Gość: Tom IP: 193.0.117.* 22.10.01, 11:55 Czy można założyć klimatyzację w mieszkaniu 50 metrowym? Jaki jest koszt takiej klimatyzacji? Jaką wybrać firmę? Jakie są plusy i minusy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CHrySL Re: KLIMATYZACJA IP: 192.168.1.* / *.idzik.pl 22.10.01, 18:43 Niech Cię Bóg broni przed klimą w domu. Chcesz ciągle chorować na gardło, drogi oddechowe, mieć ciągle w ruchu miliardy grzybni? Zapytaj ludzi pracujących w pomieszczeniach z klimą co o tym sądzą. Nie ma bardziej niezdrowego pomieszczenia niż te z wymuszonym obiegiem powietrza. To jest bezsprzecznie dowiedzione.Nie pakuj się w to ! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: KLIMATYZACJA IP: 193.0.117.* 23.10.01, 08:56 Mam w pracy klimatyzację, jestem zadowolony, dlatego chcę ją zainstalować w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: KLIMATYZACJA IP: 192.168.14.* / 192.168.14.* / *.121.135.226.host.de.colt.net 23.10.01, 11:40 Ale wiesz to z autopsji czy tylko ktoś ci takich głupot naopowiadał? W pracy mam klimę "od zawsze", w samochodzie od dawna, mieszkałem w mieszkaniu z klimą przez dłuższy czas (zagramanicą) i jakoś nie zauważyłem tego niezdrowego wpływu o którym mówisz. W tej chwili nie mam w domu klimatyzatora tylko dlatego że wynajmuję i nie będę inwestował w nie swoje. Ale jak się dorobię swojego to klima będzie ;-))) A w mieszkaniu trzeba dokładnie sprzątać to się kurz i grzybnia nie unosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: KLIMATYZACJA IP: *.echostar.pl 23.10.01, 12:31 Nie przesadzajcie, klimatyzator w naszym klimacie jest używany najwyżej 2 góra 3 tygodnie. Na stały chyba będzie się trudno zdecydować, bo na wywieszenie agregatu na zewnątrz musi się zgodzić właściciel budynku. ( a klimatyzator nie zdobi ściany zewnętrznej, a jeszcze hałasuje ). Przenośny jest wielkości małej lodówki. W mieszkaniu 50m2 trudno go przechowywać. A nośić do piwnicy ? ( 50-60 kG ) Klimatyzatory opisywałe już na tym forum, podniose ten wątek. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: KLIMATYZACJA IP: 193.0.117.* 23.10.01, 14:05 Potrzebuję klimatyzatora na stałe ponieważ mam psa (Nowofunland), który nie znosi upałów a mieszkanie jest narożne na ostatnim piętrze. Myślę, że mogę bez zgody kogokolwiek zamontować klimatyzator z ujściem na swój duży taras. Czy ktoś mi doradzi, w którym pomieszczeniu zainstalować klimatyzator ? Dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KLIMATYZACJA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 20:51 mam mieszkanie 45 metrów i zamontowałem sobie klimatyzację. Nie słuchaj opinii że będziesz chory, z bolącym gardłem itp. Podstawowa sprawa to umiejętne użytkowanie (nie przesadzać z chłodzeniem). Osobiście polecam klimę typu "split" (sprężarka na zewnątrz a w środku tylko panel - "plasterek" na ścianie). Gdybyś miał mozliwość (kasa) to kup klimatyzację z funkcją grzania - "splity" to mają, po prostu taka klima działa w dwóch "kierunkach" (parownik/skraplacz) w zależności od potrzeby (chlodzenie/grzanie, zakres pracy od 17 do 35 stopni). Niestety "split" jest raczej drogi - do 6 tys. zł. ale jest tego wart. Klimę dobierasz do kubatury pomieszczenia. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: KLIMATYZACJA IP: 193.0.117.* 07.01.02, 15:03 Tomku, czy mógłbyś mi doradzić gdzie kupić Klimatyz., jakiej firmy, o jakich funkcjach i za ile. Interesuje mnie split. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KLIMATYZACJA IP: 10.48.1.* 07.01.02, 16:11 napisz na tmga@wp.pl . postaram Ci sie pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: klimatyzacja IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.13, 14:38 Polecam firmę apeco. Są na prawdę w porządku. Myślę, że dobrze by było gdybyś się u nich wszystkiego dowiedział Odpowiedz Link Zgłoś