Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.devs.futuro.pl 26.11.01, 10:26
    MAM PROBLEM, PONIEWAZ CHCE POSTAWIC SCIANKE Z LUKSFEROW W LAZIENCE KTORA WYTYCZY
    POLE PRYSZNICA, BOJE SIE TYLKO JAK BEDZIE WYGLADALO UTRZYMANIE CZYSTOSCI, CO Z
    FUGAMI. SZUKAM TEZ WYKONAWCY Z KATOWIC DO POSTAWIENIU KILKU SCIAN Z PUSTAKOW
    SZKLANYCH I PORAD OD OSOB KTORE MAJA LUKSFERY W LAZIENCE I W DOMU.
    Dziekuje
    Obserwuj wątek
      • mikmik Re: LUKSFERY 26.11.01, 12:30
        zmieniałem cały ciąg komunikacyjny w mieszkaniu, lącznie z wykuciem nowego
        wejścia do łązienki. Stary otwór wykułem do sufitu i na szerokość ścian
        działowych i odbudowałem całą ścianę z luksferów. Ściana ta jest jednoczeście
        jedną ze ścian wnęki prysznicowej. Pustaki łączone były na zaplatana siatkę z
        prętów stalowych oraz na specjalny klej techniczny ( fachowiec będzie
        wiedział ) Luksfery kładzione były barzo ściśle tak by nie tworzyć specjalnie
        przestrzeni na fugi. Nie chciałem tego zbytecznego dla mnie elementu
        dekoracyjnego. Ściana nie przecieka obmywana stale przez wodę. Czystość
        utrzymuję dostępnymi, tradycyjnymi środkami do czyszczenia powierzchni
        szklanych.
        • Gość: arch Re: LUKSFERY IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 23:10
          stawiajac scianke tradycyjnie, tzn. z fugami, lepiej bedzie wygladala, nawet
          proponuje zastosowac fugi grubsze od tradycyjnych, tzn. nawet na grubosc ok.
          1cm; jezeli chodzi o czystosc: stosuje sie fugi specjalne, z ktorymi nic nie
          bedzie sie dzialo przy dzialaniu wody, aktualnie jest bardzo duzy wybor w
          hurtowniach z materialami budowlanymi;
      • Gość: aga Re: LUKSFERY IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 00:15
        o fugach pisza w ostatnim numerze Muratora, mozna tez zajrzec na strone:
        www.murator.com.pl
      • martaigla Re: luksfery 30.08.14, 01:27
        Jak luksfery, czy pustaki szklane, to tylko z nomos.com.pl, naprawdę bardzo miła oraz profesjonalna obsługa oraz najwyzszej jakosci produkty :)
        • glasspol.pl Re: luksfery 16.04.16, 14:02
          My kupiliśmy okna w glasspol.pl w Szymanowie, luksfery francuskie ładnie przepuszczają światło.
          • normalny_ludz Re: luksfery 17.04.16, 15:19
            NIE POLECAM www.glasspol.pl zatrudniają idiotów spamerów,którzy nawet dat nie potrafią czytać.Pewnie tak samo stare i zmatowiałe luksfery sprzedają.

Więc sie zastanów dobrze NIE POLECAM www.glasspol.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka