Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CASTORAMA: hit czy kit???

IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 25.11.02, 09:53
    Jakie są Wasze doświadczenia z tą firmą?
    Obserwuj wątek
      • Gość: arek Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.crowley.pl 25.11.02, 15:56
        Znam tylko tę na Targówku. Ze sklepów, które odwiedzałem tu mieli najniższe
        ceny i wystarczającą liczbę personelu (nie chodzisz po całym sklepie, żeby
        kogoś dorwać). Ostatnio kupowałem zlew do kuchni - cena taka sama jak gdzie
        indziej, ale np. gratis dodawali syfon.
        • Gość: nina Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 26.11.02, 10:54
          gratis syfon - ale jaja:)
          syfon stanowi calosc ze zlewem, nigdzie nie kupisz samego syfonu.
          ludzie, nie dajcie sie nabierac na takie promocje, w stylu "syfon do zlewu
          gratis" lub "bez zadnych dodatkowych oplat - 12 rownych rat!"
          • aankaa Re: CASTORAMA: hit czy kit??? 26.11.02, 12:02
            syfon do zlewu jest w komplecie tylko w przypadku firm zagranicznych. Polskie
            olkusze dają same blachy
          • mcmacpl Re: CASTORAMA: hit czy kit??? 26.11.02, 12:58
            > syfon stanowi calosc ze zlewem, nigdzie nie kupisz samego syfonu.

Ales teraz dowalil(a)! W kazdym sklepie kupisz sam syfon.
            Myslisz, ze jak ci sie stary popsuje, to musisz kupowac nowy zlew? Bzdura.
            • Gość: nina Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 26.11.02, 14:48
              Nina=dowalilA
              Nina to imie kobiece:)
              Jasne, ze mozna kupic syfon jak Ci sie zepsuje, tyle, ze nie spotkalam sie z
              sytuacja, kiedy kupujesz osobno NOWY zlew i do niego osobno NOWY, pasujacy
              syfon. Sama wiem, jaki byl problem, jak pan ze sklepu przeoczyl wydanie
              paczuszki z syfonem do zlewozmywaka mojej mamy. Nie mozna bylo nigdzie dostac
              samego syfonu, a juz na pewno nie - dokladnie dopasowanego do danego modelu.
              Wszyscy mowili, ze gora i syfon SPRZEDAJE SIE W KOMPLECIE, nie wiem, co za
              badziewie sprzedaje sie inaczej???
              • Gość: piegus Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.gd.pl 26.11.02, 15:00
                zapewniam, syfony mozna kupic osobno, nie wszystkie zlewozmywaki maja w
                komplecie..., tak samo jak wanny, brodziki, itp. tak jak nozki do wanny czy
                brodzika... niektore firmy uwazaja to za standard inne niestety nie i nie
                zalezy to od firmy (lepsza, czy gorsza)... pozdrawiam
              • mcmacpl Re: CASTORAMA: hit czy kit??? 27.11.02, 17:01
                Gość portalu: nina napisał:

> Nina=dowalilA
                > Nina to imie kobiece:)

Przeciez napisalem: "dowalil(a)"

> Jasne, ze mozna kupic syfon jak Ci sie zepsuje, tyle, ze nie spotkalam sie z
                > sytuacja, kiedy kupujesz osobno NOWY zlew i do niego osobno NOWY,

Ale napisalas cos odwrotnego.

> syfon. Sama wiem, jaki byl problem, jak pan ze sklepu przeoczyl wydanie
                > paczuszki z syfonem do zlewozmywaka mojej mamy. Nie mozna bylo nigdzie dostac
                > samego syfonu, a juz na pewno nie - dokladnie dopasowanego do danego modelu.
                > Wszyscy mowili, ze gora i syfon SPRZEDAJE SIE W KOMPLECIE, nie wiem, co za
                > badziewie sprzedaje sie inaczej???

Nie wiem jak jest ze zlewami, ale do umywalek czy wanien to chyba syfony kupuje
                sie osobno...
      • Gość: Ania Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: 217.153.97.* 26.11.02, 12:54
        Urządzam mieszkanie i jak narazie zaopatruję sie tylko w Castoramie. Wszelkie
        kleje, fugi, hydraulikę kupuje właśnie tam. Róznica ok. 5 zł na każdym artykule
        w porównaniu z innymi sklepami.Kupiłam też brodzik, kabinę prysznicową, bidet,
        umywalkę ....i jestem zadowolona. Polecam ,bo tanio.
        • masstah Re: CASTORAMA: hit czy kit??? 26.11.02, 13:11
          A w jakiejkolwiek hurtowni kiedykolwiek byłaś ? ;-)))

Może i jest w castoramie sporo taniej niż w wypasionych sklepach w centrum ale
          najtańsza oferta na rynku to to jednak nie jest.

Przykład z życia: kupowałem ostatnio sedesik. Nic nadzwyczajnego, zwykły
          podwieszany marki Koło. W hurtowni na Broniszach (droga na Poznań) zapłaciłem
          ok 100 zł mniej niż widziałem gdziekolwiek indziej w tym w Obi i Castoramie.
          Jedyny problem że musiałem zapłacic gotówką. Ale stówka piechotą nie chodzi ;-)

M.
          • Gość: krecik Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: proxy / *.k.mcnet.pl 26.11.02, 14:54
            a możesz podać namiary na te hurtownię? tez się niedługo mebluję i dobrze
            byłoby wiedzieć gdzie jest tak tanio
            • masstah Re: CASTORAMA: hit czy kit??? 27.11.02, 12:45
              Jedziesz prosto Połczyńską, hurtowni budowlanych jest kilka, wszystkie mniej
              więcej na wysokości Tesco lub ciut dalej, po obu stronach drogi. Ta moja jest
              po prawej, zaraz za Tesco.
      • Gość: przemek Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.compensa.pl / 10.1.4.* 26.11.02, 13:30
        kupiłem panele pergo w castoramie - konia z rzędem temu kto znajdzie taniej ja
        dostałem rabat około 40% - koleś co tak zapombinował, podciągnął pod jakąś
        promocję - i wyszło tanio.

polecam
        • Gość: JacekD Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.02, 14:59
          Oh...to chyba kupiłeś jakieś 5 000 m.kw. :)))

Ale do rzeczy. W Castramie można kupić trochę taniej wannę, zlew (z syfonem),
          czy umywalkę, ale drobne rzeczy typu chromowany trójnik, zawias, wtyczka czy
          inna pierdoła jest prawie dwa razy droższa niż w byle jakim sklepie osiedlowym.

Obstawiam stanowczo KIT.

JacekD
          • Gość: Wacek Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: 195.205.132.* 26.11.02, 15:46
            Gość portalu: JacekD napisał:

> Oh...to chyba kupiłeś jakieś 5 000 m.kw. :)))
            >
            > Ale do rzeczy. W Castramie można kupić trochę taniej wannę, zlew (z syfonem),
            > czy umywalkę, ale drobne rzeczy typu chromowany trójnik, zawias, wtyczka czy
            > inna pierdoła jest prawie dwa razy droższa niż w byle jakim sklepie
            osiedlowym.
            >
            > Obstawiam stanowczo KIT.
            >
            > JacekD

Zgadzam się stanowczo. Urządzałem ostatnio łazienkę więc kilka przykładów:
            Klej Atlas do glazury: Castorama 14,84 zł./25 kg (cena wabik), Bartycka 18-19
            zł.

ale:
            fuga Ceresit CE 33 5 kg Castorama 32-33 zł. Bartycka 24-25 zł.
            fuga Mapei 5 kg Castorama 42 zł. Bartycka ok. 32 zł.
            syfon do umywalki chrom Castorama ok. 45 zł. Bartycka 30 zł.
            magnesy do rewizji w łazience Castorama 9 zł. Bartycka 4,50 zł
            umywalka Koło 80 cm Castorama 480 zł. (cena producenta), Bartycka też 480 zł.,
            ale jak robiłem większe zakupy to wynegocjowałem 15% rabat (na Bartyckiej
            oczywiście).

Ogólnie w Castoramie można kupować:
            1. Towary w promocji
            2. Inne towary jak się komuś bardzo spieszy i chce kupić wszystko pod jednym
            dachem.
            Największe narzuty są na przedłużkach, złączkach, uszczelkach, kabelkach itp.
            drobiazgach (100-200% drozej niż gdzie indziej)

Powyższe dotyczy także Obi, z tym, że Obi jest jakieś 20% droższe od Castoramy.

Wacek
          • Gość: przemek Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.compensa.pl / 10.1.4.* 27.11.02, 12:00
            mylisz się kolego ... tylko 35 m2, - jak nie wierzysz twoja sprawa i tyle,
            • Gość: JacekD Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 14:33
              Ciągnąc dalej...wydaje mi się, że w merlinie jest o kilka złotych taniej. Mówię
              o Castoramie na Targówku i Merlinie przy oszołomie na Modlińskiej.
              Ale to moży tylko takie wrażenie. tak czy siak cały zysk brutto (no bo podatku
              nie płacą) jedzie do Francji.

Pozdrawiam
              Jacek
      • Gość: Janek Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.chello.pl 27.11.02, 22:38
        Ogólnie Castorama jest najtańsza z tych dużych marketów. Ceny trzymają raczej
        katalogowe ale w promocjach zdarzają się okazje. Na drobiazgi tak jak już tu
        pisano trzeba uważać (muszą zarobić na tych których im nie ukradną). Dobra
        obsługa, towar można oddać bez problemu wciągu 14 dni (w Merlinie aż 30 dni i
        nawet trzy płytki ci przyjmą). Ale jak chcesz tanio kupić to: albo w promocji,
        albo duże zakupy w dobrym sklepie lub hurtowni rabaty max do 15%. Niestety,
        żeby nie przepłacić trzeba być dobrze zorjentowanym w cenach.
      • Gość: mario Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: 195.136.95.* 29.11.02, 08:34
        W Castoramie twierdza ze zadnych znizek nie daja !! Wiecie cos na ten temat ??
        • Gość: JacekD Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 11:16
          Tak..też to usłyszałem. Twierdzą, że tylko duże zakupy mogą być premiowane
          rabatem. Duże to znaczy duże, tak duże jak dom wielorodzinny JWC.
          Dlatego też moje powątpiewanie w liście powyżej.

Pozdrawiam
          JacekD
          • Gość: jarekZ Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: spc:* / 126.33.13.* 29.11.02, 13:33
            no właśnie ja też byłem w Castoramie na otwarciu sklepu w Gdańsku - jakieś 2
            miesiące temu i nie widziałem żadnych promocji, choć na otwarciach zawsze
            bywają, żeby przyciągnąć nowych klientów
            dowiedziałem się wtedy że w Castoramie nie ma promocji bo... dobre ceny są cały
            rok
            może więc ci, którzy piszą na tym forum "w Castoramie kupuj na promocjach" nie
            chodzą wogóle do sklepów, nie wiedzą co piszą - słowem nie znają się na
            rzeczy ;-)))
      • Gość: gombek Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: *.chello.pl 01.12.02, 15:32
        a ktos cos wie na temat cen na tzw "malj bartyckiej" czyli bazarku na
        piaskach?
      • Gość: krzysiek Re: CASTORAMA: hit czy kit??? IP: server:* / 10.1.1.* 02.12.02, 19:25
        Na śląsku to jedyne markety budowlane gdzie jest w miarę kompetentny personel,
        duży asortyment towaru w sklepie, nie gania się po całym sklepie w poszukiwaniu
        sprzedawcy lub informacji. Czasami wolę zapłacić parę groszy więcej niż użerać
        z personelem sklepu , który nie wie co sprzedaje (PRAKTIKER, OBI), a benzyna na
        poszukiwanie detalu w małych sklepikach też kosztuje.
      • kradzk promocje w sklepach 25.11.15, 13:41
        Niektóre produkty w wybranych sklepach Castoramy mogą się różnić ceną. Warto na to zwrócić uwagę. Ja w ten sposób kupiłem o jakieś 30% taniej deskę trójwarstwową na Targówku.:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka