mucha102 19.09.06, 13:07 Witam - przymierzam sie do remontu łazienki, znudzona wszechobecnymi kafelkami. Czy ktos z was zastosowal inne rozwiązanie? Jak się sprawdza? ...? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lukrecja tylko gres lub kamień bez fug IP: *.aster.pl 22.09.06, 20:36 Ja parę lat temu w swoim mieszkaniu dałam kafelki. Pomimo moich uwag fachowiec zrobił mi dosyć duże fugi, czego do dziś nie lubię. Poza tym w łazience ze względu na sztuczne światło kolory kafelek wydają się siemnieszje niź w salonie gdzie oświetlenie jest punktowe. Teraz moje preferencje są dobrej jakości jasny gres bezfugowy (może byc matowy lub pólmat) czyli musi być kanciasty na bokach. Oczywiście mógłby być kamień - marmur - ale to musiałby być układany przez fachowca. Poza tym marmur trzeba umieć konserwowac i polerowac. Naldoskonalszą podłogę (brak widocznych szpar przy ułożeniu i nierówności poziomów) i wypolerowaną na lustro widziałam niestety tylko w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś