Gość: aga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.03, 17:41 czy może ktoś z forumowiczów posiada lodówkę firmy Ariston i mógłby sie podzielić uwagami na temat tej marki? warto czy nie kupić? z góry dzięki za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obi. Re: lodówka Ariston 22.05.03, 19:59 Mam, ale dopiero od kilku miesięcy. Lodówka jak lodówka. Parę przydatnych funkcji - np. fresh box, foremki na lód w drzwiczkach zamrażalnka. Dużo cichsza od mojego poprzedniego Electroluxa - ale pewnie dotyczy to większości obecnych lodówek. Pozdrawiam, obi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: lodówka Ariston IP: 213.77.33.* 23.05.03, 07:25 obi. napisał: > Mam, ale dopiero od kilku miesięcy. Lodówka jak lodówka. Parę przydatnych > funkcji - np. fresh box, foremki na lód w drzwiczkach zamrażalnka. Dużo cichsza > > od mojego poprzedniego Electroluxa - ale pewnie dotyczy to większości obecnych > lodówek. > > Pozdrawiam, > obi. Głośność wynika przede wszystkim z rodzaju czynnika chłodniczego. Te z R134a sa głośniejsze od nowszych z izobutanem R600a. Oczywiście akustyka pomieszczenia jak i rodzaj podłoża ma tutaj też znaczenie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luciola Re: lodówka Ariston IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.05.03, 19:51 nie posiadam lodowki Aristona ale mam pralke tej firmy. i choc podobno miala to byc taka wspaniala i niezawodna rzecz (pralka raczej z wyzszej polki 2,5tys pl) okazalo sie troche inaczej. wcale nie byla taka cicha jak sie z poczatku wydawalo, a do tego po dokladnie roku i 1 miesiacu uzytkowania, a wiec juz po wygasnieciu gwarancji polecial jakis modol sterujacy. koszt naprawy to 600 zl.. Odpowiedz Link Zgłoś