Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jakie ogrzewanie????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 21:00
    jakie ogrzewanie domu byście polecili???? co myslicie o ogrzewaniu podłogowym
    całego domu + pompa cieplna????? czy to sie sprawdza?????? ma ktos coś takiego
    u siebie???? zależy nam czymś ekonomicznym w eksploatacji
    Obserwuj wątek
      • Gość: bogusica Re: jakie ogrzewanie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 17:28
        czy naprawde nikt mi nie doradzi???????
      • andrzej.sawa Re: jakie ogrzewanie???? 10.06.07, 18:02
        Pytanie ile chcesz inwestować?Ile na eksploatację?Czy nie kierujesz się modą?
        • Gość: bogusica Re: jakie ogrzewanie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:49
          Zainwestuje tyle ile trzeba....Modą absolutnie sie nie kieruje. Chodzi mi o
          opinie osób które maja cos takiego w domu lub miały z tym styczność. Czy są
          zadowolone, jak w rzeczywistości wyglądaja koszty ekploatacyjne.
          • Gość: em1 Re: jakie ogrzewanie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:02
            kominek z płaszczem wodnym, rekuperator z GWC do tego solary i wspomagająco
            grzałka elektryczna. (podłogówka na całym parterze plus w łazience na górze)
            ja tak mam
      • al9 pompa jest za droga 13.06.07, 16:21
        podłogówka na parterze jesli podłoga bedzie ceramiczna...
        góra tradycyjnie wodne grzejniki
        piec gazowy kondensacyjny wysokiej klasy
        automatyka pogodowa, podwójne sterowanie temperaturowe (podłogówka ma własną
        pompę, własny obieg i własne sterowanie)
        kominek z płasczem wodnym sobie daruj, ogień jest przyjemny jesli jest
        przyjemnością a nie obowiązkiem,
        solar może tak (ja mam dwa junkersa), ale zaspokajasz własne ego a nie
        kierujesz sie ekonomią , bo to cholerstwo jest drogie..
        a pompa ciepła - 3 razy droższa niz cokolwiek innego - zwróci nakłady za 200
        lat..
        Chcesz miec ekonomiczny dom - dobrze go izoluj, nie oszczędzaj na stolarce,
        zastosuj rekuperator..
        Pozdr
        al

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka