Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gracja-proszę o ocenę

19.11.06, 23:46
    Witam
    Chciałam prosić o ocenę tego projektu.Projekt jest nowy i mi osobiście bardzo
    się podoba:-)Jak znajdziecie jakieś minusy-napiszcie.Jaki może być koszt
    wybudowania takiego domku?Nie mam jakiś specjalnych wymagań np.dywan za 5 tys
    zł;]

www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=126&sid=5
    Obserwuj wątek
      • wojtek33 Re: Gracja-proszę o ocenę 20.11.06, 11:20
        Co z wentylacją kuchni i łazienek? 5 kominów? Garaż 34m, komunikacja 21 (bez
        wiatrołapu z występem na komin) a największa sypialnia 16m. Zapomnij, ten dywan
        za 5 tys. to mały pikuś przy kosztach tego domu.
        • marlenita Re: Gracja-proszę o ocenę 20.11.06, 18:08
          Jestem dopiero początkująca:]na etapie wydzielania działki ale już rozglądam
          się za projektem.A co myślisz o tym?
          www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=95&sid=5
      • Gość: gość ewka Re: Gracja-proszę o ocenę IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.06, 10:36
        Ja równiez jestem na etapie szukania projektu, miałbyc tez domek parterowy ale
        okazało sie ze parterowy jest droższy niz z uzytkowym poddaszem tak wiec wez to
        tez pod uwage.
        I projekt ma moim zdaniem o jedna łazienke za duzo, po drugie dziwny układ
        pomieszczen szczerze to mi sie nie podoba w srodku bo z zewnatrz jest
        ładny.Sporo okien a to napewno podniesie koszty.
        II projekt na pewno drogi dach bo jest kopertowy
        • Gość: mif Re: Gracja-proszę o ocenę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:39
          Gość portalu: gość ewka napisał(a):

> Ja równiez jestem na etapie szukania projektu, miałbyc tez domek parterowy
          ale
          > okazało sie ze parterowy jest droższy niz z uzytkowym poddaszem

Koszty są porównywalne. W piętrowym są schody i większa powierzchnia
          komunikacyjna, która też kosztuje.
          • Gość: marlenita Re: Gracja-proszę o ocenę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:36
            To jaki budować dom?Parterowy drogi piętrowy też....może igloo....hmmm...znów
            klimat nie odpowiedni:]
            • Gość: marlenita Re: Gracja-proszę o ocenę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:37
              A z bali?Jak widziałam w katalogu to ceny są porównywalne do murowanych;/Miff
              doradź coś:)
              • Gość: mif Re: Gracja-proszę o ocenę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:26
                Znajdź taniego, ale średniodobrego aechitekta i wspólnie dojdziecie do celu.
                Przy braku fachowych ekip budowlanych, najbezpieczniej jest budować tradycyjną
                metodą murową. Nie ładuj w ściany drogich materiałów. pustak cementowy
                wystarczy. I tak ścianę trzeba ocieplić, a zadaniem ściany nośnej jest
                podtrzymać strop i dach.
                Nie da się wyliczyć, co jest tańsze, czy z użytkowym poddaszem, czy parterowy,
                na podstawie powierzchni użytkowej. Domy o podobnych powierzchniach, z uwagi na
                inne ułożenie pomieszczeń, ciągów komunikacyjnych, instalacyjnych mogą różnić
                się znacznie kosztami.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=47675503&a=47808694
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=48935402&a=48999224
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=48935402&a=49118599
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=39271506&a=39380417
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=25480571&a=25650786
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=33290777&a=33310742

Poszukaj architekta blisko miejsca budowy, na głębokiej prowincji (pracownia 1-
                2 osobowa), a katalogi nawet do kominka się nie nadają, bo są drukowane na
                kredowym papierze. Unikaj pracowni produkujące gotowce. Mają skrzywienie
                zawodowe - zrobiąto , co w gotowcu, czyli nijako.
                Budujesz dom, zapewne, na całe życie. Przygotuj się do tego solidnie.
                Pozdrawiam mif
          • Gość: gość ewka Re: Gracja-proszę o ocenę IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.06, 12:19
            W domu parterowym musi byc mosniejszy fundament
            Dom parterowy o powierzchni 120 m2 z dwuspadowym dachem był drozszy od innego
            takiego samego tylko z podadszem o ok. 20 % tak wiec mysle ze koszty nie sa
            porównywalne
            • Gość: gość ewka Re: Gracja-proszę o ocenę IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.06, 12:24
              mocniejszy fundament przepraszam za bład
              a autorke watku zapraszam na forum muratora forum.muratordom.pl/index.php
              • Gość: marlenita Re: Gracja-proszę o ocenę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:40
                Dziękuję juz jestem na forum Muratora:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka