Gość: master IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.03.06, 22:32 pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rychu501 Zrozum swój czynsz 29.03.06, 22:33 to nie znaczy że musimy się zrzucić na pensję prezesa w wysokości 12000zł, spółdzielcy nie mają nic do powiedzenia to jedna wielka mafia, gdybym mógł sobie wybudować mały domek to już bym to zrobił ale jeżeli działka kosztuje tyle co dom w stanie surowym to muszę gnić wtym slamsie i oczekiwć pisemaka w rodzaju "rada nadzorcza uchwala podwyżkę....." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Zrozum swój czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:07 Słusznie !!!!!!!!!!1 Tzw. "spółdzielnie mieszkaniowe" to nic innego, jak pozostałość prl-u i przeklęte bękarty komunizmu , w których kliki w postaci prezesów, rad nadzorczych, traktują je jak własną dozgonną własność , wiedząc że gdyby zostali powyrzucani na zbity pysk, to potem chodziliby po śmietnikach, bo innego zajęcia dla tych darozjadów by nie było i nie ma ! A tak kradną, kradną, oszukują, kombinują na boki, ile tylko wlezie, i będą to tak długo robić, aż ich się nie wy........ , albo zwiną kasę tzw. spółdzielczą i s........ - wtedy tzw. spółdzielcy budzą się z ręką w nocniku . Odpowiedz Link Zgłoś
zymzyk Alternatywy 30.03.06, 10:06 To mi przypomina "Alternatywy":) 30 marca 1956 148 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upr Re: Zrozum swój czynsz - UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:18 UPR jest za tym, czy mieszkańcy przejeli całą własnośc na siebie! Tzn. że mieszkanie jest ich, i nikomu już nic nie musza płacić! Każdy ew. płacił by jakąs sumę za wywóz śmiesci czy jakiś remont. Ale to nie powinno być więcej jak 100 zł/msc. Odpowiedz Link Zgłoś
eewa18 popyt tylko jest na małe - 40m2 max 29.01.10, 15:10 Małe mieszkania i za niską cenę. nieruchomosci.pb.pl/2031648,36092 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Zrozum swój czynsz IP: *.orange.pl 30.03.06, 00:52 nie wiem czemu ja płace taki niski czynsz? ;-) -- way.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Zrozum swój czynsz 30.03.06, 01:44 A kim jesteś?Lokatorem,właścicielem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielaw_10 Re: Zrozum swój czynsz IP: *.lukman.pl 27.04.08, 13:01 lokatorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W-aw Metalowiec Re: Zrozum swój czynsz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.06, 02:12 Co mam zrobic gdy SM Metalowiec we Wroclawiu USTALIL. Ze podstawa wymiaru oplat jest: "Powierzchnia mieszkania i plus pól balkonu" Od takiej podstawy nalicza wszystko:cieplo, sprzatanie, inne oplaty. Ludzie potulnie milcza i placa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Zrozum swój czynsz IP: 213.17.175.* 30.03.06, 07:57 "PAMIĘTAJ! To, że się odwołałeś, nie zwalnia cię z obowiązku wnoszenia opłat w zmienionej wysokości" Tutaj autor chyba nie jest na bierząco. Jeżeli nie wyrazimy zgody na podwyższone opłaty nie mamy obowiązku ich płacić dopuki sprawa nie zosanie ostatecznie rozstrzygnięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookies Re: Zrozum swój czynsz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.06, 08:05 Należy odłączyć się od Spółdzielni,powołać Wspólnotę,wybrać w przetargu Zarządcę i samemu,jako już członek w/w Wspólnoty wpływac poprzez Uchwały na ewen.koszty utrzymania budynku i otoczenia.Już coraz więcej takich Wspólnot działa i z korzyścią dla właścicieli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Zrozum swój czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:13 Gość portalu: cookies napisał(a): > Należy odłączyć się od Spółdzielni... Łatwo powidzieć, zwłaszcza gdy w budynku z kilkunastoma mieszkaniami mieszka dwóch należących do kliki ze spółdzielni oraz gdy są też mieszkania lokatorskie ( a nie wszystkie własnościowe ). Odpowiedz Link Zgłoś
wolikato Re: Zrozum swój czynsz 31.03.06, 15:37 W Warszawie ceny podgrzania wody to 9 - 10zł za 1m3 tak? A my w bloku, który jest własnością Urzędu Miasta Katowice, po najświeższej podwyżce będziemy płacić 28zł za 1m3. Jak się Wam podoba taka stawka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniok Re: Zrozum swój czynsz IP: *.makronet.pl 16.10.09, 23:09 wolikato napisał: > W Warszawie ceny podgrzania wody to 9 - 10zł za 1m3 tak? > A my w bloku, który jest własnością Urzędu Miasta Katowice, po najświeższej > podwyżce będziemy płacić 28zł za 1m3. > Jak się Wam podoba taka stawka? Powiedz im,że ich piep..sz i załóż bojler. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielca Re: Zrozum swój czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:53 Nasza Spółdzielnia z środków własnych dociepla nam budynki, płacimy najniższą stawkę od metra kwadratowego Fundusz remontowy wynosi tylko 0,52 grosze. Wymiana stolarki okiennej dokonywana jest w 70% z sirodków Spółdzielni.W przetargach uczestniczą przedstawiciele budynku na którym wykonywane są więkrze prace takie jak ocieplenie itp.Zarząd stara się pozyskać pieniądze nie patrzy tylko na nasze wpłaty od 5 lat nie było u nas podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Zrozum swój czynsz IP: *.play-internet.pl 07.01.12, 16:57 SUPER SPÓŁDZIELNIA,,,,,,, PRAWDOPODOBNIE NIE <GÓRNIK> Odpowiedz Link Zgłoś
eewa18 Re: Zrozum swój czynsz, znowu w górę 12.12.06, 20:08 drożeją opłaty za gaz, Odpowiedz Link Zgłoś
kajmann Re: Zrozum swój czynsz, znowu w górę 30.12.06, 18:55 Hmm, a jak to rozbicie na czynsz plus opłata eksploatacyjna plus media ma się do ustawy o najmie lokali gdzie czynsz z definicji obejmuje koszty esploatacyjne? Wyjaśni mi to ktoś? A może ja źle rozumuję i wg. GW czynsz obejmuje wszytskie wyliczone punkty z wyjątkiem ZAROBKU - wtedy to powinien być więc nr 11 wyliczanki. huby.seo.pl/04_mieszkania/04_artykuly_mieszkania/wspolnota/czynsz_i_inne_oplaty_za%20wynajem_lokali.HTM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia78 Re: Zrozum swój czynsz, znowu w górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 10:19 jasne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1złodzieje!!!!!!!!!!!!!!!! mam dosc spółdzielni Mars w Wawie! czekaja jak by narobic przekretów!!!!! państwo powinno sie wziaść za te spółdzielnie. płacić za swoje 50 mmieszkanie 520 zł co miesiac//?? skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bszwajkowska Zrozum swój czynsz 03.08.07, 14:55 Mam wodomierze a oprócz tego spółdzielnia doliczyła mi do czynszu dodatkowe koszty zużycia wody na budynek. Czy mają do tego prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Re: Zrozum swój czynsz IP: 80.51.92.* 28.04.08, 19:29 Z niczego tak sie nie cieszę, jak z tego ,że się w koncu wyprowadziłam z bloku.Nie będę pisać o opłatach na pensję prezesa i innych darmozjadów. Powiem tylko ,że gdyby sprzataczka w moim bloku używała środków czystości za 200 - 300 zł to klatka i otoczenie lśniłoby czystością. Często musiałam dzwonić do administracji po to ,aby królewna pofatygowała się i raz na dwa miesiące umyła schody.Interwencje w administracji nie pomagały, nie tylko prezesi molochów są nie do ruszenia.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Zrozum swój czynsz IP: 195.26.74.* 08.10.08, 10:39 dodatkowe ksozty zuzycia wody na budynku to ni cinnego jak roznica jaka wychodzi po podliczneiu wody wysalenj a zuzytej. Wiadomo (prawda??), z enie ma urzedzen pomiarowych bezblednych, wiec i licnziki wody obarczone sa pewnym bledem, w wyniku czego rozliczona woda w aneksie nei zawsze zgadza sie z ta ktora pokazuje nam licznik, wobec czego zarzadca "brakujaca" wode dolicza wg procentowego udzialu kazdemu z uzytkownikow, no bo przeciez musi zaplacic dostawcy mediow prawda? to jest chyba ligoczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Zrozum swój czynsz IP: 194.29.181.* 22.02.10, 19:58 Nie. Należy zdecydowanie wyrazić na piśmie swą odmowę, wobec rozliczania się wg odczytu indywidualnego licznika. Brak takiego stanowiska i nie dokonanie zapłaty, otwiera sp-mi drogę do uzyskania sądowego nakazu zapłaty, od którego przysługuje sprzeciw stronie w 7 dniowym zawitym. terminie. Od razu proponuję wystosować pisemne wezwanie do Zarządu o rozliczenie szczegółowe poszczególnych składników miesięcznych opłat mieszkaniowych. Szkoda ze spółdzielcy zapominają, że prawo działa w obie strony. "Spóldzielnia to nie biurokratyczny zarząd, jak zwykle jest postrzegana, ale korporacja spółdzielców - cyt. sędzia sprawozdawca Pani Ewa Łętowska w jednym z uzasadnień do wyroku Trybunału Konstytucyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strapiona Rozliczenie kosztów ogrzewania IP: *.mtvk.pl 16.10.09, 16:12 Odczyt liczników odbywał się w jakichś chorych terminach, kiedy normalni ludzie pracują. Dostałam rozliczenie uśrednione- 1000zł do dopłaty. DOmagałam się ponownego odczytu ale okres rozliczeniowy podobno się zakończył i nie da się tego zrobić, mam więc zapłacić "charytatywnie" 1000 zł. Czy mogę się od takiej decyzji odwołać lub nawet skierować sprawę do sądu?? Będzie jakaś szansa na wygraną?? Bo sqr... nie zamierzam płacić ani grosza więcej niż się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Sprwę masz w zasadzie wygraną 19.10.09, 11:44 przede wszystkim zarządaj regulaminu rozliczenia ciepła. Regulamin powinien takie przypadki regulować. Z reguły jeżeli nie w tym to w przyszłym sezonie grzewczym powinni ci zwrócic nadplatę. Jeżeli regulamin nie przewiduje tej sytuacji to natychmiast zaskarż regulamin najpierw do RADY NAdzorczej ,a jak nie poskutkuje to do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
helward-1949 Zrozum swój czynsz 27.01.10, 13:30 Wykupiłem mieszkanie na własność za tak zwaną zł.Kredyt i odsetki mam spłacone.Czy muszę dalej płacić taki sam czynsz jak przed wykupieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
eewa18 To ,że jesteś włascicielem narzuca nowe obowiązki 27.01.10, 14:43 właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Zrozum swój czynsz IP: *.umed.lodz.pl 16.03.10, 12:02 Chciałbym się dowiedzieć jaka jest prawna czy chociaż logiczna podstawa do naliczania opłaty eksploatacyjnej w oparciu o metraż mieszkania. Dodam tylko, że u mnie koszty konserwacji zostały wydzielone z opłaty eksploatacyjnej. Nie widzę powodu, dla którego powinienem płacić więcej lub mniej od sąsiada (zajmującego mniejszy lub większy metraż) w celu pokrycia kosztów wynikających ze sprzątania klatki schodowej czy trawników przed blokiem oraz wypłaty pensji pracownikom spółdzielni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Czynsz w TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:15 Dla zainteresowanych czynsz w TBS Odpowiedz Link Zgłoś