Dodaj do ulubionych

Tefal Ingenio - pytanie

26.05.26, 16:44
Moje obecne Tefale idą do domku letniskowego i chcę je zamienić na Tefal Ingenio.
Oczywiście zestawów jest cała masa i nie umiem się zdecydować. Wiem, że chcę zestaw z rondlami, ale widzę, że oni mają tylko 3 rozmiary rondli- w każdym zestawie są więc tylko trzy rondle.
Nie zależy mi na woku, bo mamy osobny, mamy też kilka patelni- najwięcej korzystamy z małych patelni do jajecznicy, bo nie smażymy tylko używamy airfryera. Zupy gotujemy w szybkowarze.
Nie potrzebuję też żadnych łopatek, bo to też.
Co się Wam sprawdziło? Wystarczą dwie rączki na 4 palnikową kuchnię? My rzadko przechowujemy jedzenie w lodówce w garnku- raczej w pojemnikach, więc nie wiem, czy te plastikowe pokrzywki mi się przydadzą.
Obserwuj wątek
    • crea.tura Re: Tefal Ingenio - pytanie 26.05.26, 19:01
      Plastikowe przykrywki się nie przydają- wyrzuciłam je po kilku miesiącach, zajmowały tylko miejsce. Dwie rączki wystarczą.
      • princy-mincy Re: Tefal Ingenio - pytanie 26.05.26, 19:15
        A używasz tych metalowych pokrywek do patelni?
        Lub tych szklanych do odcedzania?
        • crea.tura Re: Tefal Ingenio - pytanie 26.05.26, 21:32
          Nie smile nawet nie pamiętałam, że były w zestawie. Używam wyłącznie szklanych przykrywek.
    • dorotakwiatkowska13 Re: Tefal Ingenio - pytanie 26.05.26, 20:10
      Ja mam te garnki i polecam oczywiście te stalowe. Moim zdaniem dwie rączki wystarczą spokojnie. Metalowa przykrywka przydaje się i do gotowania i do odcedzania. Ja przechowuję w lodówce w tych garnkach zupę i gulasz, więc wtedy używam tych plastikowych pokrywek i mi się przydają.
      • princy-mincy Re: Tefal Ingenio - pytanie 26.05.26, 20:29
        Moje obecne też są stalowe i też je wolę.
        Zastanawiam się czy nie kupić samych garnków, bo mam kilka patelni Tefal, które nie są zniszczone.
        Moje Tefale mają napis, że zostały wyprodukowane we Francji a na allegro piszą, że garnki chińskie, nawet te z oryginalnego sklepu Tefal. To mnie trochę zniechęca. Nie wiem czy jakość nie będzie gorsza.
        • mysiulek08 Re: Tefal Ingenio - pytanie 26.05.26, 20:42
          przed krusetami mialam stalowe garnki tefala (zestaw) , niestety wlasnie chinskie byly (nie ja kupowalam a byly potrzebne na 'juz') , po 4 latach uzywania, mycia w zmywarce, niby nic im nie bylo ale zrobily sie takie 'zuzyte', chyba tylko patelnie i czesc sprzetu agd tefal robi we francji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka