Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dobry express wysokocisnieniowy do kawy

04.02.03, 09:09
    niby wyboru takich za kilkaset zlotych az tak wielkeigo nie ma, no ale dobrze
    posłuchac rad... niemieckie? czy włoskie?

cenowo spasował mi AEG EA 100 - dobry?

niech sie ktos wypowie;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: as-k Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.02.03, 10:46
        Też miałam taki problem.Facet w serwisie(Makro)powiedział,że zdecydowanie
        niemieckie-Bosch,Rowenta,a włoskie zalegaja w serwisach.Oczywiście nie ma 100%-
        wej pewności,że niemiecki będzie Ci służył bezawaryjnie,ale jest na to wieksza
        szansa.
        • Gość: FFiiLL Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy IP: *.pgnig.pl 04.02.03, 12:46
          Ja od pół roku korzystam z usług expresu DeLonghi. Mi w sklepie odradzali
          Moulinex, ze względu na fakt, że przestają być produkowane bo firma ma kłopoty
          finansowe - ale jaka jest prawda nie sprawdzałem.
          DeLonghi sprawuje się b. dobrze i mam nadzieję że tak będzie zawsze.
          Polecam
          • Gość: Stefan Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy IP: waprx* / 192.168.14.* 04.02.03, 13:01
            Moulinex jako firma już od dłuższego czasu nie istnieje - została wykupiona
            przez Tefala, teraz to tylko marka i to low-endowa. Zresztą nie jestem pewien
            czy sam Tefal to nazwa firmy czy też marka ;-)

Co do ekspresu - ja mam Krupsa od jakichś 2 lat i bardzo sobię chwalę. Warto
            było nieco przepłacić.
            • fjufju o! własnie krups! 04.02.03, 13:04
              widziałem ostatnio takie za 700 zł, chyba... czyli raczej taki tanszy i
              prostszy model raczej... masz takiego moze?
              • Gość: Stefan Re: o! własnie krups! IP: waprx* / 192.168.14.* 04.02.03, 13:55
                Mój kosztował 990 na promocji w Media Markcie 2 lata temu ;-) 1200 bez promocji
                o ile pamietam. Ale ceny spadają, więc nie wykluczam że to ten sam. Generalnie
                firma godna polecenia. Bardzo przyzwoicie zrobiona ta moja maszynka jest.
          • fjufju hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi 04.02.03, 13:03
            co o smak kawy... w firmie w której pracuje, stoi taka maszyna za 4 tys...
            SAECO chyba, a kway z niej pic nie potrafie, mimo ze lavazza i wod atez nie
            kranówa... w domu od kilku lat, mam takie małego bączka - moulinexa własnie...
            taki za 250 zł chyba... i jak na rzie sprawuje sie bardzo dobrze i kawa z niego
            jest pierwsza klasa...
            • Gość: Piotr Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 06.02.03, 15:36
              Jestem wielbicielem dobrej kawy i potwierdzam dobra opinię o DeLonghi
              Bezawaryjny, fajna pianka (mam model ze zbiornikiem na wode)
              • n.i.k.t Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi 07.02.03, 00:41
                Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Jestem wielbicielem dobrej kawy i potwierdzam dobra opinię o DeLonghi
                > Bezawaryjny, fajna pianka (mam model ze zbiornikiem na wode)

Rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Jestem pod wrażeniem!!!!!!!!!!!!!!
                Masz zbiorniczek na wodę???????
                W ekspresie ciśnieniowym???????
                To niemożliwe!!!!!!!!!
                • Gość: Piotr Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: *.polkomtel.com.pl 07.02.03, 13:28
                  n.i.k.t napisał:

> Gość portalu: Piotr napisał(a):
                  >
                  > > Jestem wielbicielem dobrej kawy i potwierdzam dobra opinię o DeLonghi
                  > > Bezawaryjny, fajna pianka (mam model ze zbiornikiem na wode)
                  >
                  >
                  > Rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  > Jestem pod wrażeniem!!!!!!!!!!!!!!
                  > Masz zbiorniczek na wodę???????
                  > W ekspresie ciśnieniowym???????
                  > To niemożliwe!!!!!!!!!

Napisałem może nieprecyzyjnie, sorry.
                  Mój egzemplarz to nie jest ten typ ze zbiorniczkiem do którego wlewasz wodę,
                  zakręcasz i woda po podgrzaniu się pod ciśnieniem przechodzi przez "głowicę" z
                  kawą. Taki espress daje fajną kawkę, ale bez ładnej pianki. (Też miałem taki
                  typ, to wiem).

Miałem na myśli typ z dużym w sumie zbiornikiem zewnętrznym, w którym są dwie
                  rurki i express sam wciąga wodę. Tu już jest do uzyskania fajna pianka.
            • Gość: FFiiLL Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: *.pgnig.pl 07.02.03, 11:26
              Jeżeli chodzi o smak kawy to zależy on od użytej wody do parzenia, ciśnienia
              expresu, ale przede wszystkim... od samej kawy. Ja do swojego DeLonghi używam
              Lavazze (czarną) i kawa jest rewelacyjna. Może ktoś z Was poradzi mi jakąś inną
              super kawę?
              • n.i.k.t Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi 07.02.03, 11:37
                Go Ja do swojego DeLonghi używam
                > Lavazze (czarną) i kawa jest rewelacyjna. Może ktoś z Was poradzi mi jakąś
                inną
                >
                > super kawę?
                ===============================
                też Lavazza,ale i Davidoff jest bardzo dobry.
              • fjufju carte noire, to taka kawa 07.02.03, 11:58
                dzaje sie jacobsa.. piłem ją kilka lat temu we francji i w polsce znalezc nie
                potrafiłem... az do ubiegłego tygodnia... w któryms z francuskich hipermarketów
                (kerfur chyba). polecam. jest jakies 1-2 zł tansza od czarnej lavazzy, a
                naprawde swietny smak.
              • Gość: Piotr Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: *.polkomtel.com.pl 07.02.03, 14:24
                Gość portalu: FFiiLL napisał(a):

> Jeżeli chodzi o smak kawy to zależy on od użytej wody do parzenia, ciśnienia
                > expresu, ale przede wszystkim... od samej kawy. Ja do swojego DeLonghi używam
                > Lavazze (czarną) i kawa jest rewelacyjna. Może ktoś z Was poradzi mi jakąś
                inną
                >
                > super kawę?

Polecam Kostaryka Tarazu
                Do kupienia w przejsciu podziemnym Dw Centralnego W-wa (koło wyjscia na
                Chmielną)
                • Gość: zosia Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 07.02.03, 15:29
                  Zgadzam się z przedmówcą! Kostaryka Tarrazu, jasno palona, z "Pożegnania z
                  Afryką" (np. na Starówce czy w BUW-ie). Kupowana na wagę, mielona na miejscu.
                  Lepszej jeszcze nie piłam.
                  Pozdrowienia dla kawoszy
                  Z
      • Gość: tobi Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy IP: *.hor.net.pl 07.02.03, 11:07
        mam ekspres dolongi i jestem zadowolony.Zwroc uwage nacisnienie z jakim pracuje
        ekspres dobry ekspres to min.14 bar.cena mojego ok 400 zl.Na pewno nie
        przepłacisz.
      • banieczka Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy 07.02.03, 17:54
        fjufju napisał:

> niby wyboru takich za kilkaset zlotych az tak wielkeigo nie ma, no ale dobrze
        > posłuchac rad... niemieckie? czy włoskie?
        >
        > cenowo spasował mi AEG EA 100 - dobry?
        >
        > niech sie ktos wypowie;)

Od czterech lat piję kawę z ekspresu Rowenty - ciśnienie 15 bar (czyli takie,
        jak trzeba), model solidny, prosty, bez bajerów. Działa bezawaryjnie, kawa
        cudowna.
        Pozdr.
        B.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka