Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

50.000 PLN za stan surowy

IP: *.aster.pl 28.03.07, 20:58
    Nie jestem pewna, czy pytam na dobrym forum, ale spróbuję.
    Planujemy budowę domu - jak jest z wykonawcami w tej chwili wszyscy wiedzą.
    Znaleźliśmy wykonawcę, który za robociznę dla stanu surowego otwartego życzy
    sobie około 50.000.
    Warunki kazusa:
    - Piaseczno k.Warszawy,
    - ekstremalnie prosta bryła (serio - ani jednego załamania ścian
    zewnętrznych, prostopadłościan po prostu)
    - dwuspadzisty dach,
    - technologia: bloczki z betonu komórkowego
    - powierzchnia całkowita po podłodze 180, użytkowa 155, do tego garaż 24m2
    Czy ktoś z użytkowników forum jest w stanie ocenić tę ofertę?
    Konsultowałam ją z rodziną i znajomymi, którzy się budowali, ale najświeższe
    informacje od nich pochodzą sprzed roku i biorąc pod uwagę koniunkturę
    budowlaną chyba nie są zbyt wiarygodne.
    Z góry dziękuję za pomocne komentarze!
    Obserwuj wątek
      • Gość: aneczka Re: 50.000 PLN za stan surowy IP: *.chello.pl 28.03.07, 21:17
        Zobacz raczej na forum Muratora, tam jest takie podforum na temat cen.
        Mi wydaje się śmiesznie tanio.
      • Gość: anna Re: 50.000 PLN za stan surowy IP: *.marketing-house.pl 29.03.07, 11:56
        Mam również ofertę za 50,000 zł, ale za dom 280 m2+ 50 m2 garażu. Cena zawiera
        robociznę stanu surowego, ale bez więźby dachowej, więc trochę trudno to
        porównać (duża większa powierzchnia, ale bez przykrycia dachem). Może Ci to w
        czymś pomoże.
        • Gość: cassiopeia Re: 50.000 PLN za stan surowy IP: *.aster.pl 01.04.07, 14:36
          Dziękuję, jest to jakaś wskazówka. Nasza oferta zawiera więźbę, wylewki
          posadzek, sprzęt i kierownika budowy. Już się właściwie zdecydowaliśmy, bo
          obawiamy się, że jeśli tą ofertą nie pogardzimy, to kolejne będą już dotyczyć
          przyszłego sezonu budowlanego...
          • kasia_de Re: 50.000 PLN za stan surowy 01.04.07, 16:56
            u mnie za stan surowy z więźbą, dom 175 m2 (po podłogach razem z garażem), też
            bardzo prosty - wykonawca bierze 40 000 (ale to bez rachunku jest), czyli
            podobnie.
            • icsnorway Re: 50.000 PLN za stan surowy 18.04.07, 13:34
              kasia_de napisała:

> u mnie za stan surowy z więźbą, dom 175 m2 (po podłogach razem z garażem), też
              > bardzo prosty - wykonawca bierze 40 000 (ale to bez rachunku jest), czyli
              > podobnie.
              ja buduje dom pod poznaniem,z poddaszem uzytkowym,152m, - 30 tys bez wiezby
              • Gość: twardababa Re: 50.000 PLN za stan surowy IP: 80.240.164.* 15.05.07, 13:32
                A mi buduje firma budowlana za 20 tys. Dom 190m+ więźba dachowa+ piwnica. Cenę
                negocjowałam jeszcze w styczniu. Są teraz na etapie ostatniego stropu+ więźba.
                Dom- okolice Łomży
      • Gość: rafał Re: 50.000 PLN za stan surowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:01
        biorąc pod uwagę że to ok. 2 miesiące pracy dla 5 ludzi(zakładam że ściany
        działowe też zrobią) to wypada na łebka 5000zł brutto na miesiąc
        bez rewelacjibo to nie stały etat tylko praca sezonowa(taki robol z budowy ma
        robotę max. 9-10 miesięcy w roku) i nie wszyscy dostają po równo(szef pewnie
        bierze 10tys/m-c, reszta dostaje po 3-4 tys./m-c)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka