Gość: AgaAga IP: *.speed.planet.nl 11.02.03, 20:32 Co sadzicie o meblach z BoConcept ? Czy wiecie jak te meble sprawuja sie w uzytkowaniu ? Czy warto je kupic ? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dosia Re: BoConcept IP: 195.217.253.* 12.02.03, 12:30 Sa przede wszystkim horrendalnie drogie - nawet to ze bardzo ladne nie usprawiedliwia moim zdaniem tak wysokich cen. Ale jak bym miala pieniadze na pewno bym cos sobie wybrala :) Chociaz, caly dom w ich meblach wygladalby troszke zimno. Mysle, ze za ta cene meble powinny byc najlepszej jakosci, ale czy tak jest, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: BoConcept IP: 213.31.220.* 12.02.03, 14:08 Kupilismy od nich lozko-super! Bardzo ladne i bardzo wygodne. Ekipa montazowa rewelacyjna-nigdy w zyciu nie widzialem, zeby ktos tak szybko i pozadnie pracowal-zero rozmowy tylko robia! Ja kupilem od nich lozko w fornirze wisni. Jakosc wg mnie b.dobra. Ogolnie jeden z bardziej trafionych zakupow. W tym segmencie cenowym jest raczej slaby wybor - mozesz sprobowac firm kuchennych. Zrobia takie meble, jakie sobie zamarzysz. Sprobuj np.Remeb i Prestiz. Obie firmy sa w TTW na Al.Jerozolimskich. Remeb ma tez salon w Atrium na Jana Pawla II wejscie od Elektoralnej. Jezeli jednak chcesz wydac troche wiecej, to zostaja meble wloskie-w miare rozsadne cenowo widzialem w Jupiterze na Towarowej na nizszym poziomie(i tak jednak byly poza moim zasiegiem akceptowalnosci). Wiecej informacji o tym segmencie znajdziesz w magazynie Stylowy Dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaAga Re: BoConcept IP: *.speed.planet.nl 12.02.03, 20:43 DZieki za info. Mariusz - a jakie lozko kupiles ? Moj typ to Basic 2 - rowniez w kolorze czeresni :) Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: BoConcept 13.02.03, 08:45 my kupilismy cala "sypialnie" tzn. lozko 180/200, komoda `160`szer/podwojne szuflady, dwie szafki nocne i komoda wysoka `40`, laminat wisnia, seria Moments; szczerze mowiac ja jestem troszke zawiedziona tym, ze we wszystkich tych meblach, tylko nozki sa drewniane, reszta to plyta wiorowa i laminat... szkoda, bo w tej cenie mozna by juz szukac czegos przynajmniej w naturalnej okleinie! ale ogolnie meble bardzo ladnie sie prezentuja, bardzo dobrze wykonane, nie bylo zadnych zwrotow, chociaz kolor nozek wszystkich mebelkow i same fronty nieco odbiegaja od siebie kolorystycznie... ale spi sie rewelacyjnie! od czasu zakupu loaka ciagle spozniam sie do pracy ;) pozdr piegoosek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: BoConcept IP: 195.205.132.* 13.02.03, 10:19 Byłem u nich ostatnio bo jestem zainteresowany zakupem stołu i krzeseł w kolorze wenge. Nieco przeraziło mnie jednak to, że większość wystawianych tam stołów jest już podrapana i poobijana. A myślę, że nie są tam zbyt mocno eksploatowane i stoją od niedawna. Na razie zniechęciło mnie to do tej firmy. W tej klasie cenowej jakość powinna być wyższa. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: BoConcept IP: 213.31.220.* 13.02.03, 11:58 Dwa sprostowania: 1.tez mamy Basic2 ale to nie czeresnia a wisnia (choc zero roznicy, niektorzy nawet mowia, ze bez wzgledu na nazwe to jest to to samo) 2. Piegoosek: sorry, ale TO JEST NATURALNA OKLEINA (inaczej fornir). Nie widzialem w BoConcept mebli z czegos innego niz fornir. Kladzie sie go jednak oczywiscie na plyte. Wacek, Jak sie chcesz posmiac i przy okazji zwrocic honor BoConcept to najpierw wejdz na strone www.allora.com.pl a nastepnie odwiedz jej salon.... przezycie niezapomniane! A propos lozka - podzielam zdanie Piegooska choc w troche innym wymiarze-wg mnie jest ono aseksualne - wchodzisz i myslisz tylko o tym, zeby zapasc w sen! Pozdrawiam i rekomenduje BoConcept, Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi. Re: BoConcept IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 13.02.03, 12:44 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Dwa sprostowania: > 1.tez mamy Basic2 ale to nie czeresnia a wisnia (choc zero roznicy, niektorzy > nawet mowia, ze bez wzgledu na nazwe to jest to to samo) Mnie się też wydaje, że to jest to samo drewno. Być może nieporozumienie bierze się stąd, że w wielu językach wiśnię i czereśnię określa się tym samym słowem. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: BoConcept 13.02.03, 13:01 Mariusz sorry, masz racje, to nie laminat, ale ni jak nie przypomina naturalnego drewna... moze z daleka... no ale na takie sie zdecydowlaismy, wiec nie narzekam, ale ta plyta? hmmm... troche mnie to zrazilo... na prawde, dolne czesci frontow szuflad przy otwieraniu np. hacza bielizne! za ta cene? sorry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaAga Re: BoConcept IP: *.dialin.vianetworks.nl 13.02.03, 13:21 Jeszcze raz dzieki za opinie. A jakie materace wybraliscie? Prawde mowiac na razie skupilam sie tylko na ramach i zupelnie sie tym nie interesowalam. Moze cos poradzicie ? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: BoConcept 13.02.03, 15:58 ja mam materac ze sprezynami kieszonkowymi, strona zimowa i letnia, taki jeden z prostszych modeli (ok. 600zl), ale przy takich sprezynach nalezy zwrocic uwage na stelaz pod materac, musi byc niestety z tych drozszych-szczebelki sa gesciej! w przypadku stelaza, ktory ma mniej szczebelkow, sprezyny "wpadaja" w szczeliny... ale to skomplikowane do opisania... po prostu sprezyny sie zapadaja i materac sie niszczy... koszt jednego takiego stelaza (na podwojne lozko potrzeba dwoch) to ok 300zl. pozdr piegoosek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: BoConcept IP: 195.205.132.* 13.02.03, 17:00 Stronę obejrzałem. Do sklepu prędko nie pojadę, bo mi nie po drodze. Nie zmienia to faktu, że stoły w sklepie BoConcept są porysowane i uszkodzone, a to najlepiej nie świadczy. W cenie Bo Concept są meble Swarzędza. Jakość znacznie lepsza. Kwestią gustu jest natomiast wzornictwo. Ja kupiłem sypialnię Selene i jestem bardzo zadowolony, szczególnie z łóżka. Kosztowało ok. 2800 zł. bez materaca i stelaża. Było robione za zamówienie (nietypowy rozmiar 160 x 210). Do tego materac lateksowy (polski za 1300) + dobry stelaż. Cudo. Mógłbym nie wychodzić z łóżka. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś