Gość: $$$ IP: 217.8.186.* 08.04.03, 15:18 Czy ktoś z Was miał okazję korzystać z usług agencji Meritum? Zainteresowała mnie oferta sprzedazy mieszknia za ich pośrednictwem, ale nie wiem na ile rzetelna jest ta agencja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: $$$ Re: Agencja Meritum IP: 217.8.186.* 11.04.03, 12:35 Na prawde nikt z niej nie korzystal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: Agencja Meritum IP: 217.153.44.* 11.04.03, 12:41 run Forrest run... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Agencja Meritum IP: 195.205.81.* 11.04.03, 15:06 Ostatnio sprzedałam przez tą agencję mieszkanie. Nie mam uwag negatywnych ani pozytwywnych. Ani mi zbytnio nie pomogli ani nie zaszkodzili. Należy negocjować prowizję. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Agencja Meritum IP: 217.8.186.* 11.04.03, 15:33 Dzieki bardzo xxx. W rozmowie ze mna mily czlowiek z w/w agencji przedstawil mi liste zadan ktore agencja (w umowie) zobowiazuje sie wykonac (notariusz, sady, porada prawnika itd)W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanko. Czy rzeczywiscie wywiazali sie ze swoich obowiazkow czy tez byly z tym jakies problemy? Czy pokazali Ci wiele ofert? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m0nia Re: Agencja Meritum IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.37.* 11.04.03, 16:00 czy ta agencja miesci sie na ul Ogrodowej? Jesli tak, to mam jak najgorsze wspomnienia ze wspolpracy z nia. Krotko mowiac nasza wspolpraca skonczyla sie bardzo nieprzyjemnie, z grozbami i wyzwiskami z ich strony. Z transakcji oczywiscie zrezygnowalismy. A potem jeszcze nam grozili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Agencja Meritum IP: 217.8.186.* 14.04.03, 10:07 Rzeczywiscie ta agencja miesci sie na Ogrodowej, ale z tego co wiem na tej ulicy miesci sie wiele agencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Agencja Meritum IP: 195.205.81.* 14.04.03, 08:19 Moje kontakty z tą agencją polegały wyłącznie na tym, że przyprowadzili mi klienta na moje mieszkanie. I to właśnie oni je kupili. Rola agencji nie była więc duża. Nie są jednak zbyt pomocni. Np. sami musieliśmy negocjować stawki notariusza (w zasadzie na korzyść kupującego bo to on ponosi koszty)itp. Moim zdaniem najlepiej ominąć agencję. To dodatkowy koszt a pracownicy najczęściej zachowują się tak jakby robili nam łąskę. M.in. pracownik Meritum "żalił" się, że ludzie długo sprzedają mieszkania a jak już im się przyprowadzi klienta to żadnej wdzięczności z ich strony. Na co odpowiedziałam, że nasza wdzięczność będzie bardzo konkretna w postacji prowizji jaką otrzymają - a ta w porównaniu do wkładu pracy jest moim zdaniem zbyt wysoka. Na rynku jest naprawdę wiele ciekawych ofert. Wystarczy odrobina dobrej woli. Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Agencja Meritum IP: 217.8.186.* 14.04.03, 10:05 Dzieki bardzo, oczywiscie bede starala sie znalesc cos na wlasna reke bez posrednictwa agencji, ale obawiam sie ze to moze byc bardzo trudne. W zasadzie wszystkie ogloszenia jakie ukazuja sie w prasie pochodza od agencji. No ale bede probowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Agencja Meritum IP: 195.205.81.* 14.04.03, 13:36 Polecam "Ofertę" i "Wyborczą". Możesz też porozwieszać ogłoszenia typu "Kupię mieszkanie w tej okolicy" jeżeli masz jakieś preferencje co do lokalizacji. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Agencja Meritum IP: 217.8.186.* 14.04.03, 14:20 Dzieki bardzo za radę, pewnie tak zrobie, poniewaz rzeczywiscie mam upatrzone co najmniej dwa osiedla i pare blokow. Czy nie znasz moze godnego polecenia notariusz, za posrednictwem ktorego mozna by bylo przeprowadzic transakcje? Bede wdzieczna za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś