Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ludzie mieszkania lecą na łeb!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:27
    Bańka zaczyna pękać! Sprzedawajcie, sprzedawajcie! Za kilka miesięcy wasze
    mieszkania nie będą warte funta kłaków. Spójrzcie na Niemcy i Anglię, gdzie
    mieszkania stoją puste. A USA to już kompletna apokalipsa. Znajomy był
    niedawno w Stanach i nie mógł się opędzić od ludzi wciskających mu mieszkania
    i domy za kilkadziesiąt dolarów. U nas też tak będzie, zobaczycie za rok
    można będzie zasiedlać pustostany w centrach dużych miast, lecz i tak nikt
    nie będzie chciał tam mieszkać, bo wszyscy wyjeżdżają i będzie nas 35 mln. A
    ci co zostają budują domki pod miastem, gdzie ziemia tanieje jak szalona. Kto
    normalny kupowałby dziś mieszkania, gdy krwiożercze banki i złowrogie firmy
    deweloperskie wysysają z nas krew, narzucając kilkaset procent marży. Na
    podstawie moich obliczeń wynika, że koszt wybudowania m2 to obecnie 1000 zł,
    a mieszkania idą po 7000-8000. Lecz bańka już pękła, ludzie nie kupują
    materiałów budowlanych, które zalegają na składach, a sprzedawcy chcąc pozbyć
    się towaru rozdają cegły za darmo! Sam sprzedałem swoje dwa mieszkania i
    teraz wynajmuję za 2000 miesięcznie i czekam na jakieś pierwsze wolne
    pustostany na Mokotowie. Radzę wam to samo jeżeli nie chcecie obudzić się za
    kilka lat z ręką w nocniku jako właściciele własnego m.
    Obserwuj wątek
      • Gość: maja Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 11:11
        To gdzie są takie pełne składy materiałów budowlanych. Ja załatwiam właśnie
        POROTHERM spod lady, blache na dach "po znajomości" , robią mnie wszędzie w
        ciula i codzinnie inna cena. To co piszesz to raczej myslenie życzeniowe.
      • Gość: al9 mały żarcik IP: *.teleton.pl 30.04.07, 12:13
        usmiałem się.
        dobre
        al
        • Gość: traktordj Re: mały żarcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 12:36
          Pytanie, ktore mnie nurtuje.... co Ty dzis zjadles?
      • Gość: thesopranos nowe mieszkania beda nadal drożeć, czy tego chcemy IP: *.centertel.pl 30.04.07, 18:47
        czy też nie chcemy. Mieszkania są czymś czego każdy potrzebuje, wzrasta stale
        siła nabywcza w kraju, pojawiają się informacje odnośnie powracających do kraju
        ze sporymi pieniędzmi, robotnicy którzy pójdą do pracy przy autostradach,
        nauczeni tego że mobilność w szukaniu pracy popłaca, to nie spowoduje spadku
        cen, drożejące materiały budowlane też nie. Ale jak już wspominałem będą
        lokalizacje hgdzie potanieje a będą takie gdzie cena sie utrzyma, ale np centra
        dużych miast gdzie powst tają nowoczesne budynki itp, stale mają niedoszacowaną
        wartość. Ja mam dwa mieszkania, i jedno z nich sprzedam aby wybudować dom a
        drugie to większe i lepsze zostawiam sobie bo rosnące ceny wynajmu powodują że
        coraz bardzie opłaca się miec mieszkanie na wynajem. Kupując mieskzanie o pow
        50 m2 płacimy za nie np 750.000 (drogo na dziś) rata od tego około 3500, teraz
        można takie mieskanie wynająć za 2500 - 3000 a gdy podskoczą ceny najmu
        spokojnie będzie można spłacić kredyt za pomocą czynszu! czyli dojdzie do
        syuacji jaka miała miejsce jeszcze niedawno. Ceny mamy już w połowie takie jak
        wielkie stolice europejskie a ceny wynajmu jak w mongolii, więc teraz zakładam
        że nastąpią wzrosty w tym segmencie rynku!

P.S. morfinkę przepraszam za to że nie byłęm obiektywny!
        • Gość: aneczka Re: nowe mieszkania beda nadal drożeć, czy tego c IP: *.chello.pl 01.05.07, 13:42
          Panie Lebiedz !
        • www.e-biznes24.eu Re: nowe mieszkania beda nadal drożeć, czy tego c 04.05.07, 23:15
          bu ha ha ha wątpię by ceny najmu poszły znacząco w górę.
          Ceny mieszkań już nie bedą rosły dynamicznie. Tylko nienormalni
          kupują "apartamenty" (40-50m2) za chore ceny np.400 tys.
          W USA zaczyna się krach.
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4107907.html---
          www.e-biznes24.eu
          E-biznes możesz zacząć i ty !
          tinyurl.com/3x2oov
      • mamamonika Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! 01.05.07, 13:54
        Za kilkadziesiąt dolarów???
        Pięć w Montanie poproszę, bo tam ładnie ;-)))
      • su.ha Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! 02.05.07, 11:58
        .. i się obudziłeś..:)
        • utalia Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! 02.05.07, 23:08
          a świstak zawija w papierki
          • Gość: aneczka Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.chello.pl 04.05.07, 11:37
            Zaczyna się OSTRA JAZDA W GÓRĘ !!!!!

ZAPIAĆ PASY

ROSZCZENIOWCY i INNE NIEROBY , LENIE !
            BĘDZIE BOLAŁO !
            DOSTANIECIE PO DUPACH !
            • Gość: antyaneczka Aneczka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:34
              Wypisujesz ta wiadomosc na wszelkich mozliwych watkach o cenach nieruchomosci..
              co pare dni... ciekawe czemu? :)

Marna propaganda...
              • janu5 Bo od lutego nie może sprzedać mieszkania 04.05.07, 14:56
                W wielu miastach ceny sięgnęły pułapu zaporowego. Wyczuwa się w powietrzu
                niepokój sprzedających. Zaczynają nieśmiało opuszczać ceny po 5 , 10 tys na
                miesiąc czekania. W ogłoszeniach pojawiły się dopiski cena do negocjacji. PO
                szybkich wzrostach przyszedł czas na korektę.
                • Gość: Sama Re: Bo od lutego nie może sprzedać mieszkania IP: *.chello.pl 04.05.07, 15:49
                  Ja sprzedałam mieszkanie w dwa dni za bardzo dobrą cenę.
                  • Gość: dilby Re: Bo od lutego nie może sprzedać mieszkania IP: *.chello.pl 04.05.07, 19:55
                    Ja sprzedałem w 2 godziny 2 pokoje za 450 000 !

Szczeka mi opadła ...
                    • janu5 Daj se spokój aneczka. 04.05.07, 20:49
                      Spóść cenę to szybciej sprzedaż.
                      • Gość: cv Re: Daj se spokój aneczka. IP: *.eranet.pl 04.05.07, 22:15
                        ja co moge sprzedać za 400.. chesz kupić..
                        mieszkanie 50 m2.
                        • www.e-biznes24.eu Re: Daj se spokój aneczka. 04.05.07, 23:17
                          ja mogę kupic ale max za 50% ceny wywoławczej

---
                          www.e-biznes24.eu
                          E-biznes możesz zacząć i ty !
                          • Gość: neeo Re: Daj se spokój aneczka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:34
                            znaczny popyt przeniósł się na działki - ponoć coraz więcej ludzi wyjeżdza w
                            weekend za miast i pyta o tanie działki w okolicy.
                            www.kredytdom.pl/poradnik/kupujesz/dzialki_beda_drozec_/
                            jeżeli chodzi o ceny mieszkań to wątpię w jakieś spektakularne obniżki - co
                            najwyżej ceny mogą wystopować i nie rosnąć przez kilka lat.
                            Ale prawdę mówiąć - czy ktoś 4-5 lat temu przewidział to co się stanie na
                            polskim rynku nieruchomości?
      • Gość: annika Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.eranet.pl 06.05.07, 19:21
        Chyba napięcie powierzchniowe tej bańki ma się ciagle nieźle:-)))
        Ale, thesopel-napisałeś dwie rzeczy, które nie są prawdą. Ceny działek nie
        tanieją a wręcz odwrotnie. Zresztą ludziom już korba odbija, niektórzy próbuje
        sprzedawać jakieś chaszcze na totalnym zadupiu rzucając ceny jak bez mała w
        Wilanowie.
        I te składy budowlane pełne towaru. Gdzie???
      • 11tuluza Re: może to i prawda w innych krajach? 06.05.07, 19:27
        A czy w Polsce tak będzie zobaczymy? Lepiej ,żeby szybko ceny nie rosły.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=61726655&v=2&s=0
        • Gość: annika Re: może to i prawda w innych krajach? IP: *.eranet.pl 06.05.07, 20:49
          Nie podzielam radosnego optymizmu (czy dla niektórych pesymizmu) thesopla. No i
          te pełne składy budowlane nijak mi nie pasują z tymi, które ostatnio widziałam.
          ale: Nie jestem zadnym fachowcem w sprawach gospodarki i nieruchomości ale mam
          wrażenie, ze do obecnej sytuacji w Polsce trzeba podchodzić dość ostrożnie i
          trudno tak jednoznacznie porównywać nas z innymi krajami. Moze sie mylę, ale
          ceny nieruchomości wydają sie już bardzo mocno zbliżać do pułapu krajów Europy
          Zachodniej a my jesteśmy ciągle najbiedniejszym krajem UE, ze średnią płacą tez
          nas chyba przegonili już wszyscy. Nasz rząd zamiast mądrze korzystać z
          koniunktury w gospodarce zajmuje się paranoicznym układem i radykalizmem
          religijnym.No i rozdawaniem kasy na prawo i lewo. A koniunktury mają to do
          siebie, ze się kończą. O czym tez powinni pamietać ci wszyscy, którzy władowali
          się bądź ładują w koszmarne kredyty na całe życie mamieni przez banki i deweloperów.
          • Gość: dilb Re: może to i prawda w innych krajach? IP: *.chello.pl 07.05.07, 07:44
            1. Ale zarobki rosna bardzo szybko w stozunku do euro i dolara, dlatego za parę
            lat może nie być to takie straszne.
            2.Ceny domó w ostatnich kilku tygodniach poszybowały w górę nawet o 100 %.
            3. Domek pod Londynem (z kartonu) kosztuje koło 700-800 tysiąca funtów, czyli
            powyżej 3mln zeta, (siostra właśnie kupiła), czyli ciągle dużo więcej niż u nas.
            • Gość: czapski Re: może to i prawda w innych krajach? IP: 81.190.126.* 07.05.07, 16:55
              Domek pod Londynem, moze jeszcze dla celow porownawczych wymien ceny w Hollywood.
      • janu5 Mieszkania tanieją, brakuje chętnych na domy 07.05.07, 08:42
        Wiadomość z dzisiejszego onetu
        biznes.onet.pl/0,1530627,wiadomosci.html
        Mieszkania tanieją, brakuje chętnych na domy
        (Dziennik, pr/07.05.2007, godz. 07:31)
        Pojawiają się pierwsze, wyraźne sygnały schładzania koniunktury na rynku
        nieruchomości. Z najnowszego raportu firmy doradczej Open Finance wynika, że w
        kwietniu w kilku dużych miastach ceny mieszkań wyraźnie spadły - pisze "Dziennik".

Tak było choćby w Lublinie, gdzie średnia cena metra kwadratowego mieszkania w
        porównaniu z marcem zmniejszyła się o 6,7 proc. Z kolei lokale w Krakowie
        potaniały o 3,6 proc., a w Gdyni o 5 proc. Największą zniżkę zaobserwowano w
        Katowicach, gdzie metr kwadratowy jeszcze w marcu kosztował średnio 3570 zł, a
        miesiąc później już tylko 3100 zł. To spadek o 15 proc.

- Te dane potwierdzają nasze wcześniejsze analizy na temat sytuacji na rynku
        mieszkaniowym. - Popyt słabnie bo nie ma już wielu chętnych na zakup mieszkania
        po wygórowanych cenach - mówi Tomasz Lebiedź, członek zarządu Polskiej Federacji
        Rynku Nieruchomości.

thesopel żartując wykrakał
        • Gość: Sas Re: do janu5 IP: *.net81.citysat.com.pl 07.05.07, 10:29
          A ja nie żartowałem , tylko pisałem o budowlanej bańce mydlanej na poważanie.
          Zostałem zakrzyczany przez hurrra optymistów . Kto by tam słuchal
          racjionalistów. Sas
          • www.e-biznes24.eu Re: do janu5 07.05.07, 23:31
            Wystarczyło włączyć myślenie. Przy tych cenach które nadal są mało kogo jest
            stać na mieszkanie. No chyba, że weźmie kredyt na 80 lat :-))).
            Już czuję jaka panika by była jakby stopy % wzrosłyby o 50%.
      • Gość: mc2 Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:37
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4112672.html
      • Gość: szaryem Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.centertel.pl 10.05.07, 17:04
        Kupiłem właśnie mieszkanie od dewelopera, pod Wrocławiem za 4tys m2.
        Mieszkania w całym bloku (24) rozeszły sie w jeden dzień!!!
        W dużych miastach i ich okolicach mieszkania utrzymają swoje ceny a nawet
        zanotują dalsze wzrosty (pewnie nie tak duże, ale jednak).
        Pamiętajmy też o napływach nowych inwestycji do polski (gdzieś ci ludzie musza
        mieszkać) oraz to, że większość emigrantów planuje wrócic do kraju i tu
        ulokować swoje oszczędności!!
        Ważne jet też to, że wzrastają płace i dziś jeśli zarabiasz ok.3tys to za dwa
        trzy lata bedziesz zarabiał 5/6tys i więcej Polaków będzie stać na zakup
        mieszkania.
        Polska gospodarka dopiero rusza i zanim rynek sie ustabilizuje i przezwyczai do
        sytuacji to minie ładnych parę lat i wtedy nieruchomości mogą "potanieć".

Pozdrawiam
        • Gość: thesopranos Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: 192.193.245.* 10.05.07, 17:16
          > Kupiłem właśnie mieszkanie od dewelopera, pod Wrocławiem za 4tys m2.
          > Mieszkania w całym bloku (24) rozeszły sie w jeden dzień!!!

bo to jest w miare przyzwoita cena na ktora ludzi stac

> Pamiętajmy też o napływach nowych inwestycji do polski (gdzieś
          > ci ludzie musza mieszkać

??? o co chodzi?

> mieszkać) oraz to, że większość emigrantów planuje wrócic do kraju i tu

tak? skad wiesz? Ci z USA jakos do tej pory nie moga wrocic - wiec Ci z
          Irlandii wroca?

> ulokować swoje oszczędności!!

wiesz ile zarabia sie w Irlandi czy Angli a ile kosztuje zycie? Ile miesiecy
          trzeba oszczedzac Twoim zdaniem zeby kupic mieszkanie we wroclawiu czy
          warszawie?

> trzy lata bedziesz zarabiał 5/6tys i więcej Polaków będzie stać na zakup

a gdzie obecnie mieszkaja ci polacy? Jezeli ktos zarabia teraz 3 tys a za 3
          lata ma zarabiac 6 to ile bedzie kosztowal chleb? mleko? litr benzyny? pamietaj
          o inflacji

> sytuacji to minie ładnych parę lat i wtedy nieruchomości mogą "potanieć".

prawie sie zgadza tylko ze te pare lat moze sie okazac rokiem albo dwoma a przy
          spadkach cen kto je kupi? skoro wszyscy juz je beda mieli?

• Gość: szaryem Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.centertel.pl 10.05.07, 17:46
            >
            > > Pamiętajmy też o napływach nowych inwestycji do polski (gdzieś
            > > ci ludzie musza mieszkać
            >
            > ??? o co chodzi?
            -budowane są nowe fabryki,powstają nowe firmy.Wszystkie te inwestycje muszą
            obsługiwać ludzie a oni gdzieś chcą mieszkać.
            >
            > > mieszkać) oraz to, że większość emigrantów planuje wrócic do kraju i tu
            >
            > tak? skad wiesz? Ci z USA jakos do tej pory nie moga wrocic - wiec Ci z
            > Irlandii wroca?
            -śledze statystyki, czytam prase, rozmawiam z ludzmi. Przykładowo 7 na 10 moich
            znajomych planuje powrot.
            >
            > > ulokować swoje oszczędności!!
            >
            > wiesz ile zarabia sie w Irlandi czy Angli a ile kosztuje zycie? Ile miesiecy
            > trzeba oszczedzac Twoim zdaniem zeby kupic mieszkanie we wroclawiu czy
            > warszawie?

-z tego co wiem zarabia sie wystarczajaco aby cos uskładać...a jeśli ludzie tam
            jadą to jednak sie im to kalkuluje!!
            >
            > > trzy lata bedziesz zarabiał 5/6tys i więcej Polaków będzie stać na zakup
            >
            > a gdzie obecnie mieszkaja ci polacy? Jezeli ktos zarabia teraz 3 tys a za 3
            > lata ma zarabiac 6 to ile bedzie kosztowal chleb? mleko? litr benzyny?
            pamietaj
            >
            > o inflacji - no,ale nie powiesz mi,że za kilka lat chleb będzie kosztował 5zł!
            >
            > > sytuacji to minie ładnych parę lat i wtedy nieruchomości mogą "potanieć".
            >
            > prawie sie zgadza tylko ze te pare lat moze sie okazac rokiem albo dwoma a
            przy
            >
            > spadkach cen kto je kupi? skoro wszyscy juz je beda mieli?

-ciagle sie słyszy ile to w Polsce brakuje mieszkań.Ludzie dorastają, kształcą
            sie, zmieniają mieszkania na takie o wyższym standardzie...
            Popyt będzie.
            >
            >
            • Gość: Sas Re do szaryem IP: *.net81.citysat.com.pl 11.05.07, 09:06
              Tak budowane sa nowe fabryki , ale właściciele chca płacić zwykłym robolom góra
              1200zł netto. 7 na 10 chce wrócic - a do czego tu wracać? I z jakim kapitałem ?
              Ile trzeba pracować ,żeby ODŁOŻYĆ 100tys euro? A co z tymi mitycznymi
              oszczędnosciami mozna w Polsce zdziałać? NIC. Na export wyjeżdżaja główni
              ci ,którym brakuje od 1-go do 1-go a i jezeli starcza im na swobodne życie to
              jest właśnie ich kalkulacja. Śmiać mi sie chce jak czytam o tych kasjerkach w
              marketach , ktore za pare lat będą zarabiały 6 tys. Ludzie , którzy maja
              mozliwosci zarabiania - zarabiaja juz dzisiaj 6 i wiecej tysięcy . Ale jest to
              stosunkowo wąska grupa spoleczna . Nadal żyjemy w czasach ''pokolenia 1200
              netto''.Ludzie dorastaja - to prawda ale dorastają głównie pokolenia niżu
              demograficznego.Od kilku ładnych lat mamy ujemny przyrost naturalny. Ostatni
              boom budowlany ''napędził'' głównie wyż , a nie emigranci , unia, czy wyższe
              zarobki. A co to są mieszkania o wyższym standarcie? Że maja ubikacje w
              mieszkaniu a nie na klatce schodowej ? Że jedna kuchnia przypisana jest do
              jednego mieszkania? Marmury , drewno egzotyczne, nowinki techniczne to kwestia
              gustu- o ktorym sie nie dyskutuje. Duzą rolę odegrały również banki
              rozluźniając politykę kredytową. Ale każdy kredyt / nawet ten rozluźniony/
              trzeba będzie spłacic - BO JAK NIE TO ...Inna sprawa jest też irracjonalne
              myslenie z którego słyniemy na świecie. Coraz wiecej udzielanych jest kredytów
              na 40 lat na 120 % wartości inwestycji. Czy ktoś pyta wnuki czy będą płacić? No
              ale sąsiad buduje -to czemu nie ja. Sas
              • Gość: wujek Re: Re do szaryem IP: 213.152.230.* 11.05.07, 14:56
                "Inna sprawa jest też irracjonalne
                myslenie z którego słyniemy na świecie."

zdanie to jest bardzo trafne i wytlumacza nie jedno.
              • Gość: vvv Re: Re do szaryem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:28
                Twój post to jeden z lepszych jakie tu czytałem
                jest dokładnie tak jak piszesz
                Polak za granicą będzie się cieszył jak odłoży 20tys.euro/rok,
                zwykle ledwo odkłada 1000euro na miesiąc
                na 100tys. będzie pracował 5-8 lat, wróci i starczy mu to na...domek z dala od
                dużego miasta albo na mieszkanie(ale nie w największych miastach)
                i będzie musiał sobie załatwić pracę bo na własny interes już mu nie starczy...
                zresztą większość z tych "oszczedności" jest na bieżąco przejadane przez rodzinę
                w kraju
              • Gość: Daisy Re: Re do szaryem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.06.07, 16:33
                Ot.co!
          • Gość: al9 bełkot ekspertów IP: *.teleton.pl 11.05.07, 16:45
            the sopranos pisze:
            prawie sie zgadza tylko ze te pare lat moze sie okazac rokiem albo dwoma a przy
            spadkach cen kto je kupi? skoro wszyscy juz je beda mieli?
            --------
            czyli ceny idą w górę bo jest za mało mieszkań...
            czyli np w Wielkiej Brytani tez jest za mało mieszkań?

Za mało domów, lokali, hoteli, obiektów komercyjnych?

Nawet mi sie nie chce dyskutować
            al
            • Gość: facio Re: bełkot ekspertów IP: 213.152.230.* 11.05.07, 17:15
              nie pierdziel tylko za lopate i buduj obiekty!!!
              • al9 Re: bełkot ekspertów 11.05.07, 17:38
                facio napisał(a):

> nie pierdziel tylko za lopate i buduj obiekty!!!
                ---------------
                od dawna obserwuję dramatyczny spadek poziomu duskusji na tym, kiedys ciekawym
                forum...
                twój smieszny pościk, facio jest tego dowodem
                al
            • Gość: Wanda Re: do al9 IP: *.net81.citysat.com.pl 11.05.07, 17:47
              Oczywiscie że w U.K. jest za mało mieszkań - poniewaz U.K. to nie tylko
              rdzenni anglicy ale cała była i obecna Wspólnota Brytyjska. Zazwyczaj
              ekonomicznie daleko za matką Anglią. Dlatego wszyscy chcą mieszkac w U.K. Nowa
              kraje uni równiez znacznie zasiliły lubność U.K. Co do lokali komercyjnych- jak
              na całym świecie , te w złych pumktach padają a dobre prosperują. Pooglądaj
              discavery - zobacz ile w Londynie , MENCHESTERZE I INNYCH MIASTACH STOI PUSTYCH
              FABRYK , KNAJP, I sklepow. Sas
              • al9 Re: do al9 11.05.07, 17:49
                no wlasnie
                ceny maleją tam gdzie nie ma pracy i perspektyw, a rosną gdzie jest prosperity!
                Bo taka jest natura czlowieka: ma więcej kasy, chce większe mieszkanie, potem
                szeregówkę, potem większą, potem dom, potem na wsi....
                To napędza koniunkturę - zaspokajanie coraz większych potrzeb! a nie
                zmieniajaca sie ilosc ludzi..
                Pozdr
                al
              • Gość: szaryem Re: do al9 IP: *.centertel.pl 11.05.07, 18:06
                Szanowni Państwo - skupcie sie prosze na naszym kraju a nie U.K.
            • Gość: thesopranos Re: bełkot ekspertów IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 22:41
              > Nawet mi sie nie chce dyskutować

to nie dyskutuj bo twoj post nic i tak nie wnosi - nawet nie wiem o co ci w nim
              chodzi

> czyli np w Wielkiej Brytani tez jest za mało mieszkań?

czemu wszyscy agenci przyczepili sie do tej angli - przeciez polska jedyne co ma
              wspolnego z polska to wielu polskich obywateli na swoim terytorium i na tym
              podobienstwa sie koncza. A Londyn ktory jest centrum finansowym i gospodarczym
              EU do ktorego wala ludzie z calej europy (z polski rowniez) a nie odwrotnie

daj se na spokoj
        • kropek121 Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! 19.05.07, 19:56
          będziesz zarabiał 5-6 tys., albo nie będziesz wcale zarabiał. Ta druga sytuacja
          jest bardziej prawdopodpbna.
      • Gość: XP Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.lublin.enterpol.pl 12.05.07, 00:15
        A gdzie ta bańka zaczyna pękać. Na razie to widzę, że cały czas drożeją.

www.oferty.net/artykul,2063,Nowe-podrozeja-najwiecej
        a potem ziemia będzie drożeć

www.oferty.net/artykul,2072,Sprzedajac-ziemie--zaplacisz-44-procent-podatku
        • Gość: zagraniczniak nie sluchajcie przyglupa... IP: *.abhsia.telus.net 12.05.07, 10:16
          "Lecz bańka już pękła, ludzie nie kupują
          materiałów budowlanych, które zalegają na składach, a sprzedawcy chcąc pozbyć
          się towaru rozdają cegły za darmo!"

przeciez to b zdury do kwadratu!!!
          • Gość: Waldek Ziomek z TP Re: nie sluchajcie przyglupa... IP: *.chello.pl 14.05.07, 00:11
            idzie ostro w górę , przynajmniej w 3mieście,
            łapcie okazję bo będzie za póżno.
            • Gość: Sas Re: do Waldek Ziomek IP: *.net81.citysat.com.pl 14.05.07, 11:09
              To ,ze idzie ostro w górę to wie każdy przyglup . Chodzi o to czy kupując teraz
              po 5-8 latach sprzedaz przynajmniej za taka sama cena jak kupiłaś . Wątpię. Sas
        • Gość: thesopranos Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: 192.193.245.* 14.05.07, 11:57
          a bardziej wiarygodnego zrodla informacji to juz chyba podac nie mogles
          • Gość: XP Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: 213.77.31.* 14.05.07, 12:31
            Gość portalu: thesopranos napisał(a):

> a bardziej wiarygodnego zrodla informacji to juz chyba podac nie mogles

To podaj mi jakiekolwiek źródło gdzie jest napisane, że ceny mieszkań lecą na
            łeb albo że w perspektywie roku tak będzie. Tylko nie pisz o USA, Hiszpanii itp.
            tylko o Polsce.
            • Gość: zdziwiony Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.hsd1.ma.comcast.net 15.05.07, 16:35
              Tak oficjalnie, to nawet w USA nie pisza, ze nieruchomosci leca na leb. Wkoncu
              zalezy bankiera i sprzedawca, aby drozaly(oni oplacaja media), bo jak tanieja,
              to ludzie wstrzymuja sie z ich kupnem, a w biznesie musi byc chociaz
              jakis "ruch".
              Ocene runku, musisz niestety zrobic sam. Uleganie jakims naciska, nigdy sie
              jeszcze dobrze nie skaczylo. Tak dla zabawy zaczni od sprawdzenia ile tak
              naprawde sprzedaje sie nieruchomosci w Polsce, bo rzadac za nie, mozna wszystko.
              Generalnie, to nigdy ceny nie powinny zawsze rosnac lub ciagle spadac.
              Przynajmniej na normalnym rynku.
              • Gość: zagraniczniak pisza i to duzo. IP: 142.179.204.* 16.05.07, 16:53
                patrick.net/housing/crash.html
                kupa linkow.
                • Gość: zdziwiony Re: pisza i to duzo. IP: *.hsd1.ma.comcast.net 17.05.07, 00:31
                  I zaraz po tym, nastepny ekspert twierdzi, ze to juz koniec spadku i juz
                  zaczynaja ceny rosnac. Koluja az do znudzenia, aby nie wierzyz nikomu i tak
                  naprawde zwatpic czy tanieja. Do tego slodka gaducha sprzedawcy i ludzie
                  kupuja. Oczywiscie mniej, ale napalony nabywaca.................... A te domy
                  zabrane przez bank, musza byc jakies 3 miesiace nie sprzedane, prawnie. Tak na
                  wszelki wypadek, jak by poprzedni wlasciciel znalazl jakies pieniadze lub
                  kredyt. Wiec dopiero na przyszly rok sie zacznie tutaj dziac i sie nie skaczy
                  nawet przez kilka lat. Jak wiesz dlaczego jest enflacja i rozumiesz jak
                  wypuszcza sie do obiegu pieniadze, to sie oczywiscie z tego cieszysz, ze wkoncu
                  sie ten chandel nieruchomosciami skaczyl i razem znim niewolnictwo do bankierow.
      • Gość: RATLER Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: 81.219.48.* 16.05.07, 11:51
        Ale jaja. Ten Gosc co to pisze jest geniuszem trollingu. Podpuscil was
        wszystkich i ma z tego zabawe> Nie dajcie sie kretynom podpuszczac bo sie
        znizacie do jego poziomu. pozdrawiam
        • Gość: zdziwiony Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.hsd1.ma.comcast.net 19.05.07, 17:31
          A ty nie podpuszczony, czy muglbys powiedzec jak drozeja? Co to za
          podpuszczanie, jak ludzie wypowiadaja swoje opinie mimo wszystko? Przydalo by
          sie, ze by znowusz rozwinol podobny temat. Chciales nas zawstydzic lub cos
          takiego, nazywajac niewygodny dla ciebie temat "trollingiem"? Niech sobie
          trolluje i niech mu na zdrowie wydzie. Moze nie wygodnych politykow
          nazwiesz "trolljacymi" i zawstydzisz sluchaczy, aby nie dawali im poparcia.
          Typowe podejscie media/propagandy do niewygodnych, nazywajac ich "imionami",
          bez rozpatrzenia trzesci jak przekazuja. Wstyd.................
        • Gość: Daisy Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.06.07, 16:43
          Ten marny "gosc" juz przeciez dawno poza dyskusja,a ze temat ciekawy to
          przeciez mozemy powymieniac sie pogladami z ktorych "gosc" i tak nic nie
          zrozumie...
      • ebiznes24eu Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! 09.06.07, 00:25
        No to lecą czy nie ?
      • mamakrzysia8 Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! 09.06.07, 21:22
        Nie wiem gdzie lecą bo na pewno nie w Polsce
        • Gość: hyc hyc bum Re: Ludzie mieszkania lecą na łeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 22:46
          lecą bo chcę, lecą bo zycie jest złe...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka