Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

POLECAM _ AGENCJA FINPOL!!!!

IP: 213.134.140.* 21.03.03, 15:02
    Widzę, że wiele osób poszukuje dobrej Agencji Nieruchomości.
    Zdecydowanie polecam "Finpol" przy ul. Tamka. Własnie kupiłam z nimi
    mieszkanie na Ursynowie. Profesjonalna pomoc od A do Z. Od oglądania,
    negocjowania cen do załatwiania końcowych formalności, przeglądu księgi
    wieczystej a nawet umowy kredytowej.
    Znalazłam ich przez przypadek, ale to juz druga transakcja przeprowadzona
    przez ich agencje (wczesniej kolega kupił z nimi mieszkanie na Gocławiu).
    Naprawde warto!

Obserwuj wątek
      • Gość: E. Re: POLECAM _ AGENCJA FINPOL!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.03, 15:13
        Fakt. Przyłączam się. Ja wprawdzie od nich nic nie kupiłam, ale widziałam
        kilka "ich" mieszkań i rozmawiałam z pracującym w agencji doradcą kredytowym.
        Rzeczywiście są bardzo fajni. W szczególności polecam panią Małgorzatę
        Tomaszkiewicz. Niezwykle sympatyczna i energiczna osoba. Wzbudziła moje
        zaufanie.
        • Gość: monia76 Re: POLECAM _ AGENCJA FINPOL!!!! IP: *.u.mcnet.pl 21.03.03, 17:11
          popieram. kupilam z nimi mieszkanie i bylam bardzo zadowolona (takze z agentki -
          pani Izy Dąbrowskiej). dali mi spory upust z prowizji oraz zalatwili wszystkie
          formalnosci za mnie. zero zastrzezen.
        • Gość: fczurek Re: NIE POLECAM _ AGENCJA FINPOL!!!! IP: 217.153.26.* 02.04.03, 17:33
          Ha ha. Co za zbieg okolicznosci. Swiat jest naprawde maly. Bo tak sie sklada,
          ze sama trzy lata temu kupilam mieszkanie od pani Malgorzaty oraz jej meza,
          ktory rowniez pracuje w Finpolu. Co za przypadek - bylo to ich wlasne
          mieszkanie (nowiutkie, ale ulge zdazyli odebrac), duze i drogie. Moglam nie
          kupowac, ktos powie. Ale spodobalo mi sie i zaryzykowalam. Mialo to byc nasze
          wymarzone, docelowe mieszkanie. Panstwo T., faktycznie bardzo mili, szeroko
          opowiadali, jak szkoda im sie pozbywac tego mieszkania (pani T. nawet uronila
          lze przy podpisywaniu aktu sprzedazy, teraz mysle, ze byla to raczej lza
          radosci), bo musza zamieszkac z chorym ojcem... no pieknie. Troche jednak przed
          nami poukrywali. Po wprowadzeniu sie (w czerwcu)juz w pazdzierniku wiedzielismy
          z mezem, ze wyprowadzimy sie stad i to jak najszybciej. Zaczely bowiem
          wychodzic na jaw rozne niefajne rzeczy, zwiazane ze spoldzielnia, ktora
          budowala ten blok i w niedlugim czasie zbankrutowala. W ostatniej chwili
          probowala wziac kredyt pod zastaw naszych mieszkan(zawiazalismy wspolnote,
          zalozylismy ksiegi wieczyste i dzieki temu uniknelismy tego). Zawyzanie
          czynszu (kiedy standardem bylo ok. 5 zl/m2 my placilismy 10 zl - tyle, ile w
          mieszkaniach czynszowych),brak roznych rzeczy, ktore wg. T mialy byc i za ktore
          zaplacilismy, a nie ma ich do tej pory, albo musielismy za nie de facto
          zaplacic po raz drugi (np. brama wjazdowa), uzeranie sie z prezesem
          (megabezczelnosc, naprawde), never again... Rozmawialismy jeszcze z T. ze dwa
          razy przez telefon, stad wiem, ze panstwo T. bardzo szybko kupili sobie
          mieszkanie na Powislu. I o zamieszkaniu z chorym ojcem nie bylo juz mowy.
          A my? Teraz szukamy domu. Ogladalismy kilka i... juz trzy razy, na
          pytanie "dlaczego Panstwo sprzedaja ten dom?" odpowiedziano, ze... albo matka
          jest chora, albo koledze wszczepili bypassy i sprzedaje... no i wlacza sie
          czerwone swiatelko.
          Poza tym - moja rada: kupujcie bez agencji. Wiem, bo kupowalam i sprzedawalam w
          ten sposob juz dwa mieszkania, ze agencja to niepotrzebny (i kosztowny) kwiatek
          do kozucha. Wszelkie koszty (notariusz, urzad skarbowy, itp.) i tak placi sie
          osobno. Agencji placi sie tylko za adres. I to duzo. Jak dla mnie - megasciema.
          Lepiej dac ogloszenie w gazecie i samemu szukac ofert, np. w internecie. A w
          razie watpliwosci zainwesowac w profesjonalna porade prawna.
          Tak wiec... agencjom dziekujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka