gwarancji.
        Pozdrowienia, Artur.
      • Gość: cywil Re: Deska barlinecka w OBI? Co wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:37
        Odpuść sobie nie jest to warte swojej ceny. Położone panele nie przylegają
        idealnie są szczeliny i nierówne krawedzie. Do tego jest miękka (!!!!) dużo,
        dużo miększa niż parkiet z tego samego gatunku drewna. Suma sumarum wychodzi
        drogo i nadwyraz słabo wygląda w stosunku do ceny.
        • Gość: ajax Re: Deska barlinecka w OBI? Co wy na to? IP: *.eranet.pl 23.02.06, 09:21
          Deska nadaje sie tylko do sypialni, gdzie chodzi się boso.
          Chodząc w kapciach zniszczysz podłogę po miesiącu.
          O butach nie wspomnę.
          Jedyna zaleta, że możesz ją położyć sam, w miarę szybko.
          • Gość: Foton Re: Deska barlinecka w OBI? Co wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:40
            "Jedyna zaleta, że możesz ją położyć sam, w miarę szybko."
            Zwykke panele też równie szybko i samodzioelnie a koszt jest kilkakrotnie mniejzsy!
            • des4 Re: Deska barlinecka w OBI? Co wy na to? 24.02.06, 11:32
              W życiu, żadna deska barlinecka, żadne panele. Miałem toto w salonie, ugina
              się, a utrzymanie to dramat. Zmieniłem na parkiet przy okazji budowy kominka.
              Faktycznie, jak ktoś z przedmówców powiedział, po tym można chodzić tylko w
              skarpetach. Owszem, mozna kupić super/hiper panele w cenie ponad 100 zl/m2
              tylko po co skoro piekny parkiet dębowy klasy I z ponadwymiarowymi klepkami to
              ok. 75 zł za m2....
              • Gość: looye Wujek dobra rada IP: *.centertel.pl 24.02.06, 21:08
                Podobne rady jak 'jedyne meble to z drewna'.
                Kupuj deske bo podlogi nie robisz na wieki, deska ma nowoczesniejszy wyglad,
                zrobisz ja szybko a wszystkie te bajdurzenia ze deska rozstepuje sie pod nogami
                miedzy bajki wlozyc...
                • Gość: Maciej Re: Wujek dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:48
                  Mam barlinecki dąb parzony i powiem szczerze nie polecam i jeszcze raz bym tego
                  błędu nie poczynił. Może opowieści o rozstępowaniu się są nieco przekoloryzowane
                  ale faktem jest że jest nieco za miękka.Naprawdę trzeba bardzo, bardzo na nią
                  uważać żeby nie porobić dziur i mimo szczerych chęci szpeci się szybko.
      • Gość: Marek Re: Deska barlinecka w OBI? Co wy na to? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 01.03.06, 10:06
        Wszystko zależy od uzytkowania, jak sie dba jest ok. szybko i w dobrych cenach.
        A apropos cen to rzuc okiem na www.multipodlogi.pl to niewielka firma ale mają
        dobre ceny, może nawet taniej niż w OBI
        • kulka85 Re: Deska barlinecka w OBI? Co wy na to? 01.03.06, 13:14
          Mam deskę bubinga seria z 25 lat gwarancji, kupiona w OBI, ma pół roku i jakoś
          sie nie zniszczyła -parter w szeregowcu-ciągle trzeba zamiatać naniesiony z
          dworu piach, pies też obecny i jakoś nie chodzimy w skarpetkach. A co do
          dyskusji co lepsze- deskę kładziesz i na niej mieszkasz, a parkiet to parę
          tygodni czekania: nam się spieszyło i połozylismy deskę.
          pzdr Kulka
          • Gość: maniek Re: Deska barlinecka w OBI? Co wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:09
            W mojej firmie położno padouk.w zasadzie od początku było wiadomo ze będzie z
            nią problem.Po 3 miesiącach używania wygląda jakby miała 3 lata,wszystkie
            krawędzie sąwyraźnie widoczne i niestety postrzępione.porobiły się w niej liczne
            rysy.lakier też bardzo zmatowiał.przyznam szczerze że widząc codziennie podłogę
            z tych cud deseczek barlinka i stan jej zużycia nie wierzę w opowieści o psie i
            piachu który nie poszkodził.to czysta fantazja i wyssane z palca.a co do
            gwarancji 25 lat, spróbuj z niej skorzystać - na papierze błękitna linia tp też
            działa :)
            • kulka85 Re: Deska barlinecka w OBI? Co wy na to? 02.03.06, 00:02
              No i po co takie nieuprzejme stwierdzenia o wyssanych z palca,fantastycznych
              informacjach. Mam podłogę ,psa, podłoga jest na parterze plus ogrodek. Po co
              miałabym zmyślać takie historie? Czy jeśli Twoja podłoga wygląda kiepsko to
              automatycznie moja też musi? To forum słuzy wymianie informacji a nie
              potwierdzaniu jedynie słusznych wypowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka