Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co wybrać z AGD ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.03, 13:29
    Chciałabym prosić o parę słów związanych z moim ew.wyborem sprzętu AGD. Mam
    kilka opcji i nie mogę się zdecydować co wybrać. Jeśli ktoś może użytkuje
    jakis sprzęt wymieniony poniżej proszę o info jak sie sprawuje, czy nie macie
    zastrzeżeń.

Mam równiez pytanie do użytkowników okapów Amici. Ten, który zamierzam kupic
    ma wyciag 800 m3/h. Czy okapy tej firmy sa głośne czy da sie wytrzymać?

1. lodówka Liebherr KIK 3143
    Lodówka o symbolu KIKv 3143 ma jakiś wentylator. Czy lepiej kupić ten model,
    czy może byc tamten? Co daje ten wentylator?

2.piekarnik elektryczny +płyta gazowa
    a. WHIRLPOOL AKP 772+AKM 280
    b. Bosch HEV 2751EU+NPD 615DEU
    c. Amica GH 0103

3. Okap kominowy
    a. Bosch DKE 655D
    b. Amica OKB 6143I

4. Pralka
    a. Electrolux EWS 1045
    b. Whirlpool AWG 870
    c. Hoover AI 1040
    d. Bosch WFC 2045

Które z tych sprzętów polecacie a które kategorycznie odradzacie?
    Z góry dziękuję za odpowiedź.

Misia

Obserwuj wątek
      • annkier Re: co wybrać z AGD ??? 16.04.03, 14:58
        Wybieraj zawsze sprzęt tej samej marki tz. wszystko w jednym pomieszczeniu
        Bosch. Duzo lepiej to wygląda zapewniam Cię! Najlepiej jeśli sprzę opracowany
        jest liniowo tz. ma te same charakterystyczne bryły i elementy.
        Ja osobiście mam Whirlpool ale kieruj się głownie nie ceną a modelami nowszymi
        technologicznie tz. ile pobierają prądu, wody, głośnoscią.
        Powodzenia
        A.
        • Gość: misia Re: co wybrać z AGD ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.03, 15:47
          A jaki model masz Whirlpoola?
          • Gość: aa Re: co wybrać z AGD ??? IP: *.itpp.pl 18.04.03, 07:19
            ja mam pralke Whirpool AWG 695 więc jest to model starszy , otwierany od góry ,
            1000 obrotów , kupiona w lutym 1999 roku , jestem b. zadowolona.
            jeśli chodzo o okap to trzeba jednak zadzwonić do sklepu lub serwisu lub do
            firmy produkującej sprzęt i dowiedzieć się jak głośny jest sprzęt - ile ma
            decybeli.
            jesli chodzi o lodówkę to ja też interesowałam się Liebherrem - bardzo mi się
            podoba , niestety nie jestem w stanie rozróżnić sprzętu po kodzie , ja chciałam
            kupić Liebherra w srebrnym kolorze z takzwaną komorą "zero" , sądze że jest to
            bardzo wygodne bo nawet sałata w tej komorze - podobno po miesięcu jest swieża,
            ale tenmodel z komorą kosztuje ponad 6 tys. Wybrałam więc lodówke srebrną
            Ariston ale ona ma jeden agregat - kosztuje ok.3,5 tys , druga opcja to lodówka
            do zabudowy z Elektroluxa za niecałe 3 tys.

Wybierając lodówkę zwracałam uwage na : zużycie energii , pojemność lodówki w
            litrach , ilość agregatów , chciałam też żeby w zamrażarce były przezroczyste
            szuflady a elektrolux je ma , no i oczywiście wymiary .

okap aby był funkcjonalny , musisz wiedzieć że powinien wymienić powietrze od 6
            do 10 razy w ciągu godziny tj. jeśli kubatura pomieszczenia wynosi np 80m3 to
            okap musi wymienić od 6x80m3 do 10x80m3 , pozatym okap powinien wisieć też na
            odpowiedniej wysokości tj. nad płutą elektryczną ok. 70 cm a nad gazem ok. 80
            cm , inne są okapy wyspowe ale wszystkiego powinnaś dowiedzieć się od
            sprzedawcy lub najlepiej zadzwonić do firmy produkującej sprzęt - ja tak
            robie ,

pozdrawiam
            aa

• Gość: misia Re: co wybrać z AGD ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 09:33
        Dzięki AA za sugestie.
        Może jeszcze ktoś się znajdzie i wyrazi swoje opinie o innych sprzętach.
        dzięki
        • Gość: edgar Re: co wybrać z AGD ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 11:11
          Jezeli pralke to tylko BOSH
          Stary sprawdzony model 2045
          Chodzi cichutko , ze az milo - nawet nie wiesz kiedy wiruje.
          Lodowe mam GORENJE z Duńskim Agregatem, Brant tez jest b.dobry
          Nie kupuj Włoskiej padaki - kazdy Ci to odradzi
          Jezeli chodzi o sklepy , porównanie cenowe to tylko MEDIA MARKT.
          W porównaniu Do EURO AGD jest tańszy o ok 400 zł na tym samym modelu - to dosyć
          sporo. Poza tym w MAEDIA MARKT mozesz sie targować a EURO nie
          • Gość: Stefan Re: co wybrać z AGD ??? IP: waprx* / 192.168.14.* 18.04.03, 11:37
            Co do włoskiej padaki - generalnie sie zgadzam, choć pralke mam Aristona i jest
            bardzo ok. Ale fakt że była z tych droszych, myśle że w przypadku włochów ma to
            spore znaczenie ;-)

Co do MM i Euro - to zdecydowanie nie ma takiej reguły jak piszez że w MM jest
            zawsze taniej. Poza tym różne sklepy Euro potrafią też mieć rożne ceny. W MM
            też dużo łatwiej kupić sprzęt uszkodzony z którym trzeba się potem wozić z
            powrotem. W Euro nie słyszałem by się komuś to zdażyło. Za to MM ma przeważnie
            dużo lepsze warunki kupna na kredyt jesli ktoś potrzebuje.

Jako przykład mogę powiedzieć że jak kupowałem kuchnię (Bosch) to w Euro na
            Bema kupiłem ją za prawie 1000 zł taniej niż była w Media Markcie (choć fakt że
            była w promocji).
            • Gość: mac1 Re: negocjacje. IP: 213.77.33.* 18.04.03, 11:50
              Gość portalu: Stefan napisał(a):

> Co do włoskiej padaki - generalnie sie zgadzam, choć pralke mam Aristona i
              jest
              >
              > bardzo ok. Ale fakt że była z tych droszych, myśle że w przypadku włochów ma
              to
              >
              > spore znaczenie ;-)
              >
              > Co do MM i Euro - to zdecydowanie nie ma takiej reguły jak piszez że w MM
              jest
              > zawsze taniej. Poza tym różne sklepy Euro potrafią też mieć rożne ceny. W MM
              > też dużo łatwiej kupić sprzęt uszkodzony z którym trzeba się potem wozić z
              > powrotem. W Euro nie słyszałem by się komuś to zdażyło. Za to MM ma
              przeważnie
              > dużo lepsze warunki kupna na kredyt jesli ktoś potrzebuje.
              >
              > Jako przykład mogę powiedzieć że jak kupowałem kuchnię (Bosch) to w Euro na
              > Bema kupiłem ją za prawie 1000 zł taniej niż była w Media Markcie (choć fakt
              że
              >
              > była w promocji).

Wybór sklepu to kwestia negocjacji. Chciałem sprzęt katalogowoza ok. 9400 zł.
              W Euro otrzymałem odpowiedź, że 5% upustu dostanę przy zakupach powyżej 10
              000zł ???, w Media że się dogadamy ale ok.7%. Na końcu trafiłem do sieci Avans.
              Byłem w trzech sklapach tej sieci i jedynie kierownik trzeciego sklepu dał mi
              sensową propozycję cenową przebijając pozostałych. Wczesniej powiedziałem mu że
              mam juz oferty internetowe, więc wiedział że musi byc bardziej konkurencyjny.
              Wytargowałem prawie 20% (gotówka) od cen katalogowych Amica.
              Reasumując ceny zalezą od człowieka (tez jego stanowiska) a nie konkretnej
              sieci. Pzdr.
              • Gość: misia Re: negocjacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 12:29
                Jaki sprzęt kupiłeś Amici? Czy masz również ich okap? Jak oceniasz ich produkty?

dzięki

> Wytargowałem prawie 20% (gotówka) od cen katalogowych Amica.

• Gość: mac1 Re: negocjacje. IP: 213.77.33.* 18.04.03, 12:39
                  Gość portalu: misia napisał(a):

> Jaki sprzęt kupiłeś Amici? Czy masz również ich okap? Jak oceniasz ich
                  produkty
                  > ?
                  >
                  > dzięki
                  >
                  > > Wytargowałem prawie 20% (gotówka) od cen katalogowych Amica.
                  >

Mam okap teleskopowy podszafkowy OTB414I.
                  www.amica.com.pl/prods.php?pID=OTB414I&cID=29
                  Na razie wszystko działa. Pzdr.

• Gość: misia Re: negocjacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 13:14
                    Dzięki ZA INFO.
                    A czy ktos ma okap kominowy? Mnie intersuje OKE 6221.

misia
      • Gość: misia Re: co wybrać z AGD ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 12:27
        A Hoover to jaka produkcja? CZy ktoś kupił tą markę?
        Proszę o opinie
        • Gość: Ala Re: co wybrać z AGD ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.03, 13:32
          Hoover należy do grupy Candy. (www.hoover.pl)
          Mimo, że sporo osób narzeka na sprzęt Candy, nie słyszałam jeszcze złej opinii
          o Hooverze. Ja mam dokładnie taką pralkę o jakiej piszesz (AI 1040) od roku i
          sprawuje się doskonale.
          • Gość: misia Re: co wybrać z AGD ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.03, 12:24
            A jak zachowuję się podczas prania i wirowania? Czy jest cicha? Czy używałaś
            już wszystkich funkcji jakie oferuje ta pralka?

pzdr

Gość portalu: Ala napisał(a):

> Hoover należy do grupy Candy. (www.hoover.pl)
            > Mimo, że sporo osób narzeka na sprzęt Candy, nie słyszałam jeszcze złej
            opinii
            > o Hooverze. Ja mam dokładnie taką pralkę o jakiej piszesz (AI 1040) od roku i
            > sprawuje się doskonale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka