Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Meble modułowe - jakie wybrać

IP: 213.25.141.* 07.02.07, 12:20
    Witam
    Wkrótce będę urządzał mieszkanie i mam problem co do wyboru mebli modułowych
    do salonu. Rozważam zakup mebli z Black Red White a także z Forte. Mam
    pytanie - które z tych mebli według was są wyższej jakości - chodzi mi o to
    aby po roku uzytkowania nie odpadały drzwiczki, nie zacinały się szuflady
    itp ;-). Byc może ktoś z was jest w stanie polecić jakąś inną firmę która
    robi meble modułowe, a które sa lepsze od w/w firm?
    Dzieki za pomoc
    Obserwuj wątek
      • missmary Re: Meble modułowe - jakie wybrać 07.02.07, 13:48
        hehe, właśnie jesteśmy w trakcie skręcania szf modułowych, wybraliśmy meble
        IKEI, system PAX.
        w Black Red White oglądaliśmy ale wg nas są gorszej jakości i mniej estetyczne.
        szafa wysoka 2.36, szeroka 2 metry, głębowa 58cm z brzozy, kosztowała nas z
        wyposażeniem wewnętrznym 2400
        pozdrawiam
        • Gość: oro11 Re: Meble modułowe - jakie wybrać IP: 213.25.141.* 07.02.07, 15:52
          Dzieki za info - PAX to jednak chyba tylko system szaf.
          Mnie by chodziło o takie meble systemowe żeby była i szafa i komoda i stolik i
          krzesełko ;-)
          • missmary Re: Meble modułowe - jakie wybrać 08.02.07, 09:38
            a no to przepraszam-nie tak zrozumiałam:))
            pzdr
      • Gość: BS Re: Meble modułowe - jakie wybrać IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.02.07, 17:33
        ponieważ znam meble Forte od podszewki- nie polecam kiepska jakość a cena
        średnia. zwróć uwage na jakość folii, obrzeża, zawiasy i prowadnice.... co do
        BRW jakość podobna ale cena chyba niższa. osobiście kupiłabym z IKEI
        • Gość: roberto Re: Meble modułowe - jakie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 21:33
          Mebli z IKEI nie polecam.Jakosciowo sa porownywalne z BRW czy FORTE ale
          koszmarnie brzydkie i jednoczesnie drogie ! tak tak,IKEA wcale nie jest tania.
          Polecam za to BRW a takze FORTE.Ceny podobne a jednoczesnie niskie jak na meble
          i sa calkiem fajne z wygladu.Mam w salonie juz 2 lata zestaw KENT ktory sam
          skladalem.Wszystko jest ladnie opisane i robi sie to z przyjemnoscia.Nic sie nie
          odrywa czy jakies inne historie.Ale wiadomo ze to plyta a nie prawdziwe
          drewno.Szklanki z goraca herbata raczej nie stawiam bo zostanie kolko,ale to
          samo dotyczy drogich mebli.Mebelki sa elegancie klasyczne i jestem z nich bardzo
          zadowolony.W innym pokoju mam zestaw VIS A VIS czeresnia w polaczeniu z szyba
          mrozona -tak samo fajne i nowoczesna linia.
      • sabrilla Re: Meble modułowe - jakie wybrać 11.02.07, 22:08
        Jakość jest raczej porównywalna. Ale BRW ma bogatszy i ciekawszy wybór (ostatnio
        sprawdzałam rozmaite firmy, bo doswkiera mi, ze się tak wyrażę nader skromny
        wystrój pokoju dziennego :-)). Ale różnie to z BRW bywa. Parę lat temu kupiłam
        tam meble modułowe-porażka okrutna. Odpadały listwy, wypadały szuflady... Miałam
        tez meble kuchenne tej firmy (na zamówienie) i te z kolei sprawowały się bez
        zarzutu. A więc trudno jednoznacznie firmę pochwalić czy potepic.
        PS Jednak nigdy nie zaobserwowałam takiego badziewia jak w przypadku mebli z IKEI.

Gość portalu: oro11 napisał(a):

> Witam
        > Wkrótce będę urządzał mieszkanie i mam problem co do wyboru mebli modułowych
        > do salonu. Rozważam zakup mebli z Black Red White a także z Forte. Mam
        > pytanie - które z tych mebli według was są wyższej jakości - chodzi mi o to
        > aby po roku uzytkowania nie odpadały drzwiczki, nie zacinały się szuflady
        > itp ;-). Byc może ktoś z was jest w stanie polecić jakąś inną firmę która
        > robi meble modułowe, a które sa lepsze od w/w firm?
        > Dzieki za pomoc
        • verkomeble Re: Meble modułowe - jakie wybrać 27.11.13, 18:34
          A co powiecie na "MEBLE VOX" ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka