Dodaj do ulubionych

Pielęgnacja włosów

04.05.26, 11:44
Jakie macie rytuały?
U mnie - włosy długość za łopatki, rozjaśniane i falowane, dość gęste
1) na noc wcierki wzmacniające, raz w tygodniu na noc olej na podkład aloesowy
2) maska codziennie - na przemian nawilżająca, olejowa, proteinowa
3) mycie omo
4) spray termoochronny, serum na końcówki, w zależności od stylizacji - krem do loków lub mazidło prostujące
5) rozjaśnianie w salonie na folii - raz na 3 miesiące
6) tonowanie raz w miesiącu + w międzyczasie toner transparentny (gloss)

Polećcie wasze sposoby lub ulubione produkty
Obserwuj wątek
    • raczek47 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:48
      Nie mam czasu na taką szajbę.
      Maska raz na 10 dni, myję głowę 2- 3 razy w tygodniu. Każdorazowo dwa razy+ odżywka na kilka minut.
      Szampony, odżywki i maski niedrogeryjne, powiedzmy z wyższej półki.
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:50
        Jaką markę stosujesz?
        U mnie głównie Kerastase i Moroccanoil, ale i nie wzgardzę drogeryjnymi (neons, onlybio).
        • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:51
          *neboa
          • raczek47 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:00
            juliArt, evo i Pure.
    • gryzelda71 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:55
      Myję i odzywka i jak mam czas i chce mi sie wydobywam skręt. A jak nie susze na szczotkę.
      Czasem jakąś maskę czasem odzywka nawilżająca i olej. Raz na 4 tygodnie farbuje.
    • eagle.eagle Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:56
      Jak miałam wcierki na dzień to stosowałam codziennie, jak kupiłam taką na noc to ciągle nie pamiętam o niej.
      Zaczęłam myć dwukrotnie włosy i o dziwo to naprawdę działa, czasami mogę je myć co drugi dzień.
      A na daną chwilę to jako wcierkę używam wody brzozowej, i odżywkę na noc, ale stosuję ją w dzień , po myciu.
    • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:57
      Fryzjer raz na ruski rok- idę w środę.
      Mycie omo co drugi dzień.
      W zależności od stylizacji albo termoolejek i suszę na prosto, albo krem do fal Umberto Giannini, który jest moim ostatnim odkryciem i schną sobie same.
      Maska raz w tygodniu, olejowa nie raz w miesiącu.
      Biedatubka raz na max 3 tygodnie.
    • alexis1121 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:11
      Fryzjer wtorek-sobota. Teraz moja pani jest chora, ja nie będę ryzykować przeziębieniem, więc jutro czeka mnie męka (kolejna po majówce) mycia włosów. W domu mam aktualnie zestaw wygładzający goldwell. W salonie fryzjerka zmienia mi kosmetyki, raz na jakiś czas (ale naprawdę rzadko) robimy botoks na włosy. Teraz wiem, że mają w salonie jakiś super niesamowity zabieg prosto z Japonii, ale na razie nie próbowałam. Twoja pielęgnacja wygląda bardzo fajnie. Wklej fotkę włosów!
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:16
        Czy botoks to to samo co nanoplastia?
        • alexis1121 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 14:08
          Chyba nie dokładnie to samo, ale też składniki odżywcze wnikają we włosy pod wpływem ciepła 😉
    • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:17
      *włosy do łopatek, nie za łopatki 🙄
      Wishful thinking
    • primula.alpicola Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:17
      Mój jedyny rytuał to codziennie myvie włosów rano, czymkolwiek. Jak jestem bardzo zaspana, to i żel pod prysznic się zdarzy. Turban z ręcznika, odżywka leave-in, rozczesuję i finito.
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:22
        primula.alpicola napisała:

>Jak jestem bardzo zaspana, to i żel pod prysznic się zdarzy.

Mnie się zdarzył szampon dla kotów 😄
        • primula.alpicola Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:30
          Moja córka myła przez jakiś czas włosy szamponem psa (dla białej sierści, a córka jest blondynką, no to uznała że się nada. Była zadowolona, ale uznała, że za drogi)
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:31
            A ja siwe konie myłam w fioletowym szamponie Joanna 😅 pięknie schodzą żółte plamy z sików i tańszy, niż koński :p
            • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:37
              Hahaha doskonałe 😄
        • beataj1 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 15:03
          Moje włosy największe komplementy zbierały po szamponie na wszy smile
          Podobno pięknie się błyszczały.
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 15:06
            Ja po szamponie na wszy miałam mega nierozczesywalnego mopa...
    • mikams75 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:03
      Mycie omo i jakis olejek na koncowki. I farba od czasu do czasu na odrosty na zmiane z tonerem. Wystarczy.
    • pyza-wedrowniczka Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:21
      U mnie mycie co 4 dni - wtedy przed myciem olejek, mycie szamponem i odżywka.
      Na co dzień odżywka w sprayu do rozczesywania (bo bez niej jest ciężko).
      I tyle.
      Raz na 2-3 miesiące farbowanie, raz na pół roku fryzjer, żeby podciąć.

Ja niestety w ogóle nie mam cierpliwości i pamięci do kosmetycznych spraw.
    • czarna_kita Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:58
      Mycie 2-3x w tygodniu, włosy do ramion. Myje zawsze 2x i potem odżywka. Czasami na 5 minut czasami na 5 sekund, w zależności czy mi sie chce. Susze suszarką, wygladzam na szczotke i w koncowki wgniatam jakis olejek. Raz na miesiąc farbowanie, z tym że w domu robię odrosty a raz na pół roku idę do fryzjera na wyrównanie całości (chyba ze mi sie nie chce to raz do roku) i strzyżenie.
    • la_felicja Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:59
      Mycie co trzy dni (od razu po tym ścieram pięty, bo skóra pięt po myciu głowy jest bardziej rozmiękła niż po zwykłym, szybkim prysznicu) Używam na zmianę dwoch szamponów - z keratyną i bez. Odżywka mniej więcej co trzecie mycie.
      Co kilka tygodni nakładam farbę ziołową na odrosty. Od czasu do czasu olejek czy jakiś tam keratynowy gloss na końcówki.
      Chodzić do fryzjera nienawidzę, tak jak niektórzy nienawidzą chodzić do dentysty. Podcinam włosy sama lub z pomocą rodziny
    • klaramara33 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 14:17
      Maska raz na tydzień, odyżwyka octowa Barwy po każdym myciu, termoochrrona Onlybioi i co jakiś czas henna. Olejowanie raz na 2-3 tygodnie
    • mysiulek08 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 14:45
      szampon/odzywka i jak mi sie przypomni, to wcierka z serum - na noc, od kilku lat jestem wierna jednej serii
      wlosy ktrotkie - fryzjet co dwa miesiace i odswiezenie refleksow co 4-5 dzieki refleksom przestalam farbowac i nie mam odrostow
      mycie zwykle codziennie
      stylizowanie czyli pianka i zle tylko jak wychodze 'do ludzi'
      • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 14:46
        Jak często wychodzisz "do ludzi"? Z ciekawości pytam, ja muszę codziennie:p
        • mysiulek08 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 15:06
          a to zalezy 😛

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka