Forum   naleśniki

naleśniki

(220 wyników)
  • Witam Bardzo lubię smażyć naleśniki lub placuszki z ciasta naleśnikowego z jabłkami. Mam do Państwa pytanie: Jak je smażyć na patelni teflonowej (kosztowała prawie 100zł) na jak najmniejszej ilości oleju słonecznikowego, a jednocześnie nie przepalić patelni? Podobno na tej patelni można smażyć bez tłuszczu, ale ja się boję, ze ją przepalę. dickkor ryszrosz.blogspot.com
  • Znacie może jakieś przepisy na naleśniki, ale nie takie tradycyjne, z twarogiem, dżemem czy nutellą? I nie chodzi mi o rodzaj nadzienia (bo wiem, że mogę z kapustą, szpinakiem...), tylko o jakiś ciekawy sposób podania, może inne ciasto, może kształt "zapakowania". Bardzo proszę
  • Ciasto na naleśniki robię "na oko". Smażę zawsze na tej samej patelni. Staram się lać ciasto na gorącą patelnię. Czemu czasami ciasto przywiera do patelni? Dzisiaj np. kilka pierwszych "naleśników" zeskrobywałam z patelni ;D. Potem już było lepiej, ale coś tam kombinowałam z ciastem (troszkę zagęściłam). Będę wdzięczna za pomoc.
  • Jaka najlepsza patelnia do naleśników ! Żeliwna czy z powłoką tytanową, a może jeszcze jakaś inna? Proszę o opinie.
  • usmażyłam wczoraj, również wczoraj zawijałam ciepłe naleśniki z ciepłym farszem. I co? I niektóre się "połamały", czy też popękały, jak zwał tak zwał. Wydawało mi się, że w kwestii naleśników jestem już ekspertem, smażę je przynajmniej raz w tygodniu, a tu jednak nie. Podpowiedzcie jakieś triki, co zrobić żeby zawinięte paszteciki nie pękały i były ślicznościowe. Z góry dziękuję.
  • ja robię tak 2 szkl mleka szkl mąki 4 jajka sól, na każda szkl mleka daję 2 jajka czy nie za dużo
  • Dla mnie naleśniki zawsze były jednoznaczne ze słodkościami. W domu nigdy nie robiło się naleśników na słono, czasem tylko od wielkiego dzwonu krokiety. Uwielbiam naleśniki z dżemem, czekoladą i bananami a także z serem białym i miodem. Jakkolwiek, byle słodko ;) Natomiast mój mąż odkrył jakiś czas temu, że uwielbia naleśniki na słono a mnie brakuje inspiracji na farsz. Podzielicie się własnymi pomysłami? Z czym Wy robicie słone naleśniki? Jedyne nasze wymaganie jest takie, że nie jemy wi...
  • Witajcie, chcę się dowiedzieć czy tzw. urządzenia/maszyny/maszynki/elektryczne patelnie do naleśników, czyli podłączane do prądu naleśnikarki to sprzęt, który umożliwi mi robienie naleśników bez tłuszczu? Chodzi mi o takie leżące niby patelnie, na które nalewa się surowe ciasto. Pomysł posiadania takiej maszynki generalnie mnie zachwyca: siąść przy dużym stole i w trakcie rozmów z bliskimi smażyć naleśniki. A potem nakładać wcześniej przygotowane fantazyjne farsze. Żadnego stania przy kuc...
  • puknijcie się w czółko, gdybyśmy jedli naleśniki 7 dni w tygodniu, to by nam zgaga łeb urwała i taki byłby efekt tego odżywiania :-D
  • Witajcie. Potrzebuję Waszej pomocy w przepisie na cienkie naleśniki. Ostatnie, robione 'na oko', w ogóle się nie udały:( Jeśli możecie mi podać przepis, ile dokładnie czego się dodaje, będę bardzo wdzięczna:)
  • nigdy jeszcze nie widziałam, ale jako że kocham wszelkie PRZYDASIE zastanawiam się czy toto ma jakikolwiek sens.... bo takich bezsensownych mam już multum.... www.allegro.pl/item956644870_urzadzenie_do_robienia_mini_nalesnikow_przepis.html
  • To nie żart. Ostatnio robiłam naleśniki (jeden nie wyszedł,drugiego nie mogłam odwrócić): próbowałam przewrócić (łopatką) naleśnik na drugą stronę,ale w połowie się "przerwał",jak odwracacie na patelni naleśniki,żeby wszystko było git?
  • I nadal nie wiem, czemu pierwszy nalesnik sie nie udaje. :(
  • Słyszałam, że niektórym wychodzą, ale mi nigdy nie wyszły i uważam, że to niemożliwe, by usmażyć naleśniki. A wy co sądzicie?
  • Czy jedliście kiedyś naleśniki z mąki gryczanej? Wg mnie - PYCHA. Gdy dodać do ciasta jeszcze dobry jogurt to już nie pycha a niebo w buzi. Pszenne naleśniki to mdłe jedzenie w porównaniu z powyższymi. O!! I w dodatku mi wyszły. To niezwykłe :-))). Pani w sklepie z naturalną żywnością podpowiedziała mi co zrobić, by były puszyste i kruche. Zadziałało. Żyra
  • Naszło mnie na naleśniki. Uwielbiam serek homogenizowany, ale z nim to raczej deserowe naleśniki. Jakie są Wasze ulubione? Które robicie najczęściej?;)
  • na naleśnikach "zjadłam zęby"
  • mięso jest gotowane ze skrzydła indyczego obrane ze skóry. Do tego pieczarki i cebula. Suche to jakieś, ale boję się dać surowego jajka. Poradźcie coś, proszę
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?