fjufju 04.02.03, 09:09 niby wyboru takich za kilkaset zlotych az tak wielkeigo nie ma, no ale dobrze posłuchac rad... niemieckie? czy włoskie? cenowo spasował mi AEG EA 100 - dobry? niech sie ktos wypowie;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as-k Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.02.03, 10:46 Też miałam taki problem.Facet w serwisie(Makro)powiedział,że zdecydowanie niemieckie-Bosch,Rowenta,a włoskie zalegaja w serwisach.Oczywiście nie ma 100%- wej pewności,że niemiecki będzie Ci służył bezawaryjnie,ale jest na to wieksza szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFiiLL Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy IP: *.pgnig.pl 04.02.03, 12:46 Ja od pół roku korzystam z usług expresu DeLonghi. Mi w sklepie odradzali Moulinex, ze względu na fakt, że przestają być produkowane bo firma ma kłopoty finansowe - ale jaka jest prawda nie sprawdzałem. DeLonghi sprawuje się b. dobrze i mam nadzieję że tak będzie zawsze. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy IP: waprx* / 192.168.14.* 04.02.03, 13:01 Moulinex jako firma już od dłuższego czasu nie istnieje - została wykupiona przez Tefala, teraz to tylko marka i to low-endowa. Zresztą nie jestem pewien czy sam Tefal to nazwa firmy czy też marka ;-) Co do ekspresu - ja mam Krupsa od jakichś 2 lat i bardzo sobię chwalę. Warto było nieco przepłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
fjufju o! własnie krups! 04.02.03, 13:04 widziałem ostatnio takie za 700 zł, chyba... czyli raczej taki tanszy i prostszy model raczej... masz takiego moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: o! własnie krups! IP: waprx* / 192.168.14.* 04.02.03, 13:55 Mój kosztował 990 na promocji w Media Markcie 2 lata temu ;-) 1200 bez promocji o ile pamietam. Ale ceny spadają, więc nie wykluczam że to ten sam. Generalnie firma godna polecenia. Bardzo przyzwoicie zrobiona ta moja maszynka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fjufju hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi 04.02.03, 13:03 co o smak kawy... w firmie w której pracuje, stoi taka maszyna za 4 tys... SAECO chyba, a kway z niej pic nie potrafie, mimo ze lavazza i wod atez nie kranówa... w domu od kilku lat, mam takie małego bączka - moulinexa własnie... taki za 250 zł chyba... i jak na rzie sprawuje sie bardzo dobrze i kawa z niego jest pierwsza klasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 06.02.03, 15:36 Jestem wielbicielem dobrej kawy i potwierdzam dobra opinię o DeLonghi Bezawaryjny, fajna pianka (mam model ze zbiornikiem na wode) Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.k.t Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi 07.02.03, 00:41 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Jestem wielbicielem dobrej kawy i potwierdzam dobra opinię o DeLonghi > Bezawaryjny, fajna pianka (mam model ze zbiornikiem na wode) Rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem pod wrażeniem!!!!!!!!!!!!!! Masz zbiorniczek na wodę??????? W ekspresie ciśnieniowym??????? To niemożliwe!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: *.polkomtel.com.pl 07.02.03, 13:28 n.i.k.t napisał: > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > > Jestem wielbicielem dobrej kawy i potwierdzam dobra opinię o DeLonghi > > Bezawaryjny, fajna pianka (mam model ze zbiornikiem na wode) > > > Rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Jestem pod wrażeniem!!!!!!!!!!!!!! > Masz zbiorniczek na wodę??????? > W ekspresie ciśnieniowym??????? > To niemożliwe!!!!!!!!! Napisałem może nieprecyzyjnie, sorry. Mój egzemplarz to nie jest ten typ ze zbiorniczkiem do którego wlewasz wodę, zakręcasz i woda po podgrzaniu się pod ciśnieniem przechodzi przez "głowicę" z kawą. Taki espress daje fajną kawkę, ale bez ładnej pianki. (Też miałem taki typ, to wiem). Miałem na myśli typ z dużym w sumie zbiornikiem zewnętrznym, w którym są dwie rurki i express sam wciąga wodę. Tu już jest do uzyskania fajna pianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFiiLL Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: *.pgnig.pl 07.02.03, 11:26 Jeżeli chodzi o smak kawy to zależy on od użytej wody do parzenia, ciśnienia expresu, ale przede wszystkim... od samej kawy. Ja do swojego DeLonghi używam Lavazze (czarną) i kawa jest rewelacyjna. Może ktoś z Was poradzi mi jakąś inną super kawę? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.k.t Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi 07.02.03, 11:37 Go Ja do swojego DeLonghi używam > Lavazze (czarną) i kawa jest rewelacyjna. Może ktoś z Was poradzi mi jakąś inną > > super kawę? =============================== też Lavazza,ale i Davidoff jest bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
fjufju carte noire, to taka kawa 07.02.03, 11:58 dzaje sie jacobsa.. piłem ją kilka lat temu we francji i w polsce znalezc nie potrafiłem... az do ubiegłego tygodnia... w któryms z francuskich hipermarketów (kerfur chyba). polecam. jest jakies 1-2 zł tansza od czarnej lavazzy, a naprawde swietny smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: *.polkomtel.com.pl 07.02.03, 14:24 Gość portalu: FFiiLL napisał(a): > Jeżeli chodzi o smak kawy to zależy on od użytej wody do parzenia, ciśnienia > expresu, ale przede wszystkim... od samej kawy. Ja do swojego DeLonghi używam > Lavazze (czarną) i kawa jest rewelacyjna. Może ktoś z Was poradzi mi jakąś inną > > super kawę? Polecam Kostaryka Tarazu Do kupienia w przejsciu podziemnym Dw Centralnego W-wa (koło wyjscia na Chmielną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: hmmm... nie tyle o bezawaryjność mi chodzi IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 07.02.03, 15:29 Zgadzam się z przedmówcą! Kostaryka Tarrazu, jasno palona, z "Pożegnania z Afryką" (np. na Starówce czy w BUW-ie). Kupowana na wagę, mielona na miejscu. Lepszej jeszcze nie piłam. Pozdrowienia dla kawoszy Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy IP: *.hor.net.pl 07.02.03, 11:07 mam ekspres dolongi i jestem zadowolony.Zwroc uwage nacisnienie z jakim pracuje ekspres dobry ekspres to min.14 bar.cena mojego ok 400 zl.Na pewno nie przepłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
banieczka Re: dobry express wysokocisnieniowy do kawy 07.02.03, 17:54 fjufju napisał: > niby wyboru takich za kilkaset zlotych az tak wielkeigo nie ma, no ale dobrze > posłuchac rad... niemieckie? czy włoskie? > > cenowo spasował mi AEG EA 100 - dobry? > > niech sie ktos wypowie;) Od czterech lat piję kawę z ekspresu Rowenty - ciśnienie 15 bar (czyli takie, jak trzeba), model solidny, prosty, bez bajerów. Działa bezawaryjnie, kawa cudowna. Pozdr. B. Odpowiedz Link Zgłoś