Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zabezpieczenie parteru - przed złodziejami...

02.08.06, 16:48
    witam

Kupiłam mieszkanie na parterze.. ale niestety wizja spedzenia życia wśród
    krat trochę mnie przeraża... czy znacie inne sposoby zabezpieczeczania
    parterów przed złodziejami?? Rolety chyba też odpadają, bo w ciemnym
    mieszkaniu cieżko żyć :(
    byłabym wdzięczna za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Miss Re: Zabezpieczenie parteru - przed złodziejami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:06
        Podaruj sobie kraty i rolety, złodzieje radzą sobie z tym bez problemu w kilka
        sekund.
        Zamiast tego kup super okna o najwyższej klasie bezpieczeństwa, ubezpiecz
        mieszkanie od kradzieży i nie zostawiaj nigdy uchylonych okien.
      • Gość: Aniko Re: Zabezpieczenie parteru - przed złodziejami... IP: *.aster.pl 04.08.06, 22:43
        Tez mam ten sam problem, ale chyba zdecyduje sie na rolety antywłamaniowe
        zaciągane na nac i nieobecnosc. Wiem, ze to dla "profesjalnego" zlodzieja nic
        takiego, ale wyczytalam na stronach policji, ze raczej bardziej ma to oddzwiec
        psychologiczny. Zwykly zlodziej nie zamachnie sie na to bo to za duzo halasu,
        problemu, widoku itp, a prawdziwy wlamywacz raczej nie lasi sie na zwykle
        mieszkania, tylko jakies porzadne "zyskowne" chałupy.
        Oczywiscie zasada super okna, ubezpieczenie i nie zostawianie uchylonych okien i
        bedzie ok.
        • Gość: Wrona Re: Zabezpieczenie parteru - przed złodziejami... IP: *.4web.pl 05.08.06, 16:29
          Te rolety to mogą być podnoszone sznurkiem? Elektryczne są o wiele droższe i się
          waham czy nie będę narzekał, że zaoszczędziłem kosztem własnej wygody.
          • lena9 Re: Zabezpieczenie parteru - przed złodziejami... 07.08.06, 16:24
            może ktoś z was wie ile mogą kosztować taki okna antywłamaniowe i na jakiej
            zasadzie one działają? mają jakieś super szyby?

a może zainstalować alerm??
            • Gość: Jola Re: Zabezpieczenie parteru - przed złodziejami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 15:20
              Kup psa. Niepotrzebne zabezpieczenia. Pies skutecznie odstrasza.
      • frankhestain Re: Zabezpieczenie parteru - przed złodziejami... 23.08.06, 15:56
        zamieszkaj ze mna bedziesz bezpieczna
      • mimika35 Re: Zamontować alarm + monitoring 23.08.06, 18:21
        i niech pilnują ,
        • Gość: P. Re: Zamontować alarm + monitoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:43
          mieszkam na parterze prawie 30 lat i nigdy nie mialam (odpukac) wlamania, ale
          fakt ze zawsze mialam psa.., mysle ze okna odpowiednie i ubezpieczenie
          wystarcza, im bardziej mieszkanie zabezpieczone (rolety itd.) tym bardziej
          zlodziej wie ze warto tam zajrzec
          • walisie Re: Zamontować alarm + monitoring 24.08.06, 08:47
            Zgadzam się z Tobą. Jeszcze jest jedne aspekt - opuszczone rolety to znakomita
            informacja dla "zainteresowanych" - nie ma nikogo w domu. Polecam także
            zamontowanie zamków w oknach, by zabezpieczyć dodatkowo przed otwarciem.
            Pozdrawiam
      • Gość: lolek Re: Zabezpieczenie parteru - przed złodziejami... IP: *.resetnet.pl 24.08.06, 13:10
        Ktoś już o tym pisał i ma zupełną rację. Najlepsze zabezpieczenie to -
        UBEZPIECZENIE. Szkoda kasy na żaluzje, kraty, alarmy i drogie okna. Dobre
        ubezpieczenie i tyle. Złodzieje fachowcy zawsze znajdą sposób. Pozdrawiam
        • Gość: Adam707 kraty rolowane IP: *.crowley.pl 27.12.06, 10:53
          a może kraty rolowane? zaleta krat (przewiew, słoneczko) i rolet (można podnieść w razie czego)....
          czyżby nikt wcześniej na to nie wpadł???? a może ja czegoś nie wiem?

www.pwkrispol.pl/
          www.nassau.pl/Produkty/Kraty%20rolowane.aspx
          tylko czy można takie rolowane kraty montowac we wnęce okiennej? (na elewacji nie mogę - brak zgody)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka