-
Czas na finał starań o tytuł stolicy
Przemysław Jedlecki
2011-05-13, ostatnia aktualizacja 2011-05-13 18:08
Najbliższe cztery tygodnie będą decydujące w staraniach Katowic o tytuł ESK w 2016 roku. Gotowy jest już drugi wniosek konkursowy, znamy też plan wizyty ekspertów, od których zależy sukces miasta.
Piotr Zaczkowski, dyrektor katowickiego biura ESK 2016 zawiezie w poniedziałek do Ministerstwa Kultury drugą konkursową aplikację miasta. Rozstrzygnięcie konkursu zaplanowano na 21 cze...
-
-
Gibraltar - Polska
wygrywamy ale i tak czekam na więcej bramek ...
wątek co by zapomnieć o gafie :)
-
Dzień dobry,
Ważna informacja dla osób, które chcą, aby ich pomysły były realizowane w ramach budżetu partycypacyjnego. [b]15 stycznia[/b] (czwartek) o godz. 18.00 mieszkańcy sa zaproszeni do Ratusza Dzielnicy Ursynów (al. KEN 61, stacja metra Imielin) na spotkanie dyskusyjne o priorytetach rozwojowych dzielnicy. Będzie to pierwszy etap edycji budżetu partycypacyjnego na 2016 rok. Już od 17 stycznia do 17 lutego do mieszkańcy będą mogli składać swoje projekty.
Więcej o budżecie partycyp...
-
Nie piszcie ze nie ma pieniędzy skoro są pieniądze na 20 tys pensji prezesika społeczek pokroju Wrocław 2012 i 16 mln zł strat na koncerty
-
Rzeczywiście można określić znak jako nijaki, bez wyrazu. Tu należy się zgodzić z autorem listu. Natomiast w żaden sposób nie można powiedzieć, że znak jest poprawny. Kompozycja jest drażniąca, niepokojąca, w sposób nieusprawiedliwiony niezrównoważona. To są szkolne błędy wynikające z nieodróżniania geometrycznego środka ciężkości od kompozycyjnego. Bezkrytyczne stosowanie narzędzi grafiki komputerowej prowadzi do takich efektów. A szkoda.
-
beneficjenci kurka z kasą, jaką był/jest "Szczecin 2016" zawsze znajdą uzasadnienie przeciwko likwidacji. Jakoś trudno im się jest pogodzić z tym, że misja jest skończona i czas się rozejść. Jakoś nie mogę słuchać tych dyrdymał, jacy oni to są potrzebni, tym bardziej że w większej świadomości społecznej oni nie istnieją.
-
Bydgoszcz pełną parą przygotowuje się do "bitwy" o tytuł Europejskiej
Stolicy Kultury 2016.
Kilka dni temu oficjalnie ruszyła z ESK 2016, a więcej o jej
działaniach można wyczytać na stronie internetowej www.bydgoszcz2016.eu
ciekawe czy uda im się zachęcić ludzi do pomocy. Jak myślicie??
-
Co to za nawiedzone brednie? Faceta na taczkach wywieziono z Krakowa, gdzie chcial swoje nawiedzone wizje. wprowadzac.... Boze, chron nas od Czyzewskiegi
-
Brednie, same brednie. Zrobią wszystko, zeby przegrac walkę. Nawet o tym nie
mysle ze Poznań będzie ESK 2016, nierealne mrzonki
-
Fajnie, ze jest zgoda w srodowisku, ale skonczy sie to kolejnym towarzystwem
wzajemnej adoracji i inicjatywy przychodzace z zewnatrz beda dlawione. Nie
wygracie ESK w ten sposob.
-
Gratuluje :)
-
Może, skoro przegraliśmy walkę o ESK 2016 to w ogóle należy zmienić wizję rozwoju Lublina i zamiast rozwijać miasto od strony kulturalnej bardziej powinniśmy stawiać na rozwój gospodarczy.
-
Pani Dominiko, ocenimy wasze dobre strategie po tym, jakie przyniosą efekty.
Obawiam się, że żadne.
-
Samorządowa Instytucja Kultury "Szczecin 2016" ogłasza konkurs na
opracowanie znaku graficznego (logo) projektu „Szczecin Europejską
Stolicą Kultury 2016”.
Konkurs realizowany będzie w dwóch etapach - I etap: konkurs; II
etap: plebiscyt. Konkurs odbywa się w dwóch trybach: w trybie
zamkniętym i w trybie off (otwartym dla wszystkich chętnych).
Przedmiotem konkursu jest opracowanie logo projektu „Szczecin
Europejską Stolicą Kultury 2016”.
Celem Konkursu j...
-
O prezentacji :
"BYDGOSZCZ
Delegacja miasta przedstawiła kilkusetletnią historię miasta i jego rolę w regionie. Uwypukliła silnie zakorzenione tradycje kulturalne związane z muzyką klasyczną i edukacją w tej dziedzinie.
Przedstawiciele miasta podkreślali potrzebę głębokich zmian w uczestnictwie w kulturze mieszkańców miasta. Równocześnie przekonywali o potencjale Bydgoszczy, która chce wykorzystać obszar kultury jako czynnik zmiany wizerunku miasta i jego transformacji. Hasło towarzyszące ...
-
W dniu 17.11.09 w ramach Akademii Mysli Społecznej, w Dworze Artusa
odbyło sie spotkanie z Panią Olgą Marcinkiewicz i Panem Jarosławem
Jaworskim. Spotkanie trwało ponad dwie godziny. Ja byłem. Wrażenia
mam mieszane. wiem jakich miast sie obawia Biuro ESK 2016. Poznałem
treść apelu do mediów, przeczytana przez Pana Jaworskiego. Wiem, że
od dzisiaj istnieje nowa strona internetowa Toruń 2016. Tylko,
mówiąc krótko, nie odczułem tego, że Biuro ESK 2016 wierzy w sukces
Torunia. Pani...
-
Dosyć tej zabawy w kulturę, garstka która traci etaty walczy , ale zmarnowane miliony zł nie wrócą , likwidowac jak najszybciej, niech prawdziwa kultura jesli jest ,sama się ukaże, a nie opiera się na urzędasach, niekompetentnych ale chciwych na kase
-
Stolica zostala Europejską Wiochą Kultury 2016
-
[i]Doświadczenie w organizacji imprez międzynarodowych, odwołanie do początków państwa polskiego, program ożywienia aktywności kulturalnej oraz... zadowolenie mieszkańców ze swojego miasta - tym Poznań chce przekonać panel ekspertów w konkursie Europejska Stolica Kultury 2016[/i]
A czym zaskoczy Szczecin ilu mieszkańców się utożsamia z projektem i jest zadowolonych z jego realizacji? Wstawianie logo ESK na każdą imprezę (dobrą i złą) to nie wszytko, organizacja przeciętnych imprez na duże pi...