Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje dociągnięcie mediów?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:25
    Czy ktos mógłby się w tej sprawie wypowiedzieć. Bo mam na oku działkę, która
    bardzo mi się podoba, al enie ma na niej mediów (rolna z pozwoleniem na budowę
    konkretnego zakupionego już projektu). Media są dość odległe i wahamy się czy
    to się opłaci.
    Z góry dzięki
    Obserwuj wątek
      • Gość: kuba Re: Ile kosztuje dociągnięcie mediów? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.11.06, 22:23
        trzy lata lemu za 1m kanalizacji placilem 100 zl; prad tymczasowy pociagniety
        od sasiada z za plotu z tymczasowym slupem postawionym na mojej posesji - 2500;
        prad docelowy - projekt, skrzynki, przyłącze do domu 6500 pln. docelowy prad
        ciagnalem do posesji przez ok 30m. Zatem jezeli macie daleko do mediow koszta
        moga byc duuzoo wyzsze.
        • Gość: ktoś Aktualne ceny IP: 217.153.205.* 05.11.06, 00:33
          Wodociąg: dokumentacja 1000, 60-80 za metr bieżący rury z materiałeem i
          robocizną, 1500-2000 studzienka. Jeżeli wodociąg jest gminny, niektóre gminy
          żądają tzw. "dobrowolnej darowizny" (wiecie, rozumiecie) na rozwój sieci
          wodociągowej. W moim przypadku było to 850 zł. Jak zwał tak zwał, ale w moim
          odczuciu jest to jest coś jakby prawnie usankcjonowała łapówka.

Prąd: Teraz płaci się tylko za przydział mocy. Ok. 150 zł za kW. Na domek
          wystarcza ok. 12-15 kW. Budowę linii finansuje zakład energetyczny.

To są ceny z tego roku w woj. mazowieckim. Najlepiej wszystkiego dowiedzieć się
          w lokalnym zakładzie energatycznym i u właściciela wodociągu.
          • Gość: Ola Re: Aktualne ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:30
            aq co z licznikami prądu itp ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka