Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ogrzewacze wody - pomocy!

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 15:31
    Boszszsz, już sił mi brak! usiłuję kupić od pół roku elektryczny przepływowy
    ogrzewacz wody, taki na prąd trójfazowy, który wiesza się zamiast piecyka
    gazowego i grzeje on wodę na całe mieszkanie. We wszystkich firmach potrafią
    mi powiedzieć jedynie, że max temp. to 60 lub ileśtam stopni i dodają do tego
    jeszcze jakieś dane dot. przepływu wody na minutę. ALE JA NIE WIEM czy przy
    tych parametrach będę mogła napełnić sobie wannę gorącą, parującą wodą nie
    czekając na to np. godzinę??? Plizzzzz, jeśli ktoś z was ma w domu takie
    ustrojstwo - podzielcie się wrażeniami z załamaną kobietą.
    PS. Pani w sklepie powiedziała mi że nie warto kupować bo nigdy nie będę
    miała naprawdę gorącej wody. Czy to prawda?
    Obserwuj wątek
      • Gość: AniaSK Re: Ogrzewacze wody - pomocy! IP: 10.31.10.* 28.11.02, 16:07
        Hm... ja mogę Ci tylko powiedzieć z mojego małego kuchennego doświadczenia.
        Otóż woda musiała lecieć dość wolno, aby była bardzo ciepła, co oznaczałoby, że
        zanim napiełnię wannę po prostu woda wystygnie. Na szczęśćie używałam tylko w
        kuchni i tutaj się sprawdzał. Zresztą, wiele z pewnością zalezy od parametrów.
      • Gość: ryszard Re: Ogrzewacze wody - pomocy! IP: *.hor.net.pl 28.11.02, 17:01
        jezeli masz gazowy piecyk łazienkowy to on ma moc 18-19 kv.Srednio daje to do
        10l wody na minytę o temp.60 stopni.Jezeli chcesz mieć elektryczny podgrzewacz
        to powinien mieć podobną moc,ale nikt nie da ci gwarancji ciepłej wody przy
        prądzie bo to zalezy od napięcia jakie masz,jeżeli jest spadek /napięcia/ to
        podgrzewacz nie ma takiej mocy.A napięcie zależy od zakładu energetycznego i od
        odległości od transformatora
      • Gość: Nina Re: Ogrzewacze wody - pomocy! IP: *.toya.net.pl 28.11.02, 22:51
        Rowniez z doswiadczenia kuchennego i jednego skandynawskiego wojazu-w kuchni
        maly ogrzewacz nie spelnia swojego zadania-woda tylko na poczatku jest ciepla a
        potem zaledwie letnia.Mozliwe,ze winna jest moc urzadzenia.W lazience natomiast
        mialam z tym do czynienia na kempingu w Szwecji-jako prysznic moglo byc,jednak
        napuszczenie wanny wody bylo na pewno niemozliwe.
        Osobiscie polecam Ci normalny,np.80l bojler elektryczny-woda goraca,starcza i
        na kapilel i na prysznic drugiej osoby,wcale ekonomiczny.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka