Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

lodówka Ariston

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.03, 17:41
    czy może ktoś z forumowiczów posiada lodówkę firmy Ariston i mógłby sie
    podzielić uwagami na temat tej marki? warto czy nie kupić? z góry dzięki za
    podpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • zayzayer Re: lodówka Ariston 22.05.03, 18:28
        Nie warto.

zayzayer
      • obi. Re: lodówka Ariston 22.05.03, 19:59
        Mam, ale dopiero od kilku miesięcy. Lodówka jak lodówka. Parę przydatnych
        funkcji - np. fresh box, foremki na lód w drzwiczkach zamrażalnka. Dużo cichsza
        od mojego poprzedniego Electroluxa - ale pewnie dotyczy to większości obecnych
        lodówek.

Pozdrawiam,
        obi.
        • Gość: mac1 Re: lodówka Ariston IP: 213.77.33.* 23.05.03, 07:25
          obi. napisał:

> Mam, ale dopiero od kilku miesięcy. Lodówka jak lodówka. Parę przydatnych
          > funkcji - np. fresh box, foremki na lód w drzwiczkach zamrażalnka. Dużo
          cichsza
          >
          > od mojego poprzedniego Electroluxa - ale pewnie dotyczy to większości
          obecnych
          > lodówek.
          >
          > Pozdrawiam,
          > obi.

Głośność wynika przede wszystkim z rodzaju czynnika chłodniczego. Te z R134a sa
          głośniejsze od nowszych z izobutanem R600a. Oczywiście akustyka pomieszczenia
          jak i rodzaj podłoża ma tutaj też znaczenie. Pzdr.
          • Gość: luciola Re: lodówka Ariston IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.03, 19:51
            nie posiadam lodowki Aristona ale mam pralke tej firmy. i choc podobno miala to
            byc taka wspaniala i niezawodna rzecz (pralka raczej z wyzszej polki 2,5tys pl)
            okazalo sie troche inaczej. wcale nie byla taka cicha jak sie z poczatku
            wydawalo, a do tego po dokladnie roku i 1 miesiacu uzytkowania, a wiec juz po
            wygasnieciu gwarancji polecial jakis modol sterujacy. koszt naprawy to 600 zl..
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka