Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ogrzewanie olejem rzepakowym

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:49
    witam
    ostatnio doszy mnie słuchy o ogrzewaniu zamiast olejem opałowym, olejem
    rzepakowym. Wiem że samochody na tym jeżdzą, ale jak to się ma do pieców
    grzewczych. Czy są z tym jakieś prblemy (zapchane dysze), czy nie wzrasta
    zużycie takiego oleju, czy jest to opłacalne. Proszę, o jakieś informcje,
    własne doświadczenia
    Obserwuj wątek
      • jacekm22 Re: Ogrzewanie olejem rzepakowym 08.09.06, 18:17
        Gość portalu: Damian napisał(a):

> witam
        > ostatnio doszy mnie słuchy o ogrzewaniu zamiast olejem opałowym, olejem
        > rzepakowym. Wiem że samochody na tym jeżdzą, ale jak to się ma do pieców
        > grzewczych. Czy są z tym jakieś prblemy (zapchane dysze), czy nie wzrasta
        > zużycie takiego oleju, czy jest to opłacalne. Proszę, o jakieś informcje,
        > własne doświadczenia
        Tez jestem ciekaw czy ogrzewanie tym olejem jest mozliwe i za jaka cene ...
        • Gość: lanka Re: Ogrzewanie olejem rzepakowym IP: *.toya.net.pl 05.01.07, 11:11
          zaczynam też śledzic ten problem, bo chyba kupię dom gdzie jest ogrzewanie
          olejem opałowym.
          Na razie nie mam czasu sie tym zająć (formalności kupowania)
          ale już coś niecoś sie dzieje w tym temacie.
          Wrzuciłam w wyszukiwarke i..
          Ekonomiczne sposoby ogrzewania EcoTec S.A. Jesteśmy dystrybutorem na terenie
          Polski kotłowni zasilanych biopaliwami - zrębkami, ziarnami zbóż, brykietami i
          peletami oraz olejem rzepakowym. Wykonujemy pojedyncze jednostki o mocach od
          18kW do 4650kW. Zapewniamy piec, projekt, montaż, serwis i zaopatrzenie w
          paliwo. Koszty ogrzewania mogą być nawet o 80% niższe! Sprawdź! Zapraszamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka