Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Laik a zmywarka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:39
    Witajcie! Wlasnie zostalem szczesliwym posiadzcem zmywarki! Czytalem troszke
    na forum i wybralem mysle niezla bo BOSCHa SGV 53E03EU. Prosze o opinie i
    doradzcie co dalej robic? Mam to juz w domu ale nie mam pojecia jakie
    preparaty do niej kupic (jakiej firmy - nigdy tego nie kupowalem). Co musze
    kupic?
    Obserwuj wątek
      • Gość: lamia68 Re: Laik a zmywarka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.03.06, 22:53
        Mam Bosch'a już prawie 6 lat, nie zepsuło sie jeszcze nic. Na poczatku uzywałam
        tylko reklemowanego Calgonit, ale teraz równie dobrego SOMAT ( chyba 3 w
        jednym). Nie warto przepłacać.
      • qrka3 Re: Laik a zmywarka 20.03.06, 22:55
        cześć, dla mnie najlepsze to: cal...nit (kup 3 w 1 tabletki)specjalną,sól i to
        wszystko. Życie moje uległo radykalne zmianie po tym zakupie -nie makłótni o
        mycie gratów a jakość prania ,suszenia jest super. Wszystko błyszczy cudownie.
        Jedyny minus - zużycie naczyń .
        • Gość: martin Re: Laik a zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 23:04
          Czyli jak dobrze rozumiem! Moj model nie ma funkcji 3w1 ale moge uzywac tych
          tabletek?
          To musze kupic tak:
          1. Calgonit Sól
          2. Calgonit tabletki 3w1
          A nablyszczacz potrzebny bo w instrukcji tez cos o tym jest?
          • Gość: qrka3 Re: Laik a zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 08:37
            ja nie używam, w tabletkach jest już nabłyszczacz.
          • wojtek33 Re: Laik a zmywarka 21.03.06, 11:17
            Gość portalu: martin napisał(a):

> Czyli jak dobrze rozumiem! Moj model nie ma funkcji 3w1 ale moge uzywac tych
            > tabletek?
            > To musze kupic tak:
            > 1. Calgonit Sól
            > 2. Calgonit tabletki 3w1
            > A nablyszczacz potrzebny bo w instrukcji tez cos o tym jest?

Nie masz 3 w 1 to nie kupuj tabletek, chyba że chcesz poeksperymentować (nie
            dostałeś takiego małego zestawu startowego calgonita ze zmywarką?). Kup sól,
            proszek i nabłyszczacz. A najlepiej zacznij od przeczytania instrukcji, zwróć
            uwagę na sposób pierwszego nasypywania soli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka