Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okna termo- i dzwiekoszczelne

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 09:23
    Stoje przed kosztowna operacja wymiany okien na termo i dzwiekoszczelne.
    Propozycji jest bez liku, ale sa tez ostrzezenia co do jakosci niektorych z
    nich. Okna moga byc drewniane i plastikowe, ze stalowym profilem, z izolacja
    w postaci gazu argonu, z mikrowentylacją, itd. Co wybrac? Jaka firma? Czy to
    prawda ze po paru latach argon z takich okien moze uciec (nawet z tych
    solidnych)? Jak tego uniknac aby nie byc zmuszonym do powtorzenia tej
    operacji po paru latach?
    Obserwuj wątek
      • Gość: gug Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: 212.160.114.* 20.03.03, 20:58
        Gość portalu: kraken napisał(a):

> Stoje przed kosztowna operacja wymiany okien na termo i dzwiekoszczelne.
        > Propozycji jest bez liku, ale sa tez ostrzezenia co do jakosci niektorych z
        > nich. Okna moga byc drewniane i plastikowe, ze stalowym profilem, z izolacja
        > w postaci gazu argonu, z mikrowentylacją, itd. Co wybrac? Jaka firma? Czy to
        > prawda ze po paru latach argon z takich okien moze uciec (nawet z tych
        > solidnych)? Jak tego uniknac aby nie byc zmuszonym do powtorzenia tej
        > operacji po paru latach?

Niby okna drewniane powinny byc b.dobre by byc... dobre. Jednak po rozmowach
        (np. z architektem) przychylam sie do zdania ze srednie drewniane beda lepsze
        niz srednie plastikowe (plastiki sie strasznie szybko wypaczaja i nie bardzo ma
        tu wplyw rodzaj materialu - wszystkie sa do d..y). Poza tym dosc latwo je
        sforsowac.

Tez chetnie poznalbym opinie okiennych specjalistow na ten temat. Mnie
        interesuja okna naprawde dzwiekoszczelne (na teraz wiem ze zastosowanie
        antywlamaniowych PIV powinno tlumic dzwieki dosc skutecznie ale czy na pewno?)
        Trzy szyby (+ ta dodatkowa, czyli w sumie 4) moze stworzyc okno zbyt ciezkie -
        i czy rama wtedy nie bedzie tym najslabszym elementem (pod wzgledem halasu i
        cieploty)?

Argon raczej nie czyni rewolucji...
        • Gość: Ekspert Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 22:50
          Witaj!!!!
          na wstępie chcę Ci odradzić opcję zestawu trzyszybowego,jest on możliwy do
          zastosowania tylko i wyłacznie w tzw.stałych szkleniach.Nieuczciwością ze strony
          sprzedawców jest oferowanie owej opcji w kwaterach rozwiernych.Musisz mieć świa
          domość że metr kwadratowy takiego zestawu waży ok.35 kg.żadna wersja czy to
          drewno czy pcv nie wytrzyma -nawet przy wzmocnionych okuciach dłuzej niż 10 lat.
          Firmy nie mają skrupułow,zamontują Ci opcję jaką sobie Wybierzesz,a po upływie
          gwarancji Będziesz sobie"rwał kłaki"z głowy,zero regulacji ,zwichrowane skrzydła
          -okno do wymiany.Pamiętaj o jednym,efekt wyciszenia uzyskasz tylko w tzw.
          szkleniu stałym/witryna/.dodatkowo jest jeszcze problem profilu-jego izolacji
          akustycznej,z racji konieczności wywiercenia otworów odwodnieniowych,okno nawet
          w zestawie czteroszybowym nie ograniczy hałasu.Nie przejmuj się,nie Daj się
          zwariować,nowe okna pcv zamontowane na Alejach Słowackiego/z normalnym zestawem
          4/16/4 wersja k=1,1 z argonem/doprowadziły inwestora do szoku w następny dzień
          po montażu,obudził się nie słysząc codziennego hałasu pomyślał że jest już na
          "tamtym świecie".Reasumując,nie Daj się zwariować,to wszystko kosztuje nie
          dając nic.Jeżeli Masz inne wątpliwości chętnie wyjaśnię,doradzę-jestem czynnie
          w branży -o cholera!!!-już 20 lat.
          • Gość: Tommy-1 Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: *.chello.pl 23.03.03, 20:13
            Mam dobrą f-mę okienną. Napisz na mój priv -mail Wyślę Ci namiary. Przywożą i
            montują. Mają też w ofercie okna wielu firm z upustami. Pzdrw.
          • senta Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne 26.03.03, 12:35
            Gość portalu: Ekspert napisał(a):

> Witaj!!!!
            > na wstępie chcę Ci odradzić opcję zestawu trzyszybowego,jest on możliwy do
            > zastosowania tylko i wyłacznie w tzw.stałych szkleniach.Nieuczciwością ze
            stron
            > y
            > sprzedawców jest oferowanie owej opcji w kwaterach rozwiernych.Musisz mieć
            świa
            > domość że metr kwadratowy takiego zestawu waży ok.35 kg.żadna wersja czy to
            > drewno czy pcv nie wytrzyma -nawet przy wzmocnionych okuciach dłuzej niż 10
            lat
            > .
            > Firmy nie mają skrupułow,zamontują Ci opcję jaką sobie Wybierzesz,a po
            upływie
            > gwarancji Będziesz sobie"rwał kłaki"z głowy,zero regulacji ,zwichrowane
            skrzydł
            > a
            > -okno do wymiany.Pamiętaj o jednym,efekt wyciszenia uzyskasz tylko w tzw.
            > szkleniu stałym/witryna/.dodatkowo jest jeszcze problem profilu-jego izolacji
            > akustycznej,z racji konieczności wywiercenia otworów odwodnieniowych,okno
            nawet
            > w zestawie czteroszybowym nie ograniczy hałasu.Nie przejmuj się,nie Daj się
            > zwariować,nowe okna pcv zamontowane na Alejach Słowackiego/z normalnym
            zestawem
            > 4/16/4 wersja k=1,1 z argonem/doprowadziły inwestora do szoku w następny dzień
            > po montażu,obudził się nie słysząc codziennego hałasu pomyślał że jest już na
            > "tamtym świecie".Reasumując,nie Daj się zwariować,to wszystko kosztuje nie
            > dając nic.Jeżeli Masz inne wątpliwości chętnie wyjaśnię,doradzę-jestem czynnie
            > w branży -o cholera!!!-już 20 lat.

Cholera :0 moglbys troche jasniej...mam nowe okna z Wloszczowy i armagedon za
            oknem (wylotowka na Slask) radzisz zmienic tylko na jakie? prostszym
            jezykiem ...plizzzz...
            • Gość: ekspert Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 23:03
              Dokonałeś złego wyboru!!!.Lobbing producentów stolarki
              drewnianej/standartowej/,długo jeszcze będzie zbierał żniwa w Polsce.Przy
              naszych parametrach jakości drewna/prawdę mówiąc gównianej/nie możesz wymagać
              efektów,które masz "ze startu"przy oknach pcv.Kupując okno drewniane żądaj
              świadectwa pochodzenia drewna/80% przemyt z Ukrainy/-Pamiętasz Czernobyl????
              Niemcy się śmieją ,że Polacy to praktyczny naród -kupują świecące okienka!!!!!.
              wg.kwartalnika "OKNO"który bardzo szanuję za obiektywne,szczere poparte
              praktyczną wiedzą artykuły-badania rynku stolarki okiennej za rok 2001 w sposób
              ewidentny zadają kłam ogólnie rozpowszechnianym u nas w kraju stwierdzeniom
              o wyższości stolarki drewnianej nad stolarką pcv.Tylko w Finlandii,Szwecji,z
              racji tradycji i dostępu do wysokowartościwego drewna przeważa stolarka
              drewniana,reszta poza krajami typu Grecja <Włochy,Turcja,Hiszpania,które
              wykorzystują aluminium-to druzgocąca przewaga stolarki pcv,i to nie w wersji
              bezołowiowej/ewidentne mankamenty w bieli i połysku/ale profili 3-komorowych.
        • Gość: Ekspert Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 22:51
          Witaj!!!!
          na wstępie chcę Ci odradzić opcję zestawu trzyszybowego,jest on możliwy do
          zastosowania tylko i wyłacznie w tzw.stałych szkleniach.Nieuczciwością ze strony
          sprzedawców jest oferowanie owej opcji w kwaterach rozwiernych.Musisz mieć świa
          domość że metr kwadratowy takiego zestawu waży ok.35 kg.żadna wersja czy to
          drewno czy pcv nie wytrzyma -nawet przy wzmocnionych okuciach dłuzej niż 10 lat.
          Firmy nie mają skrupułow,zamontują Ci opcję jaką sobie Wybierzesz,a po upływie
          gwarancji Będziesz sobie"rwał kłaki"z głowy,zero regulacji ,zwichrowane skrzydła
          -okno do wymiany.Pamiętaj o jednym,efekt wyciszenia uzyskasz tylko w tzw.
          szkleniu stałym/witryna/.dodatkowo jest jeszcze problem profilu-jego izolacji
          akustycznej,z racji konieczności wywiercenia otworów odwodnieniowych,okno nawet
          w zestawie czteroszybowym nie ograniczy hałasu.Nie przejmuj się,nie Daj się
          zwariować,nowe okna pcv zamontowane na Alejach Słowackiego/z normalnym zestawem
          4/16/4 wersja k=1,1 z argonem/doprowadziły inwestora do szoku w następny dzień
          po montażu,obudził się nie słysząc codziennego hałasu pomyślał że jest już na
          "tamtym świecie".Reasumując,nie Daj się zwariować,to wszystko kosztuje nie
          dając nic.Jeżeli Masz inne wątpliwości chętnie wyjaśnię,doradzę-jestem czynnie
          w branży -o cholera!!!-już 20 lat.
          • Gość: gug Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: 212.160.114.* 23.03.03, 19:26
            Dziekuje Ci za wyjasnienia, mam jeszcze kilka pytan:

> ...Pamiętaj o jednym,efekt wyciszenia uzyskasz tylko w tzw.
            > szkleniu stałym/witryna/.

Co to oznacza?

> 4/16/4 wersja k=1,1 z argonem/doprowadziły inwestora do szoku w następny dzień
            > po montażu,obudził się nie słysząc codziennego hałasu pomyślał że jest już na
            > "tamtym świecie".

Czy to argon powoduje ze przenikalnosc halasu jest nizsza (gaz chyba niewiele
            tuatj zmieni?)?
            Czy warto w to inwestowac?

>Reasumując,nie Daj się zwariować,to wszystko kosztuje nie
            > dając nic.Jeżeli Masz inne wątpliwości chętnie wyjaśnię,doradzę-jestem czynnie
            > w branży -o cholera!!!-już 20 lat.

Czyli 'zwykle', nowoczesne okno bedzie ciche?
            (to dla mnie wazne bo mam dosyc tych wszystkich szczekajacych pieskow i non-
            stop wyjacych alarmow)

Jak jest zatem z bezpieczenstwem antywlamaniowych - czy kategoria 'p IV'
            zapewni bezpieczenstwo (nikt, no prawie, nie bedzie mogl sie wlamac?)?

• Gość: ekspert Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 22:21
        Gość portalu: kraken napisał(a):

> Stoje przed kosztowna operacja wymiany okien na termo i dzwiekoszczelne.
        > Propozycji jest bez liku, ale sa tez ostrzezenia co do jakosci niektorych z
        > nich. Okna moga byc drewniane i plastikowe, ze stalowym profilem, z izolacja
        > w postaci gazu argonu, z mikrowentylacją, itd. Co wybrac? Jaka firma? Czy to
        > prawda ze po paru latach argon z takich okien moze uciec (nawet z tych
        > solidnych)? Jak tego uniknac aby nie byc zmuszonym do powtorzenia tej
        > operacji po paru latach?
        Dodatkowa rada1111111111111111111111111111111111111111111,JEZELI OFERENT ZWRÓCI
        SIĘ DO CIEBIE/PRZY OKNACH TYPOWYCH Z ŻADANIEM ZALICZKI WYRZUĆ GO ZA DRZWI/W
        WERSJI SOFT,LUB ZADZWOŃ NA POLICJĘ,TO ,KOLEJNY OSZUST W BRANŻY!!!!!!!!!!
        • Gość: szklarz Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: *.proxy.aol.com 23.03.03, 09:18
          Expert pierdolisz,zrobie ci okna na zaMOWIENIE A TY SIE
          ROZMYSLISZ ,tez ponad 20 lat praktyki
          • Gość: ekspert Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 22:00
            Gość portalu: szklarz napisał(a):

> Expert pierdolisz,zrobie ci okna na zaMOWIENIE A TY SIE
            > ROZMYSLISZ ,tez ponad 20 lat praktyki
            E>Musisz byc" golasem",lub nie potrafisz tak ułozyćtekstu umowy z klientem żeby
            się przed tym zabezpieczyć.Jeśli Chcesz funkcjonowąć na rynku to musisz się z
            tym pogodzić-inne czasy!!!.Koledzy po fachu,bądżcie uczciwi wobec klientów bo
            będzie ich coraz mniej,a was jest coraz więcej/łatwy chlebek/.Mylicie
            się ,przyszły rok zmusi wielu z Was do przymusowej diety/likwidacja ulg,VAT 22%/

• Gość: Tommy-1 Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: *.chello.pl 23.03.03, 20:15
        Mam dobrą f-mę okienną. Napisz na mój priv -mail Wyślę Ci namiary. Przywożą i
        montują. Mają też w ofercie okna wielu firm z upustami. Pzdrw.

• Gość: ekspert Re: Okna termo- i dzwiekoszczelne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 22:45
          takich anonsów unikaj.Przywiozą i montują -bez pomiaru!!!.Tak właśnie sprzedano
          most kierbedzia w Warszawie>.Dopóki będą tacy oferenci ,miody będą zbierać duże
          firmy,bo do nich Masz zaufanie ,one nie" przekręcą"-tylko wywalą odpowiednią
          cenę!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka